Barcelona 3-1 Arsenal maç özeti ve golleri

Barcelona Arsenal maçında neler oldu, Arda oynadı mı? İşte detaylar

Barcelona 3-1 Arsenal maç özeti ve golleri

Barcelona Arsenal maçında neler oldu, Arda oynadı mı? İşte detaylar

Şampiyonlar Ligi 2. turunda heyecan devam etti.  Barcelona sahasında Arsenal'i ağırladı. Camp Nou'da oynanan karşılaşmayı ev sahibi takım 3-1 kazandı. Barcelona'nın gollerini Messi, Neymar ve Suarez kaydederken Arsenal'in golü Elneny'den geldi.

Temsilcimiz Arda Turan da 77. dakikad oyuna dahil oldu.. Barcelona bu sonucun ardından çeyrek finale yükseldi.

MAÇ ÖZETİ 
18. dakikada Suarez'in pasıyla ceza sahasına giren Neymar, sol çaprazdan düzgün bir vuruşla Barça'yı 1-0 öne geçirdi. 51. dakikada çok sert bir şutla Barcelona ağlarını sarsan Elneny, Arsenal'i ümitlendirdi. Ancak 65. dakikada Dani Alves'in ortasına jeneriklik bir vole çıkaran Luis Suarez, Barcelona'yı yeniden öne geçirdi. 88. dakikada sahneye çıkan Messi de şık bir aşırtma golüyle maça noktayı koydu.
MAÇ ÖNCESİ BİLGİLER

2. turun ilk maçında Barcelona deplasmanda rakibini 2-0 mağlup etmeyi başararak rövanş öncesi avantaj elde etmişti.

İki takım bugüne kadar toplam 8 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 5'ini kazanan Katalan ekibi rakibine üstünlük kurarken Arsenal 1 galibiyet aldı ve 2 maç berabere sonlandı. İspanya'da oynanan 3 maçta ise ev sahibi 2 kez kazanırken 1 maç berabere bitti.

Maç öncesi son bilgiler

• Barcelona, üst üste 12. defa Şampiyonlar Ligi'nde eleme turları oynuyor. Son sekiz sezonun yedisinde en az yarı final gördüler. • Barcelona, son 10 sezonda Şampiyonlar Ligi'ni dört kez kazandı. Bu sezon kazanırlarsa, AC Milan'dan bu yana Avrupa Kupası/Şampiyonlar Ligi'ni üst üste iki kez kazanan ilk takım olacak (Milan, 1989 ve 1990'da kazanmıştı). • Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nin mevcut formatına geçilen 2003-04 sezonundan bu yana her sezonda eleme turlarına çıkan iki takımdan biri (diğeri Real Madrid). Ama son beş sezonda da son 16'da elendiler. • Barcelona, Arsenal'le daha önce Şampiyonlar Ligi eleme turlarındaki üç eşleşmesinde de rakibine üstünlük kurdu: 2005-06'da final (2-1), 2009-10'da çeyrek final (iki maçta 6-3) ve 2010-11'de son 16 (iki maçta 4-3).

• Arsenal, Barcelona'yı deplasmanda hiç yenemedi (1B 2M) ve Camp Nou'da son iki maçta kalesinde yedi gol gördü. • Son 12 sezonda Şampiyonlar Ligi'nde sadece bir takım Barcelona'yı Camp Nou'da iki ve üzeri farkla yenebildi (Bayern Münih, Mayıs 2013, 3-0).

• Barcelona, Real Madrid'le birlikte bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yenilgisi olmayan iki takımdan biri. Barça, geçen sezonun başından bu yana oynadığı 20 Devler Ligi maçının 16'sını kazandı (2B 2M) ve bu maçların tamamında gol attı. • Luis Enrique, Barcelona'nın başında Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı dokuz iç saha maçını da kazandı. Bu maçlarda Barcelona 24 gol attı, kalesinde dört gol gördü. Barcelona, iç sahada üst üste 10. maçını kazanırsa kendi Şampiyonlar Ligi rekorunu kıracak. • Arsenal ve Barcelona'nın önceki sekiz Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında toplam 29 gol atıldı (maç başına 3,6).

• Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı son üç eleme turu maçında yenilmedi (2G 1B). • Barcelona'nın geçen sezon başından bu yana Şampiyonlar Ligi'nde attığı 48 golün 39'u Lionel Messi, Luis Suarez ve Neymar'dan geldi. • Messi'nin Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol attığı iki takımdan biri Arsenal: Beş maçta sekiz gol (diğeri AC Milan). • Alexis Sanchez, Arsenal'in Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerin %58'ine doğrudan katkıda bulundu (üç gol, dört asist).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor