Baş" Erdoğan'ın tekerine çomak soktuk"

BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, Samsun’da yaptığı konuşmada, ABD'nin ithal ettiği malların tutarının 3 trilyon dolara yaklaştığına işaret ederek, Bu adamlar hiçbir şey yapmazsa, kâğıdı boyayarak dünyayı haraca bağlıyor. İşte bunların tekerine çomağı sokt

Baş" Erdoğan'ın tekerine çomak soktuk"

BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, Samsun’da yaptığı konuşmada, ABD'nin ithal ettiği malların tutarının 3 trilyon dolara yaklaştığına işaret ederek, Bu adamlar hiçbir şey yapmazsa, kâğıdı boyayarak dünyayı haraca bağlıyor. İşte bunların tekerine çomağı soktuk dedi

 Yeni Mesaj Gazetesi tarafından düzenlenen Milli Kahramanlarımız Sempozyum serisinin 9.uncusu Milli Mücadele'nin başladığı Samsun'da gerçekleştirildi. Kentte havanın son derece güzel olduğu bir günde yapılan etkinliğe katılım yine muhteşem oldu. İlim Yayma Vakfı Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve yaklaşık 7 saat süren programın final konuşmasını her etkinlikte olduğu gibi Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş yaptı. Yaklaşık 3 bin kişilik coşkulu kalabalığın "Baş Türk Haydar Baş" sloganları eşliğinde salona teşrif eden Prof. Dr. Baş, heyecanı yoğun olan Samsunlulara tam 1 saat 2 dakika hitap etti.

 

Duma konuşmasının bilinmeyen yönleri

Rusya Devlet Duma'sında 27 Şubat'ta yaptığı konuşmanın bilinmeyen yönlerini Samsunlularla paylaşan BTP Genel Başkanı, Moskova'ya yaptıkları ziyaret konusunda Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na bilgi verdiklerini, ziyaretin Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği tarafından takip edilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

 

Duma’ya Rusya devleti davet etti

Rusya'dan aldıkları 'devlet daveti' üzerine gittiklerini ifade eden Prof. Dr. Haydar Baş, BTP Lideri, şunları söyledi: "Tabii biz oraya gittikten sonra ne yaptığımızın farkında olduk. Rus Meclisi Duma'da ilk defa bir ilim adamı projesini, programını ve tezini anlattı. Siyasi parti genel başkanları, yardımcıları, Sayın Putin'in danışmanları, milletvekilleri, üniversite öğretim üyeleri, siyaset bilimi ve iktisat gibi fakültelerde okuyan öğrenciler bizleri takip etti. Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Vlademir Jirinovski ve Duma Başkan Vekili, bizi davet etti ancak Duma'yı bizlere iktidar partisi milletvekilleri gezdirdiler. Rusya'da şunu gördüm: Bütün siyasi partiler bir kuyuya taş atıyor. Devlet ve millet menfaati olunca, hiçbiri ayrım yapmıyor. Türkiye'de muhalefet partisi birini davet edecek, iktidar partisi ona yardımcı olacak! Böyle bir şey görmedim. Rus milletinin ve devletinin menfaati olduğu zaman, bir bilek, bir vücut ve bir yürek oluyorlar. Huzurlarınızda onları tebrik ediyorum."

 

Kapitalizm de, sosyalizm de çöp sepetine

Moskova'da çok önceden tanınan bir ilim adamı olduğunu orada farkettiğine işaret eden Prof. Dr. Haydar Baş, şöyle devam etti. "Milli Ekonomi Modeli eserim Rusçaya tercüme edildi ve üniversitelerde ders kitabı olarak okutulmaya başlandı. Bir Müslüman - Türk olarak çok gurur duydum. Bizim Duma'da konuşma yapmaya davet edilmemizin ana gerekçesi, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ABD'ye 'seni yıktım' diye çaka satmasıdır. Çünkü Milli Ekonomi Modeli, hem kapitalizmi hem de sosyalizmi çöplüğe gömmüştür. Bunda hiç kuşkunuz olmasın."

Moskova'da izahı zor çok muhteşem bir atmosfer oluştuğunu dile getiren Prof. Dr. Baş, "O dinsiz ve ateist olarak ifade edilen yerde ben böyle bir şey görmedim. Dostluk, arkadaşlık ve alaka gördüm. Duma'da namazımı da kıldım" dedi. Duma'daki sunumunun ardından Jirinovski'nin makamına davet edildiğini hatırlatan BTP Genel Başkanı, "Çok güzel bir sohbet oldu. Bugün kabul esek de, etmesek de İslam dünyasının arkasında, Suriye'nin arkasında Rusya var. Rusya Suriye konusunda mevcut politikasını izlememiş olsaydı, Esad'ın yerinde yeller eserdi. Ben orada Ruslara yaptıkları işin çok hayırlı bir iş olduğunu, kapitalist dünyanın İsrail'e büyük bir vatan kurma sevdası içinde olduğunu, Rusya'nın buna müsaade etmediğini, bunun için de İslam dünyasının gönlünü kazandığını, daha önce komünizm döneminde dinden  uzak ve ateist olmaları nedeniyle İslam toplumları tarafından nefret topladıklarını, şimdi çok iyi noktada olduklarını onlara aktardık. Kendilerini tebrik ettik. Ondan sonra 'Ne Mutlu Türküm Diyene' demez mi?"

Samsun'daki programın sonunda Prof. Dr. Haydar Baş'a Samsunspor forması ile Bandırma Vapuru maketi hediye edildi.

ABD'nin tekerine çomak soktuk

ABD'nin Türkiye'ye yaptığı ihracatın 11 milyar dolar olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Haydar Baş, bu konuda şu önemli tespitlerde bulundu: "ABD'nin küçük bir oyununu anlatayım size. ABD'den 11 milyar dolar alıyoruz ama bu dolar boyanmış kâğıt... ABD, parasını basarken yani emisyonunu genişletirken, bu parayı iktisadın kurallarına göre basmıyor. İktisadi kurallara göre, her devletin yılsonunda kazandığı Gayri Safi Milli Hâsıla (GSMH) dediğimiz bir kârı vardır. Bu kârın ekonomi kuralı gereğince yüzde 30 - 35'i nispetinde - biz bunu ispatladık, bu kuralı onlar değil biz bulduk- para basılır. Ancak ABD, GSMH'sinin tamamı kadar para basıyor. Bunun sonucunda ABD'nin hiç çalışmasına gerek yok! Dolar dünyanın her yerinde geliyor mu? ABD bunu dolaşıma nasıl sürdü, kimse bunu araştırıyor mu? Yok... Nasıl olursa olsun, herkes doları cebine koyuyor. ABD'nin ithal ettiği malların tutarı 3 trilyon dolara yaklaşıyor. Bu adamlar hiçbir şey yapmazsa, kâğıdı boyayarak dünyayı haraca bağlıyor. İşte bunların tekerine çomağı sokan kim oldu? Haydar Hoca... Onun için ABD beni sevmez, onun emirlerine 'baş üstüne' diyen Sayın Başbakan'ı sever."

Çin de MEM'i uyguluyor

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Çin'in de Milli Ekonomi Modeli'ni (MEM) uyguladığına işaret ederek, şöyle konuştu: "Çin de Milli Ekonomi Modeli'ni uyguluyor. Rusya tamamını uyguluyor. Avrupa ülkeleri ile Uzak Doğu da uyguluyor. Revamıdır ki, benim ülkem bu büyük nimetten mahrum kalsın. Aç, susuz geziyoruz. Samsun tarımın doruk noktada olması gereken bir yer. Revamıdır ki, her gün çalışacaksınız, alın teri dökeceksiniz, sürüneceksiniz, üretimimizin bedava elden çıkacak. Tayyip beyin başbakanlık dönemi ve önceki dönemlerde olduğu gibi, bir milletin yılsonunda elde ettiği kârı siz paraya dönüştürmezseniz, o takdirde piyasada para darlığı olur. Dahası piyasada bulunan para doların, Euro'nun karşılığı. Türkiye bunlara mukabil para basıyor, onlara borçlanıyor, bir de faiz ödüyoruz. Böyle bir devletin kalkınmasına imkân yok. Ben bu işi biliyorum. Bana güveneceksiniz."

Anayasa konusunda önemli hatırlatma

Başbakan Erdoğan'a ciddi oyunlar oynandığını dile getiren Prof. Dr. Haydar Baş, şunları söyledi: "Başbakan'ın iyi niyetinden şüphe etmiyorum ama o niyeti kurtarmıyor onu. Ona ciddi oyunlar oynanıyor. Lütfen dikkat etsin... Bakın bugün Sayın Kenan Evren, kendi yaptığı 1982 Anayasası uyarınca hesaba çekiliyor. Şimdi bu işler öyledir ki, senin yaptığınla seni hesaba çekerler. Allah o kardeşimizi de kurtarsın. Hiç kimsenin kötü durumda olması, bize kazanç teşkil etmez. Ben zaten onunla (Başbakan Erdoğan) beraber olacaktım ama baktım ki 'Hak dini 4'e çıkardı, bunda ısrar ediyor. O zaman kusura bakmayın, dedik ve ayrıldık."

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler