Bank Asya 1.Lig'e veda edenler

Bank Asya 1. Lig'de 2011-2012 sezonu, yarın oynanacak maçlar ile sona erecek. 34. haftanın bugünkü programında oynanan maçlar sonucunda, Bank Asya 1.Lig'e veda eden takımlar belli oldu. Lige daha önceki haftalarda veda etmesi kesinleşen İstanbul Güngörens

Bank Asya 1.Lig'e veda edenler

Bank Asya 1. Lig'de 2011-2012 sezonu, yarın oynanacak maçlar ile sona erecek. 34. haftanın bugünkü programında oynanan maçlar sonucunda, Bank Asya 1.Lig'e veda eden takımlar belli oldu.

 

Lige daha önceki haftalarda veda etmesi kesinleşen İstanbul Güngörenspor ve Sakaryaspor'un ardından, Spor Toto 2.Lig'e düşen son ekip Giresunspor oldu.

 

Bank Asya 1.Lig'de ilk 2 sırayı alan takımlar doğrudan Spor Toto Süper Lig'e yükselecek. 61 puanla liderliğini sürdüren Elazığspor bitime bir hafta kala, Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi. 13 Mayıs Pazar günü Rize'de, puan cetvelinde ikinci sırada yer alan Akhisar Belediye Gençlik ve Spor ile üçüncü durumdaki Çaykur Rizespor karşılaşacak. Akhisar ekibi bu maçtan puanla ayrıldığı taktirde doğrudan Süper Lig'e çıkacak. Çaykur Rizespor'un Spor Toto Süper Lig'e yükselmesi için mutlaka rakibini mağlup etmesi gerekiyor.

 

Bank Asya 1. Lig'i 3., 4., 5., ve 6. sırada bitiren takımlar ise deplasmanlı olarak çift maç eleme usulüyle oynayacak. Sezonu 3. bitiren takım ile 6. bitiren takım, 4. bitiren ekip ile de 5. olarak tamamlayan kulüp, birbirleriyle çift maç eleme usulü oynayacak. Bu müsabakalarda galip gelen takımlar tarafsız sahada tek maç eleme usulünde final müsabakası yapacak. Finali kazanan kulüp, Spor Toto Süper Lig'e yükselecek 3. ve son takım olacak. Şimdiye kadar Adanaspor, Konyaspor ve Kasımpaşa'nın play-off oynamayı garantilediği ligde Çaykur Rizespor veya Akhisar Belediyespor'dan birisi de play-off'ta yer alacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor