Bakan'dan Sharapova'ya tepki

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dünyaca ünlü tenisçi Maria Sharapova'nın, TEB Paribas WTA Championships'ten, sakatlığını ve köpeklerin sürülerle kentte gezmesini gerekçe göstererek çekilmesine tepki göstererek, "Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nın üze

Bakan'dan Sharapova'ya tepki

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dünyaca ünlü tenisçi Maria Sharapova'nın, TEB Paribas WTA Championships'ten, sakatlığını ve köpeklerin sürülerle kentte gezmesini gerekçe göstererek çekilmesine tepki göstererek, "Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nın üzerine gölge düşürmek ve sudan bahanelerle 2020 olimpiyatlarına aday olan Türkiye'nin imajını bozmaya yeltenmek kesinlikle haksız bir tavırdır" dedi.

Temel atma törenleri için kente gelen Bakan Suat Kılıç, ilk olarak Bolu Valiliği'ni ziyaret etti. Bolu Valisi İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret eden Kılıç daha sonra Kalıcı Konutlar Cami'nde Cuma namazını kıldı. Öğle yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, Beşiktaş-Fenerbahçe maçında sarı lacivertli taraftarların kapıları kırarak sahaya girmelerine ilişkin olarak, "Bazı hakların kötüye kullanılması, yasakları toplumun genel kabulleri haline getirmeyi gerektirmez. Ben bu noktada yönetimlere önemli görevler düştüğünü düşünüyorum. Tribün liderlerine önemli görevler düştüğünü düşünüyorum. İki İstanbul takımı taraftarlarına adeta birbirine yabancı ülkelerin taraftarı gibi algılamak son derece yanlış. Dünkü maça giriş esnasında yaşanan olumsuz görüntülere rağmen yasak kararının hala yanlış olduğu kanaatindeyim. Burada eğer bir problem varsa bu problemi ortadan kaldırmak üzere tüm aktörlerin devreye girmesi lazım. Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a yabancılaştırmak hiç bir zaman çözüm olmayacak. Hadi bu sezon deplasmana taraftar gitmesin dediniz, önümüzdeki sezon, 3 yıl 5 yıl sonra ne yapacaksınız. Terörle mücadelede bu çocuklar birlikte mücadele ederken kimse kimsenin hangi takım tuttuğuna bakıyor mu? Küfür olmadan da tezahürat yapılabilir. Güvenlik nedeniyle ileride bir yasaklama kararı alınabilir ama taraftar grupları bunun zeminini oluşturmamalıdır. Bunun haklı gerekçesini sunmamalıdır" dedi.

Kılıç, sakatlığını ve köpeklerin sürülerle kentte gezmesini gerekçe göstererek şampiyonadan çekilen ünlü tenisci Maria Sharapova'ya tepki göstererek, şöyle konuştu:

"Sakatlığı yada performansının düşüklüğü nedeniyle Türkiye'yi kabahatli ülke olarak görüyorsa bu noktada bizim bir kabahatimiz yok. Hiç bir raketin, hiç bir teniscinin dünyanın hiç bir yerinde göremeyeceği kadar yüksek bir misafirperverlikle karşılandılar. Hiç bir raketin hiç bir teniscinin dünyanın hiç bir yerinde göremeyeceği kadar kaliteli bir organizasyonda tenis oynama fırsatını yakaladılar. Dünyanın hiç bir yerinde göremeyecekleri kadar da nitelikli bir tenis izleyicisi önünde salona çıktılar. Dolayısıyla bu ülkenin, bu ülke insanın harcadığı paranın, kaynağın değerini bilmeleri lazım. Öyle "Sokakta köpek gördüm" gibi Türkiye'ye yönelik eleştiriler yapmak doğru da değil, şık da değil, vicdani de değil. Bu ülkede her canlının yaratılmış olmaktan dolayı yaşama hakkı var. Bu coğrafyanın insanları tüm canlıların yaşama hakkına saygı duymaktadır. Herhangi bir nedenle Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nın üzerine gölge düşürmek ve sudan bahanelerle 2020 olimpiyatlarına aday olan Türkiye'nin imajını bozmaya yeltenmek kesinlikle haksız bir tavırdır. Türk medyasının da bu tavra aracılık etmemesi lazım. Eğer bu organizasyonu organizyona katılan bir sporcu eleştiriyorsa, bizim medyamızın o eleştirinin haklı olup olmadığına bakması lazım"

REKTÖRE SİTEMDE BULUNDU
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Yemekhane binası temel atma töreni için İzzet Baysal Tıp Fakültesi Morjoloji binasındaki programa katılan Kılıç, kürsüye çıktığında kapının önünde bekleyen öğrencilerin salona girmediği takdirde konuşmasına başlamayacağını söyledi. Salonun boş olduğunu gören Bakan Kılıç, AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun'a sitem ederek, şöyle konuştu:

"Gelenlere teşekkür ediyorum. Gelenler iki kere sağolsun. Gün müsait hafta içi, saat müsait. Sadece 29 Ekim'in bayram olmasından dolayı öğleden sonraya ilişkin bir tatil durumu var. Ama böylesine önemli bir temel atma merasimine İzzet Baysal Üniversitesi'nin çok daha geniş katılım ve coşkuyla sahip çıkmasını arzu ederdim. Hele ki öğrenci arkadaşların salona gelmeyişinden güvenlikle alakalı bir murat arzu ediliyorsa ondan ötüre de peşinen üzüldüğümü ifade etmek isterim. Gençlik ve Spor Bakanı olarak ben buradayım. 22 bin üniversite öğrencisini çatısı altında barındıran bir üniversitenin yüzde birine bile tekabül edecek sayıda bile gençlerimiz şu an bu salonda değil, bundan dolayı üzüldüm. İyi organize olamadığımızı düşündüm. Rektörümüze de bunu alenen ve açık açık ifade ediyorum. Bundan sonraki devlet erkanının üniversiteye ziyaretine gençleri mutlak suretle davet edin. Hocalarımız da bu salonda bulunsunlar. Eğer biz buralara geliyorsak bir toprak parçasına birkaç metreküp betonu akıtacak bir butona basmak için bulunmuyoruz. Milletimiz adına memleketimiz adına bu coğrafyanın sınırlı imkanlarıyla yapılan büyük işleri hissetmek ve heyecanları paylaşmak adına buralarda bulunuyoruz"

Kendisinden önce yapılan konuşmalarda Yurtkur Bolu Bölge Müdürü Şerafettin Çilkara'ya teşekkür edilmesini eleştiren Kılıç, "Belki teşekkürü rutin bir görev olarak yerine getirdiniz. Bolu, Köroğlu yurdu deprem güçlendirme ve tadilat işleri tamamlanarak 2011-2012 eğitim öğretim yılına birinci günü hazır hale gelmemişse, bölge müdürü kardeşim teşekkürü hak etmemiştir. Marifet iltifata tabidir. İltifatı doğru yerde yaparsanız marifet hasıl olur. Ama herkese iltifat ederseniz marifet usule gelmez. Onun için işini harfiyen yerine getiren, vazifesini tam tekmil zamanında yetiştirenleri taltif edeceksiniz ki herkes vazifesini idrak edebilsin" diye konuştu.

VAKIF BAŞKANI İÇİN ALKIŞ İSTEDİ
Kılıç, eğitim ve sağlık alanında hizmetlerde bulunan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'a övgüler yağdırırken, salonda bulunanların alkışlamamasını da eleştirerek, "Ne o alkışlamayı da unuttunuz. Bu alkışı şahsıma istemedim. Bu kadar insana iltifat edilirken, teşekkür edilirken onu onure etmek adına bunu söyledim" dedi. Kılıç daha sonra Rektör Prof.Dr. Coşkun'a bakarak "Hocam üniversiteyi muma çevirdiniz" diye konuştu.

Kılıç, daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi ve Yemekhane binasının temel atma törenine katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor