Barcelona 3-0 River Plate maç özeti

Barcelona River Plate maçında neler oldu? Barcelona River Plate maçının özeti burada...

Barcelona 3-0 River Plate maç özeti

Barcelona River Plate maçında neler oldu? Barcelona River Plate maçının özeti burada...
Dünya Kulüpler Kupası Finali'nde Barcelona River Plate ile karşılaştı. Barcelona Arjantin ekibini 3-0 mağlup etmeyi başararak kupayı 3.kez müzesine götürmeyi başardı. Böylelikle Barcelona bu kupayı 3.kez müzesine götürmeyi başaran tek kulüp oldu. 

Karşılaşma Japonya'nın Yokohama kentinde oynandı. Finalde iki kez bu kupayı kazanan Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ile Libertadores Kupası'nın şampiyonu River Plate karşılaştı. İlk yarıda Messi'nin golüyle Katalanlar devreyi 1-0 önde kapadı. İkinci yarıda sahneye çıkan Suarez 49. ve 68. dakikada attığı gollerle sonucu ilan etti.


Katalan ekibi böylece 2009 ve 2011'den sonra kupayı 3. kez kazandı. Maç öncesi Brezilya ekibi Corinthians'la (2000, 2012) beraber ikişer şampiyonluğu bulunan Barcelona, kupayı 3 kez kazanan ilk kulüp oldu.

MAÇIN GOL POZİSYONLARI
36. dakika: Messi ceza sahası içinde sol ayağıyla köşeye güzel bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi.
50. dakika: Ceza sahasına yakın yerde topla buluşan Suarez hızlı bie şekilde ceza sahasına girdi ve düzgünbir vuruş yapara kalecinin bacak arasından topu ağlara gönderdi: 2-0
84. dakika: River Plateli oyuncu Martinez'in sert şutu direkten geri geldi.

DÜNYA KULÜPLER KUPASI NEDİR?
FIFA Dünya Kulüpler Kupası, altı konfederasyona bağlı şampiyonlar liglerinin şampiyonları arasında oynanan kıtalararası turnuvadır. İlk FIFA Dünya Kulüpler Kupası 2000 yılının Ocak ayında Brezilya'da gerçekleşti. Buna paralel olarak 1960 yılından beri düzenlenen, Güney Amerika'daki Libertadores Kupası şampiyonu ve Avrupa'daki UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonunun arasında oynanan tek maçlı Kıtalararası Kupa devam etmekteydi. 2005 yılında Kıtalararası Kupa ile FIFA Dünya Kulüpler Kupası, FIFA Dünya Kulüpler Kupası adı altında birleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor