'Bana 10 dakika yetmez'

Haber61/Haber Servisi - Trabzon Kent Konseyi’nin Şehirli Atölyesi tarafından düzenlenen ‘Bize her yer Trabzon da Trabzon neresi?’ konulu panel Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konuşmacı olarak konferansa katılan Prof Dr Sezer Şener Koms

'Bana 10 dakika yetmez'

Haber61/Haber Servisi - Trabzon Kent Konseyi’nin Şehirli Atölyesi tarafından düzenlenen ‘Bize her yer Trabzon da Trabzon neresi?’ konulu panel Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konuşmacı olarak konferansa katılan Prof Dr Sezer Şener Komsuoğlu, moderatörün, ‘Konuşmacılara 10 dakika veriyoruz’ demesine ilginç şekilde tepki göstermesi önce salonu sessizliğe gömdü sonra kahkahaya boğdu. Prof Dr Komsuoğlu, “Ben 10 dakikada nasıl Trabzon’u anlatayım. Böyle olmaz’ dedi. Bunun üzerine salonda ani bir sessizlik oldu ardından Komsuoğlu, “Yahu ben Trabzon kadınıyım” demesi salondakileri güldürürken alkış aldı.

11025059_918109188283562_1105248332_o.jpg

TRABZON’DA BÜYÜDÜĞÜ YERİ ANLATTI

Komsuoğlu tarihiyle Trabzon’u anlatırken, “Keşke salonda gençler daha fazla olsaydı. Bunları gençlerin bilmesi gerekirdi” diyerek sitem etti. Trabzonspor Kulübü Başkanlarından Sadri Şener’in de kız kardeşi olan Komsuoğlu, Gülbaharhatun türbesi çevresinde oturduklarını söyledi.

HANEDANMISINIZ

Komsuoğlu, “Sadri ile birlikte oturduğumuz büyüdüğümüz ev Tanjant yolu geçince yıkıldı. Evimiz iki katlı beyazdı. Evimiz çok güzel görülüyordu. Bize, ‘Hanedan soyundan mısınız?’ diyorlardı. Ben Trabzon kadınlarının her zaman bana hanedan ailesinden geldiğini düşünürüm.

Ailesinden sunumlar gerçekleştirirken babasının 1926 yılında elinde tutan kravatlı ortaokul öğrencisi fotoğrafını yansıtması ilgi gördü.

11046159_918109198283561_744659209_o.jpg

TRABZON’UN GÜNDEMİ İŞSİZLİK

Konuşmacılardan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hasan Soygüzel, Trabzon’da en fazla neler konuşulduğuna, yerel gazetelerde neler öne çıktığına baktığını ifade ederek, “ Neler konuşulduğuna baktım Trabzon’da… 3 şey konuşuluyor. İşsizlik, trafik.. Üçüncü olarak da hava kirliliği. Bunlar çok fazla bahsediliyor. Şehrin gündemini değiştirmek için adımlar atılmalıdır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler