Barcelona Dünya Şampiyonu!

2011 Kulüpler Dünya Kupası final mücadelesinde Katalan ekip Barcelona, Brezilya temsilcisi Santos'u ilk yarıda attığı gollerle 4-0 yenerek şampiyon oldu.Mücadele baştan sona Barcelona'nın üstünlüğü ile geçerken Katalan ekibin gollerini 17 ve 82'de Messi,

Barcelona Dünya Şampiyonu!

2011 Kulüpler Dünya Kupası final mücadelesinde Katalan ekip Barcelona, Brezilya temsilcisi Santos'u ilk yarıda attığı gollerle 4-0 yenerek şampiyon oldu.

Mücadele baştan sona Barcelona'nın üstünlüğü ile geçerken Katalan ekibin gollerini 17 ve 82'de Messi, 24'te Xavi ve 45. dakikada Fabregas attı.

Daha önce 2009 senesinde Estudiantes'i yenerek bu organizasyonda şampiyonluk yaşayan Barcelona, Santos karşısında aldığı galibiyetle Kulüpler Dünya Kupası'da ikinci kez kupa kaldırma başarısı gösterdi.

MESSI RÜZGARI SANTOS'U ÇARPTI

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Barcelona'dan geldi.

Mücadelenin 13. dakikadasında ceza sahasına sokulan Leonel Messi, vuruşunda kaleci Rafael'e takıldı. Dönen topa Thiago istediği gibi vuramayınca bir kez daha kaleci Rafael topu tokatlamayı başardı ve gole izin vermedi.

Oyunun kontrolünü git gide eline alan Barcelona, 17. dakikada Leonel Messi ile golü buldu ve 1-0 öne geçti.

Santos savunmasının arkasına çok iyi sarkan Messi, Xavi'nin şık pasında ceza sahası içinde topla buluştu. Kalecinin üzerinden topu aşırtan Arjantinli yıldız takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

SANTOS DUR DİYEMEDİ!

Akın akın gelen Barcelona atakları karşısında çaresiz kalan Brezilya ekibi Santos, ilk yarı sona ererken soyunma odasına 3-0 geride girdi.

17. dakikada Messi'nin gol perdesini açtığı mücadelede 24. dakikada Xavi, 45. dakikada da Cesc Fabregas'ın attığı gollerle Barca ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

İkinci yarıya da aynı tempoda başlayan Barcelona, Messi'nin müthiş oyunu sayesinde birçok gol pozisyonuna girdi. Mücadelenin 82. dakikasında yine sahneye çıkan Leonel Messi, karşılaşmanın gol perdesini de kapatan isim oldu: 4-0.

Santos ise ender geliştirdiği ataklarda Borges ve Neymar ile tehlike yaratmak istedi ancak bir türlü aradaığı golü bulmayı başaramadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor