Barcelona'nın dev hedefi!

Avrupa futbolunun önde gelen kulüpleri arasında yer alan Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus karşısında 5. kez mutlu sona ulaşmak için sahaya çıkacak. İspanyol teknik adam Luis Enrique yönetiminde bu sezon çıkışa geçen İspanyol temsilcisi,

Barcelona'nın dev hedefi!
Avrupa futbolunun önde gelen kulüpleri arasında yer alan Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus karşısında 5. kez mutlu sona ulaşmak için sahaya çıkacak.
 
İspanyol teknik adam Luis Enrique yönetiminde bu sezon çıkışa geçen İspanyol temsilcisi, finalde karşılaşacağı rakibi Juventus gibi her kulvarda kupaya uzanmak istiyor.
 
İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) rakibi Real Madrid'in 4 puan önünde zirvede yer alan "Barça", 17 Mayıs Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Atletico Madrid'i yenmesi halinde son haftayı beklemeden şampiyonluğunu ilan edecek.
 
- Her kulvarda iddialı
 
İspanya Kral Kupası'nda ise Real Valladolid, Elche, Atletico Madrid ve Villarreal'i eleyerek finale yükselen Katalan temsilcisi, 30 Mayıs Cumartesi günü Nou Camp'da Athletic Bilbao'yu yenmesi halinde bu turnuvadan da zaferle ayrılacak.
 
İspanya'daki başarısını Avrupa arenasına da taşıyan Barcelona, grup aşamasından katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain (PSG), Ajax ve Apoel ile aynı grupta yer aldı. 5 maçını kazanarak 15 puanla F Grubu'nu lider tamamlayan "Barça", son 16 turunda ise Manchester City'yi 2-1 ve 1-0'lık skorlarla 2 maçta da yenerek eledi.
 
 
 
- PSG ile 4 maça çıktı
 
PSG ile çeyrek finalde bir kez daha eşleşen "Katalanlar", rakibini deplasmanda 3-1, evinde ise 2-1 mağlup ederek yarı finalde Bayern Münih'in rakibi oldu. 
 
Barcelona, deplasmanda Alman temsilcisine 3-2 yenilmesine rağmen ilk maçta aldığı 3-0'lık galibiyetin avantajıyla adını finale yazdırdı ve Juventus'un rakibi oldu. 
 
 
 
- Messi, Neymar ve Suarez durdurulamıyor
 
Barcelona'nın bu sezonki üstün performansında, Lionel Messi, Neymar ve Luis Suarez'in önemli payı bulunuyor.
 
Performansıyla göz dolduran Messi, bu sezon Katalan temsilcisiyle çıktığı 53 maçta 53 gol ve 30 asistle takımının başarısında başrolü üstlendi. Şampiyonlar Ligi'nde 10 kez fileleri havalandırarak ilk sırayı Cristiano Ronaldo ile paylaşan Arjantinli yıldız, aynı zamanda 77 golle turnuva tarihinin en golcü futbolcusu konumunda bulunuyor.
 
Takımın diğer yıldızları Brezilyalı Neymar, 37 gol ve 10 asist, cezası nedeniyle sezonun ilk yarısında birçok karşılaşmada forma giyemeyen Luis Suarez ise 24 gol ve 23 asistle Messi'ye eşlik etti.
 
 Rakip takımların "korkulu rüyası" haline gelen 3 futbolcu, sezon bitmeden toplamda 114 gole ulaşarak formlarının zirvesinde olduklarını gösterdi.
 
 
 
-Turnuvanın en deneyimli takımlarından
 
 Şampiyonlar Ligi'nin en deneyimli takımları arasında yer alan Barcelona, turnuvada daha önce 4 kez mutlu sona ulaşırken, 3 kez ise finalde kaybetti. 1991-92 sezonunda, o zamanki adıyla UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Sampdoria ile karşılaşan Barcelona, Londra'da Wembley Stadı'nda oynanan maçta rakibini uzatma dakikalarında Ronald Koeman'ın frikikten attığı golle 1-0 mağlup ederek şampiyon oldu.
 
Katalan temsilcisi, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 2. zaferini ise 2006'da elde etti. Arsenal'i 2-1 mağlup ederek kupaya uzanan Barcelona, sonraki iki kupa finalini ise Manchester United ile oynadı. "Kırmızı Şeytanlar"ı 2009'daki finalde 2-0, 2011'dekinde ise 3-1 mağlup eden Barcelona, Juventus'u da finalde yenerek 5. kez mutlu sona ulaşmayı hedefliyor.
 
Barcelona, Şampiyonlar Ligi finallerinde 1961'de Benfica'ya, 1986'da Steaua Bükreş'e, 1994'te ise Milan'a kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler