Barcelona Deportivo ile berabere!

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 15. haftasında lider Barcelona, sahasında Deportivo ile 2-2 berabere kalarak, bu sezon seyircisi önünde ilk puan kaybını yaşadı. Sakat olan Neymar'ın Barcelona kadrosunda olmadığı maçta, Brezilyalı futbolcunun yerine S

Barcelona Deportivo ile berabere!

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 15. haftasında lider Barcelona, sahasında Deportivo ile 2-2 berabere kalarak, bu sezon seyircisi önünde ilk puan kaybını yaşadı.

Sakat olan Neymar'ın Barcelona kadrosunda olmadığı maçta, Brezilyalı futbolcunun yerine Sandro ilk 11'de oynadı. Nou Camp'taki maçta Barcelona ilk yarıyı 38. dakikada Lionel Messi'nin golüyle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda 62. dakikada Ivan Rakitic'in golüyle farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

Barcelona, skorun verdiği avantajla rahatlayıp, oyun disiplininden koptu. Konuk ekip 77. dakikada Lucas Perez ile farkı 1'e indirdi: 2-1. Deportivo, 86. dakikada ise Bergantinos'un golüyle skora eşitliği getirerek, bu sezon Nou Camp'tan puan çıkartan ilk takım oldu. Sahasında ilk kez 3 puan alamayan Barcelona, bir maç fazlasıyla 35 puanla liderliğini korudu.

Karşılaşma sonrası gazetecilere konuşan Barcelona kaptanı Andres İniesta, "Gerçekten izahı zor. 2-0'dan sonra rakibe kolaylık sağladık. Maç boyunca sahip olduğumuz kontrolü kaybettik. Bir daha tekrarlanmaması için bugünü iyi analiz edeceğiz. 2 haftada her şey değişti. Şimdi hemen çipimizi değiştirmemiz lazım çünkü şampiyonluğa oynuyoruz" diye konuştu.

La Liga'da ikinci sıradaki Atletico Madrid, yarın sahasında Athletic Bilbao'yu yenerse Barcelona ile puanını eşitleyecek. Zorlu Villarreal deplasmanına giden Real Madrid'de olası bir galibiyette Barcelona ile olan puan farkını 2'ye indirmiş olacak.

Bu arada El Clasico'da deplasmanda Real Madrid'i 4-0, ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Roma'yı 6-1 ve yine La Liga'da Real Sociedad'ı 4-0'lık skorlarla yenerek güzel futboluyla göz dolduran Barcelona, son oynadığı 3 maçta da berabere kaldı. Katalan takımı Deportivo maçı öncesinde ligde Valencia ile 1-1, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de deplasmanda Bayer Leverkusen ile 1-1 berabere kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor