Bakan Özak'tan Horonlu kutlama

Mersin'de milli atlet Nevin Yanıt'ın adının verildiği atletizm pistinin açılışını yapan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 2013 yılında yapılacak Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesini horon teperek kutladı.Bakan Özak, Akdeniz Oyunlarının

Bakan Özak'tan Horonlu kutlama

Mersin'de milli atlet Nevin Yanıt'ın adının verildiği atletizm pistinin açılışını yapan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 2013 yılında yapılacak Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesini horon teperek kutladı.

Bakan Özak, Akdeniz Oyunlarının Mersin'de yapılacak olmasının ardından kente gelerek etkinliklerin yapılacağı tesisleri gezdi.

Sabah saatlerinde Tevfik Sırrı Gür stadını, yapılması planlanan yeni stadı ve Mersin Üniversitesini gezen Özak daha sonra ise Macit Özcan tesislerinden incelemelerde bulundu. Bakan Özak'a Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından bilgi verildi. Mersin İdmanyurdu futbolcuları ile fotoğraf çektiren Özak daha sonra ise Milli Atlet Nevin Yanıt'ın adının verildiği atletizm pistinin açılışına geçti.

YAŞARKEN BÖYLE BİR TESİSİ GÖRMEK HERKESE NASİP OLMAZ

Bakan Özak atletizm pistinin açılışında öğrenciler tarafından Türk bayrakları ile karşılandı.

Devlet Bakanı Özak'ın açılış öncesi söz verdiği Milli Atlet Nevin Yanıt ilk Avrupa şampiyonu olduktan sonra telefonla konuşurken altın madalyadan sonra en büyük ödülün antrenman yaptığı sahaya adının verilmesi olduğunu ifade etti.

Yanıt, "Bu beni daha çok gururlandırdı. Şu anda burası bana altın madalyada daha önemli. Yaşarken böyle bir şeyi görmek herkese nasip olmaz diye düşünüyorum. Herkese örnek olsun istiyorum. Herkes daha çok çalışsın. Daha iyi şampiyonluklar çıksın" diye konuştu.

NEVİN YANIT İLE GURUR DUYUYORUZ

Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesi ile gurur duyduklarını belirten Devlet Bakanı Özak diğer bir gururlarının ise Nevin Yanıt olduğunu söyledi. Yanıt'ın 10 yaşında atletizme başladığı hatırlatan Özak, "Ondan evvel annesine babasına teşekkür etmek lazım. Hocalarına teşekkür etmek lazım. Şampiyon kolay olunmuyor. Bizde spor yaptık. Çok büyük fedakarlık, azim irade, gayret ve kabiliyet lazım. Allah herkese bu kabiliyeti vermiyor. Nevin kardeşimiz bu kabiliyetini irade ve gayreti ile zekâsını birleştirerek Türk bayrağını dalgalandırdığı İstiklal Marşını okuttuğu için kendisini alnından öpüyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bizde bundan sonra hem Nevin'e hemde Nevin gibilerine destek vereceğiz. Ne mutlu Nevinlere ve Nevin gibi olanlara" diye konuştu.

Bakan Özak daha sonra Nevin Yanıt ve diğer katılımcılarla birlikte pistin açılışını gerçekleştirerek incelemelerde bulundu.

Açılışın ardından Bakan Özak Karadenizliler Derneğini ziyaret etti. Burada kemençe ile karşılanan Özak'a mini bir konser verildi. Akdeniz oyunları hayırlı olsun diyen Özak dışarıda da Karadenizlilerle fotoğraf çektirip horon tepti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor