Bamba ve Onur'dan dostluk mesajları!

Trabzonsporlu futbolculardan Onur ve Bamba, Trabzonspor'un akşam antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.İkili, Fenerbahçe maçında Bamba'nın kendi kalesine gol attığı pozisyonun ardından dillendirilen "Onur Bamba'nın elini bilerek sı

Bamba ve Onur'dan dostluk mesajları!

Trabzonsporlu futbolculardan Onur ve Bamba, Trabzonspor'un akşam antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

İkili, Fenerbahçe maçında Bamba'nın kendi kalesine gol attığı pozisyonun ardından dillendirilen "Onur Bamba'nın elini bilerek sıkmadı" söylentilerine cevap veren nitelikte açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar

Onur’un açıklamaları

Fenerbahçe maçına iyi başladıklarını belirten Onur, “Çok talihsiz goller yedik. Futbolda olacak şeyler. O golleri yemeseydik maçtan en kötü ihtimal 1 puan ile ayrılacaktık. Ama olmadı. Bu her şeyin sonu değil.  Sonuçtaki karşımızdaki de iyi bir ekipti. Bu mağlubiyet her şeyin sonu değil. Yeni başlangıç yapmamız lazım. Bu hafta önümüzde Mersin İdmanyurdu maçı var. Kazanıp seri yakalamamız gerek” dedi.

Sorunun maç kazanamamak olduğuna vurgu yapan Onur, “Bir iki seri yakalayabilsek, güvenimiz yerine gelir. Biz çok iyi takımız. Ama bunu başaramadık. Olur böyle şeyler. Sonuçta Trabzonspor her sene başarılı olmak zorunda. Maalesef bazen istesek te olmuyor. Şans faktörü deyin, adını ne koyarsanız artık. Her şeyin bir başlangıcı vardır. Bunu en iyi şekilde yapmak takım halinde bizim elimizdedir. Mersin maçı var, kupa maçı var. Sonra Kasımpaşa’yla oynayacağız. Bu üç maçı da kazanmak istiyoruz. Kupayı almamız gerekiyor en kötü ihtimalle. Sezon sonuna kadar elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Bamba’yı çok sevdiğini dile getiren Onur, şöyle devam etti: “Ben o anda hiç bir şey görmedim. O benim canım, abim. Yabancılar arasında değil, takım arasında en çok sevdiğim insanlardan biri. Ben anlamadım niye böyle hemen Onur’un karakterine yakışmadı falan diyorlar. Bamba bana 10 tane gol yedirsin veya ben 10 tane gol yiyeyim. Arkadaşlıktan öte hiç bir şey değil. O an elini görmedim. Bakarsanız videoya ben tam dönüyordum, Bamba elini uzatmış. Yoksa ben onun elini asla havada bırakmam. Bir konuya vurgu yapmak istiyorum. Futbol çevresinde o kadar çok şey var ki, o kadar şeylerin üzeri örtüldü, kapatıldı ki gelip şimdi el uzatıp, elini sıkmamaksa konu gerçekten biz bitmişiz. Biz takım halinde çok iyi arkadaşız. Bamba benim canım. İsterse 10 tane gol yedirsin ona sevgim en yükseklerde”

Onur, savunma hattında yaşanan değişikliklerin kendisini nasıl etkilediği yönünde sorulan soruya, “Önümüzde oynayan yada oynamayan her türlü oyuncu kaliteli oyuncu. Kendini ispatlamış ve kariyerli oyuncular. Bamba Giray abi veya diğer oyuncular oynadığı zaman ben rahat ediyorum. Tabi bunları hocalarım bilir. Takım halinde bütünleşmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bize verilen görevleri en iyi şekilde yapmak için elimizden geleni yapıyoruz” cevabını verdi.

Bamba’nın açıklamaları

Fenerbahçe karşısında maça iyi başlayıp iki gol yediklerini ifade eden Bamba, “Onur aslında her şeyi çok iyi özetledi. İyi başladığımız maçta iki tane çok kötü gol yedik. Bu iki golde ben de büyük hatalar yaptım. Özellikle ilk golde ki hatam bize çok pahalıya patladı. Kafa kafaya götüreceğimiz maçta kontrolü ve tempoyu kaybettik. Hem benim hem de takım adına talihsiz bir maç oldu” yorumunu yaptı.

Takımın havasının ve atmosferin olumlu olduğuna vurgu yapan Bamba, şöyle devam etti: “Türkiye’de kamuoyunda büyük takımlar üst üste olumsuz sonuçlar aldığında bu spekülasyona ve eleştiriye dönüşüyor. Bununla yaşamayı bilmek lazım anlaşılır bir şey. Bizde kötü sonuçlar aldık. Haliyle eleştiriliyoruz. Bu takımın içinde ki havanın kötü olduğu anlamına gelmez. Takım içinde hava iyi ancak bu sonuca dönüşmediği için eleştiriler alıyoruz. Öncelikle ruh halimizi karamsarlığa ve olumsuzluğa dönüştürmeden buradan çıkmamız lazım. İkincisi kişisel hataları en aza indirmemiz lazım. Örneğin benim hatalarımda görebilirsinz. Ben önemli kişisel hatalar yaptım. Bunlar 3 puana mal oldu. Bunları en aza indirip iyi sonuçlar almamız lazım”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor