Bakan'dan yangın faciasına tepki

TBMM Genel Kurulunda, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bayraktar, 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hasar gören bazı binaların hala kullanıl

Bakan'dan yangın faciasına tepki

TBMM Genel Kurulunda, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bayraktar, 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hasar gören bazı binaların hala kullanıldığına ilişkin soru üzerine, bunun doğru olduğunu, gerekli tedbirleri aldıklarını, binaların tahliyesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Ancak mevcut yasaların, binaların tahliyesi için yetersiz kaldığına dikkati çeken Bayraktar, ''İşte bu yasayı bu durumlar için düzenliyoruz'' dedi.

Bayraktar, İstanbul'daki deprem riskine ilişkin soru üzerine ''Mühendisler, gelen fayın Avcılar, Bağcılar, Büyükçekmeçe aksı üzerinden Tekirdağ'a doğru gittiğini, Zeytinburnu'ndan itibaren daha risk taşıdığını ama gerek Karadeniz kıyısını gerek kuzeye doğru Trakya kesimlerinin yani Çatalca'nın daha sağlam olduğunu söylüyor. Bunlar bilimsel ifadelerdir. Duyduklarımı sizinle paylaştım'' diye konuştu.

Bayraktar, belediyelerden yapı ruhsatı alınırken evrak ve imza sayısını azaltmayı ancak denetimleri daha sıkı hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bakan Bayraktar, Van'da çadırda yaşayan kişi kalmadığını, ancak artçı sarsıntıların yer yer devam etmesi nedeniyle bazı vatandaşların evlerinin bitişiğine konteyner istediğini belirterek, bunun da imkanlar dahilinde zor olduğunu kaydetti.

 İstanbul'daki yangında hayatını kaybeden işçilerle ilgili bir soruyu yanıtlayan Bayraktar, yaşanan olayın bir skandal ve insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu bildirdi. Bayraktar, ''Burada şahsın, müteahhidin, yüklenicinin, taşeronun işlediği suçtur. Yasalar önünde gerekli cezayı görecektir. Yangında öldükten sonra yaptırılan sigorta da daha büyük sahtekarlıktır, bunun için gerekli tedbirleri adlık ve almaya devam ediyoruz. Önlemi alacağız'' dedi.

 Genel Kurulda, ''temel yasa'' olarak görüşülen tasarının 1. Bölümü'nde yer alan ilk 3 maddesi kabul edildi. Başkanvekili Güldal Mumcu, çalışma süresinin tamamlanması nedeniyle, yarın saat 13.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor