Bakan Özak "2020'ye adayız"

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 9 yeni stat yapacaklarını belirtirken, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olduklarını söyledi. Akgün Otel'de düzenlenen "Spor karşılaşmalarında, özellikle futbol maçlarında seyirci şiddeti ve kötü davran

Bakan Özak "2020'ye adayız"

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 9 yeni stat yapacaklarını belirtirken, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olduklarını söyledi.

Akgün Otel'de düzenlenen "Spor karşılaşmalarında, özellikle futbol maçlarında seyirci şiddeti ve kötü davranış konusunda Avrupa Sözleşmesi'' çerçevesinde 31. Daimi Toplantısı'nda açılış konuşmasını yapan Faruk Nafiz Özak, sporda şiddet ve taşkınlığın önlenmesi adına çalışmalar yaptıklarını anlatarak, "Sonuçları kendi başarısı ya da başarısızlığı gibi gören bir taraftarların, şiddete teşvik edilmemesi için ortak bir çaba gösterilmelidir." dedi.

 

Bakan Özak, Avrupa Spor Konseyi'nin de sporda şiddetin önlenmesi adına önemli çalışmalar yaptığına değinerek, "Türkiye'de 2004 yılında spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliği önlenmesiyle dair kanunu uygulamaya koymuştur. Geçen 6 yıllık süreçte yaşanılan tecrübeler ışığında eksik tarafımızı gördük. Yeni bir yasa taslağı hazırladık. kısa bir süre sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelecektir." diye konuştu.

 

Yalnızca yasalarla suçu ve şiddeti kaldırmanın mümkün olmadığını vurgulayan Bakan Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Bir hayat boyu eğitimle sporda şiddeti asgariye indirebiliriz. Hayatın her alanında gerçekleşen şiddetin azaltılmasıyla da sporda gerçekleşen şiddetin azalmasını sağlayacaktır."

 

-2020 AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA ADAYIZ-

 

Erzurum'da gerçekleştirilecek olan Kış Olimpiyatları'na 300 milyon Dolar harcadıklarını anlatan Özak, "Gerçekten çok güzel bir organizasyon olacak. 2011 yılında da Trabzon'da Gençlik Avrupa Gençlik Festivali yapılacak." ifadelerini kullandı.

 

Özak, çeşitli branşlarda şampiyonalar düzenleyeceklerini müjdesini verirken, şunları söyledi:

 

"2016 Avrupa Şampiyonası'nı bir oyla kaybettik. 2020 Avrupa Şampiyonası'na talibiz ve bu coğrafyadeki tüm devletler bunu Türkiye'nin yapmasını istiyor. Bunu da inşallah başaracağız. 9 tane de yeni stat yapacağız. Amacımız daha sonra da büyük bir olimpiyat yapabilmek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor