Bakanların Karadenizli atışması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Rize’de Spor Kompleksi’nin temel atma törenine, ardından da yeni Türk Ticaret Kanunu’nun tanıtım toplantısı

Bakanların Karadenizli atışması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Rize’de Spor Kompleksi’nin temel atma törenine, ardından da yeni Türk Ticaret Kanunu’nun tanıtım toplantısına katıldılar. 

 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize Güney Çevre Yolu Temel Atma Töreni’nin ardından Taşlıdere Mahallesi’ndeki Spor Kompleksi’nin temel atma törenine katıldılar. İki bakana burada Trabzon’dan gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katıldı. Bakanlar burada yöresel atma türküler eşliğinde karşılandı.
 
Törende ilk konuşmayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptı. Bayraktar konuşmasında Doğu Karadeniz’in zor bir bölge olduğunu belirterek, "Denizi dalgalı, dağları dumanlı, dereleri fırtınalı ama biz bu yörenin insanları zorlukları severiz. İnşallah Rize’miz, Doğu Karadeniz'imiz hak ettiği gelişmeyi yakalayacaktır“ dedi.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise konuşmasında Rize’nin çayın başkenti olduğunu ifade ederek “Türkiye’nin Başkenti nasıl Ankara ise çayın başkenti de Rize’dir. Helal olsun Rize’ye. Karadeniz’in adı kara. Çayın rengi kara ama Rize’nin bahtı kara değil. Ak’tır, aydınlıktır. Çünkü Rize’nin bağrından öyle bir uşak çıktı ki Türkiye’nin kaderini değiştirdi. Kara günlerden, ak günlere getirdi. Recep Tayip Erdoğan sizin uşağınız, bunu başardı” diye konuştu.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı ise konuşmasında Rize Yatırım A.Ş’nin önek bir davranış sergilediğini belirterek, “Stadyumun yapılması, spor salonu ve yüzme havuzu inşaatı Rize Yatırım A.Ş.'nin Rize’ye bir hizmeti. Bu çok farklı bir hizmet, Yap-işlet-devret modeli ile değil ne al, ne sat modelidir. Çok özgün bir anlaşma var. Bu sadece insanların memleketlerine yaptığı bir yatırım. Önümüzdeki dönemde yeni bir alışveriş merkezi yapılacak ve onun gelirleri de önümüzdeki dönemde Rize’deki yatırımların finansmanına dönüşecek“ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Rize Yatırım A.Ş tarafından yapılacak olan 3 bin kişilik spor salonu ve bin kişilik kapalı yüzme havuzunun yer alacağı Spor Kompleksi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.
 
KAYSERİLİ-KARADENİZLİ ATIŞMASI
 
Bakanlar daha sonra Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TOBB ve TÜRMOB tarafından düzenlenen Şirketlere Yönelik Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’na katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasının yapan TÜRMOB Genel Başkanı Nail Şanlı 1 Temmuz 2012 yılından itibaren başlayacak olan Türk Ticaret Kanunu uygulamaları için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirterek “Örneğin mikro ölçekli sanayi işletmeleri bu ticaret kanuna esas uygulamaları istemiyorlarsa biran önce onlara şahıs firmasına dönüş yolu açılmalıdır” dedi.
 
Ardından söz alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise konuşmasında Rizeliler’in ülkeyi yönettiğini hatırlatarak “Herkes sizi kıskanıyor haberiniz olsun. Maşallah Başbakan fabrikasısınız. Memleketi Rizeliler’den başkası idare etmiyor. Rizeliler hem çalışkan hem icraatçı oluyor. Başbakanımız öyle. Bakanlarımız öyle” ifadelerini kullandı.
 
Hisarcıklıoğlu’ndan sonra söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise Hisarcıklıoğlu’nun sözlerine atıfta bulunarak, “Sayın TOBB Başkanımız Rize için ‘başbakan üretiyor’ dedi ama Kayserililer çok uyanıktır. Sakın onlara kanmayın. Samsun’dan Artvin’e kadar olan toplam sanayi kuruluşundan daha fazla sanayi kuruluşu Kayseri’de var. Bizi pof pofluyorlar. Ha babam de babam çalışın. Ama malı götürüyorlar” demesi gülüşmelere neden oldu.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise konuşmasına neden sivil kıyafetle kürsüye çıktığının açıklaması ile başlayarak, “Amele bakanı olunca böyle oluyor. Şantiye vaziyetleri. Rantiyeler var, şantiyeler var. Biz şantiyelerden geliyoruz” dedi.
Rizeli-Kayserili tartışmasının tarafı olma niyetinde olmadığını da belirten Yıldırım, “Bu işin içerisine girersek çıkmak zor olur. En iyisi biz Rize’den Ovit Dağı’nı delelim. Erzurum’a geçelim. Oradan da aşağıya Mardin’e Diyarbakır’a inerek iki denizi birbiri ile birleştirelim” diye konuştu.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise konuşmasında yeni Türk Ticaret Kanunu’na değinerek, “Yeni Ticaret Kanunumuzu tanıtmak üzere yaptığımız bu programlarda ticaret erbabımızın yeni kanun hakkında ilk elden ve doğru bilgiye sahip olmalarını ve bu doğrultuda hazırlık yapmalarını amaçlıyoruz. Yeni Türk Ticaret Kanunu gibi köklü değişimler karşısında sabırlı ve kararlı olmak gereklidir. Bu süreçte yasaya muhatap olan tüm taraflardan, Yeni Türk Ticaret Kanunu'na ön yargı ile değil ‘bizim için ne getiriyor ve sonucunda bizim için nasıl bir fayda sağlayacak’ diye bakmalarını istiyor ve bekliyoruz. Yeni Türk Ticaret Kanunu Tasarısı 11 yıl süren sistemli ve yoğun bir hazırlık sonucunda yasalaşmıştır. Bu Kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde örnek bir mutabakatla 13 Ocak 2011’de kabul edilmiştir. Kanun’un; internet sitesi kurulmasına, ticari defterlerin Türkiye Muhasebe Standartları’na göre tutulmasına, anonim ve limited şirketlerin bağımsız denetime tabi olmalarına ilişkin hükümleri dışında kalan düzenlemeleri 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe girecektir” dedi.
 
Bakan Yazıcı konuşmasının ilerleyen bölümlerinde kanunun hakkında teknik detaylar verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler