Bakan Özak'ın TS koleksiyonu var

İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti Toplantısı Yapıldı"Spor Başkenti Projesinin başarıyla gerçekleştirirsek -ki gerçekleştireceğimizden hiçbir endişem yok - Türkiye olimpiyatlar için de çok önemli bir ön yargıyı kırmış olacaktır." İstanbul 2012 Avrupa Spor

Bakan Özak'ın TS koleksiyonu var

İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti Toplantısı Yapıldı

"Spor Başkenti Projesinin başarıyla gerçekleştirirsek -ki gerçekleştireceğimizden hiçbir endişem yok - Türkiye olimpiyatlar için de çok önemli bir ön yargıyı kırmış olacaktır." İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti toplantısı, Emirgan Korusu'ndaki Beyaz Köşk'te yapıldı. Toplantıya Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin 2012 Avrupa Spor Başkenti projesindeki başarısının İstanbul'un olimpiyatları almasının önünü açacağını söyledi. Avrupa'nın önde gelen şehirleri Madrid, Stockholm, Kopenhag, Varşova, Milano ve Dublin'den sonra İstanbul'un Avrupa Spor Başkenti seçilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Bağış, "Bu önemli ve anlamlı bir mesaj, çünkü ilk defa ilk defa AB üyesi olmayan bir ülkenin önde gelen şehirlerinden biri Avrupa'nın Spor Başkentliği titrini alıyor" diye konuştu. Her türlü projeye açık olduklarını ve vatandaşlardan öneriler beklediklerini söyleyen Bağış, Spor yazarı Altan Tanrıkulu'nun bir proje ile kendilerine geldiğini anlattı. Bakan Faruk Nafiz Özak'ın Milli Takım'da, Rizespor veya Trabzonspor'da oynarken çekilmiş bazı fotoğrafları, o maçların biletlerinin orijinallerini ve bilet koleksiyonunu kendisiyle paylaştığını ifade etti. Bağış, Tanrıkulu'nun kendisine "Bir müze açılması halinde sergilenmesi,imkanı halinde elindekileri hibe etmeye hazır olduğunu çünkü bu ekibe güvendiğini söylediğini anlattı.Buna benzer herkesin elinde objeler olabileceğini, herkesin farklı fikirlerin bulunabileceğine işaret eden Bağış, yeni sporların ve spor kültürününözellikle genç nesil tarafından benimsenmesi için çalışmaların hep berabersürdürülmesi gerektiğini aktardı.Bakan Bağış, şunları kaydetti: "Spor başkenti projesindeki başarımız, İstanbul'un olimpiyatlarıalmasının önünü açacaktır. Bunun Kadir Topbaş'ın da, Faruk Nafiz Özak'ın da,benim de Sayın Başbakanımızın bir rüyası olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Yıllardır İstanbul hakkını almak için uğraşıyor ve maalesef bir çok konuda olduğu gibi, önyargılarla mücadele etmek durumunda kalıyoruz ama Spor Başkenti Projesinin başarıyla gerçekleştirirsek -ki gerçekleştireceğimizden hiçbir endişem yok - Türkiye olimpiyatlar için de çok önemli bir ön yargıyı kırmış olacaktır. 2012 sonuna kadar tüm İstanbul halkının desteğiyle bize yakışanı hep beraber el elevererek gerçekleştireceğimize olan inancımla saygılar sunuyorum." şeklinde konuştu.

OLİMPİYAT YASASI DEĞİŞECEK

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "2012 Avrupa Spor Başkenti" unvanını alan İstanbul'da yapılacak işlerle ilgili yetkinin İbb'de olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Olimpiyatlar için adaylığı konusunda, yasa değişikliğine gideceklerini söyledi. Özak, "İstanbul Olimpiyat yapacak. Ancak, yasa bunu devlete vermiş, 'Devlet Bakanlığı bu işi üstlensin' demiş. Biz en kısa zamanda, bunu değiştiriyoruz.Artık bu konuda patron, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olacak. Biz onun hizmetinde olacağız. Bunun doğrusu da İstanbul'un bu işin önüne geçmesi. Yasaldesteğin, maddi manevi desteğin devlet tarafından verilmesi. Mart ayı sonuna kadar bu yasayı geçirmeye çalışacağız. Eğer gerçekleşmezse de seçimden sonra bu yasa değişikliğini yapacağız." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler