Bakan Kılıç Gümüşhane'de yurt açtı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümüşhane temasları kapsamında özel sektör tarafından yaptırılan 360 kişilik Gümüşyurt yüksek öğrenim öğrenci yurtlarının açılışına katıldı. Merkeze bağlı Akçakele Köyü sınırları içerisinde yer alan ve üniversiteye 700 m

Bakan Kılıç Gümüşhane'de yurt açtı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümüşhane temasları kapsamında özel sektör tarafından yaptırılan 360 kişilik Gümüşyurt yüksek öğrenim öğrenci yurtlarının açılışına katıldı. 

Merkeze bağlı Akçakele Köyü sınırları içerisinde yer alan ve üniversiteye 700 m mesafede bulunan, bloktan oluşan kız ve erkek öğrenci yurtlarının (Gümüşyurt) açılışında konuşan Bakan Suat Kılıç, üniversiteli gençlerin sorunlarına çözüm olabilmek adına hükümetin tüm organlarıyla empati yaptığını söyledi. 
 
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ise eğitim alanında güzel bir yatırımın hayata geçirilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, “Gümüşhane’de eğitimle şöhret bulmak istiyoruz. Gümüşhane’nin eğitimle özdeşleşmesini istiyoruz. Üniversiteye girişte belli bir başarı derecesine ulaştık. Ülke düzeyinde 5.sıradayız. 
 
İnşallah üniversite mezunlarının kariyer yapmalarında da derece yapmak istiyoruz. Devletimizin çok büyük yatırımları var burada. Üniversitemiz çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Gümüşhane’yi üniversite ile kalkındırmak istiyoruz, Üniversiteyi Gümüşhane’nin desteği ile geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.
 
İNSANA HİZMET ETTİĞİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ
 
Gümüşyurt Yönetim Kurulu Başkanı Ali Öztürk ise yurdun kuruluş sürecini kısaca özetledikten sonra manevi desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti. Böyle anlamlı bir günde dostlarıyla birarada bulunmanın mutluluğunu dile getiren Öztürk, katılanlara teşekkür etti. Öztürk, insana hizmet ettiklerinin farkında olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
“Biz burada insana hizmet ediyoruz. Bunun bilincindeyiz. Öğrenciye ilim ve irfan öğrenmek için gelen insanlara hizmet ettiğimizin bilincindeyiz. Türkiye’nin her coğrafyasından gelen misafirlere genç dimağlara hizmet ettiğimizin farkındayız. Hizmet ettiğimiz kent de Ahmet Ziyaüddün Gümüşhanevi’nin kentidir. Bu ayrı bir değer ve önem taşıyor.
 
Bu manaya uygun hizmet vermek kararlılığındayız. Bu üç unsuru bir araya getirdiğimizde üzerimizdeki yükün ağırlığının bilincindeyiz” ifadelerine yer verdi.  
Yapılan konuşmaların ardından Gümüşhane’de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yatırımlardan oluşan sinevizyon gösterisi katılımcılara izlettirildi.
 
Tören, Bakan Kılıç ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ile devam etti. Kurdele kesiminin ardından yurtların teras katında bulunan salonda misafirlere kokteyl verildi. Kokteylin ardından yurt restoranında yemek yendi. 
 
TÖRENE KİMLER KATILDI?
 
Törene AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Trabzon Belediye Başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu, GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Vergi İdaresi Başkanı Zeki Yumbul, Gümüşhane Defterdar Vekili Cafer Altun, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Yurtkur Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül,  GTSO Başkanı İsmail Akçay, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TESOB 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor