Bakan toplantı sonrası neler dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF yöneticileri ve Süper Lig kulüp temsilcileriyle yaptığı toplantı sonrası açıklamalar yaptı. Kılıç, bu toplantının şike iddiaları gibi belli bir gündem maddesi için toplanmadığını, kulüplerin her türlü sorunun masaya

Bakan toplantı sonrası neler dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF yöneticileri ve Süper Lig kulüp temsilcileriyle yaptığı toplantı sonrası açıklamalar yaptı. Kılıç, bu toplantının şike iddiaları gibi belli bir gündem maddesi için toplanmadığını, kulüplerin her türlü sorunun masaya yatırıldığını belirtti.

Toplantı sonrası bir basın açıklaması yapan Bakan Kılış "Arkadaşlar bildiğiniz gibi 9-10 Eylül 2011 tarihlerinde yani önümüzdeki hafta spor toto süper lig de müsabakalar başlamış olacak. Bilinen nedenlerle Spor Toto Süper Lig 1 ay gecikmeli olarak müsabakalara başlayacak. Dolayısıyla ligde karşılaşmalar başlamadan önce bayram tatilini de bir fırsat olarak değerlendirdik bugün İstanbul’da oynanacak olan Türkiye Kazakistan Milli maçı öncesine de getirmek suretiyle özellikle Anadolu’dan gelen kulüp başkanlarımızla birlikte akşam milli maçı izlemek arzusuyla bu güne planlamamızı yaptık. Sezon öncesi bir durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak zaman zaman Türkiye’de gerek futbolun gerekse futbol dışı branşların sorunlarını konuşmak üzere kulüp başkanlarımızla bir araya gelme kararını bu günkü ilk görüşmemizin ardından almış olduk. Türkiye bildiğiniz gibi 2020 olimpiyatlarına İstanbul kentiyle birlikte aday, dolayısıyla olimpiyatlarda sadece organizasyonu yapan ülke değil bütün branşlarda aynı zamanda madalyaları toplayan ve başarıdan başarıya koşan bir ülke olmak istiyoruz ve bu ülke profilini, vizyonunu yakalama noktasında da hiç kuşkunuz olmasın ki tüm branşlarda başarıyı hangi aktörlerle yakalayabileceğimizin çalışmalarını yürütüyoruz.

Türkiye’de futbol dışı branşları da çok çok önemsiyoruz ama hayatın gerçeği futbol tüm sporlar açısından lokomotif branşı temsil ediyor. Bugün spor Lig’de temsil edilen Spor Toto Süper Lig’de temsil edilen 18 kulübümüzün başkan ve yöneticileriyle bir araya geldik, durum değerlendirmesi yaptık. Soruları konuştuk, mali sorunları konuştuk artık Türkiye’de uygulanacak olan finansal Fair Play uygulamasının kulüplerin mali disiplin anlayışına kazandıracağı yeni değerleri mütalaa ettik. Kulüplerimizin reklam gelirleri, Tribünlerin doluluğu, Tribün  disiplini noktasındaki görüş alışverişlerimizi gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi TBMM tatile girmeden önce çıkarılan kanun gereği Tribünlerinde olabildiğince futbol disiplini ile buluşması gerekiyor. Bu konuda taraftar guruplarımıza düşen çok büyük görevler var , tüm takımlarımızın taraftarlarına düşen çok çok büyük görevler var . Türk sporu’nu içinde bulunduğu dönem itibarıyla desteklemeyi bakanlık olarak bir görev addediyoruz. Spor Toto Süper Lig’de temsil edilen 18 kulübümüzün tamamına eşit yakınlıktayız. Sorunlarına eşit yakınlıktayız. Sorunlarının çözümü noktasında proaktif bir yönetim anlayışını ortaya koyacağız ve başta da ifade ettiğim gibi bugün olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de Spor Toto Süper Lig’de temsil edilen kulüplerimizin başkanlarıyla , TFF yöneticileriyle bir araya gelip Türk Futbolu’nun içinde bulunduğu sorunları  konuşacağız. Zaman içinde göreceksiniz Futbolun içinde bulunduğu sorunları konuşurken Türk Sporu da yoğun bir şekilde gündemimiz olacak ve tüm branşların sorunlarını tüm kulüplerimizin yöneticileriyle konuşabilir hale getireceğiz. Çünkü biz tüm Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tek hedefimiz şudur; Türkiye’de lokomotif sektör olan futbol üzerinden futbol dışı branşlara, amatör branşlara hem tesisleşme anlamında hem de insan kaynakları anlamında ciddi yatırımlar yapılmasını arzu ediyoruz. Voleybol, Basketbol ve diğer tüm branşlar ilgi alanımızda olacak, dikkat ve çalışma alanımızda olacak.

Biz değerlendirmemizi yaptık kulüp başkanlarımızın da bu değerlendirme ve bir araya gelişten memnun olduklarını biliyorum kendileri de bana bunu toplantı boyunca ifade ettiler . Bundan sonrada belli periyotlarla bir araya geleceğiz sporun bir disiplin olduğunu, sporun bir değerler sistemi olduğunu, spor adamlarının yöneticilerinden oyuncularına, sporcularına kadar özellikle gençlik kitlesi açısından rol modeller olduğu gerçeğini her vesile ile toplumla paylaşacağız ve daha fazla halkın içinde olarak da bu görevin gereğini yerine getireceğiz. Sporla iç içe bir hayat için de kulüp başkanlarımızdan çok önemli destekler alacağız.

Bizim gündemimiz buydu, gündemimizi size bu şekilde özetledim.

Bu konuda şike konuşuldu mu, özellikle Fenerbahçe ile ilgili bir gündem geldi mi, şeklinde yöneltilen bir soruyu Bakan Kılıç “Değerli arkadaşlar kulüp başkanlarımız burada Beşiktaş’ın da, Trabzonspor’un da, Fenerbahçe’nin de , Galatasaray’ı da temsilen Başkan yurt dışında olduğu için kulüp başkan vekili buradaydılar, diğer kulüplerimizin süper ligdeki kulüplerimizin başkanları yöneticileri buradalar ben toplantının başında da ifade ettim spesifik olarak bir konuya odaklanmak üzere bir araya gelmedik hatta özenle altını çizdim gündemli olarak toplanmadık gündemsiz olarak toplandık. Çünkü her bir kulübümüzün farklı sorunları var kiminin transfer ile ilgili sorunu var kiminin mali sorunları var , temliklerle ilgili sorunları olanlar var bitmeyen stadyum inşaatından kaynaklanan sorunu olanlar var . Biz tüm sorunları konuştuk ve elbette ki futbolda şike soruşturması kapsamında Türkiye’de bir gündem var, bu konunun detaylarına biz kesinlikle girme gereği duymadık çünkü, Türkiye’de Futbolu bir sektör olarak ve tüm sorunları topluca bir arada değerlendirmek gerektiği kanaati ile hareket ettik hepimizin toplantı neticesinde ana fikri şudur; spor toto süper lig’de ki 18 futbol kulübümüz, takımımız, oyuncularıyla birlikte Türk Milli Takımı’nın insan kaynaklarıdır, insan rezervidir, potansiyelidir. Bu akşam Kazakistan ile milli maçımız var, önümüzdeki hafta Avusturya ile milli maçımız olacak kulüp yöneticilerimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığımız Futbol Federasyonumuz aynı zamanda futbolun sorunlarının çözümüne milli takım vizyonu çerçevesinde de yaklaşılması gerektiği kanaatinde. Dolayısıyla biz gündemimizi tamamen Türkiye’de sporun, Türkiye’de futbolun sorunlarını konuşmak şeklinde belirledik. Spesifik bir gündemimiz yoktu her hangi bir konu başlığına ve soruna da odaklanmadık.

İlerleyen zamanlarda bu konuyla ilgili olarak devreye girmeyi düşünürmüzünüz? şeklinde yöneltilen soruyu Bakan Suat Kılıç şöyle cevapladı “Değerli arkadaşlar ben hep özenle ifade ettim TFF Özerk bir yapı bunu en iyi bilenler sizlersiniz. Spor muhabirlerisiniz , bunu en iyi bilenler futbol kulüplerimizin yöneticileri ve TFF. Dolayısıyla futbolla ilgili güncel sorunları siyasal sorunlar haline getirmenin hiç kimseye kazandıracağı bir şey yoktur. Bayram öncesinde bazı siyasi partilerden yapılan açıklamaları da ben bu anlamda çok yersiz buldum. Futbolun güncel sorunlarını siyesi polemiklerin , siyasi yaklaşımların paydası haline getirmemek lazım. Federasyon üzerinde bizim bir talimat verme, yönlendirme, emretme, buyurma yetkimiz söz konusu değil. Ama Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak elbette ki süper lige adını veren kurum bakanlığımıza bağlı spor toto üzerinden kulüplerimizle ilgili yapabileceğimiz katkılar var yapmakta olduğumuz katkılar var, yapmak zorunda olduğumuz katkılar var bütün bu kategorilerde neler yapabileceğimizi konuştuk."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor