Bakan Suat Kılıç karara sevindi

 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne alınması ile ilgili kararın Türk futbolu açısından önemli olduğunun altını çizdi. Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'i makamında ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ziya

Bakan Suat Kılıç karara sevindi

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne alınması ile ilgili kararın Türk futbolu açısından önemli olduğunun altını çizdi.

 

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'i makamında ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ziyaret sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Bir basın mensubunun UEFA'nın Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine dair aldığı kararla ilgili 

sorusunu cevaplandıran Bakan Kılıç, "Sevindirici bir karar. TFF başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile yaptığımız görüşmelerde onların Avrupa temaslarından aktardığı izlenimler doğrultusunda olması gereken bir gelişmeydi. UEFA' dan TFF'ye gelen yazının kamuoyu ile paylaşılması da bunun teyit edilmesi anlamına gelir. İsabetli bir adım" dedi.

 

Bakan Kılıç, geçen sezon yaşanan sıkıntıların hızla aşılmasının da temel arzu olduğunu dile getirerek, "Çünkü Türkiye'de futbol seyir zevki büyük olan bir sektördür. Dolayısı ile futbol, bünyelerinde barındırdıkları amatör spor kulüplerinin finansmanını sağlamaları yönünde önemli bir fonksiyonu üstlenmektedir. Olimpiyata hazırlanıyoruz ve herkes biliyor ki olimpiyatlara katılma hakkını kazanan sporcularımızın çok önemli bir kısmı büyük futbol kulüplerinin arka planlarındaki amatör spor kulüplerinde yetişen sporcularımızdır. Dolayısı ile verilmiş olan kararın sadece Fenerbahçe açısından değil Türk futbolu açısından da bir belirsizliğin sona ermesi anlamına geldiğini düşünüyorum. Türkiye'de futbolun önümüzdeki sezon daha rahat ve sağlıklı geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler