Bakan Kılıç deplasman yasağını kaldıracak

 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hep dile getirdiklerini hatırlatarak, "Kulüp başkanları, hocalar, takım kaptanları ve futbolcular soğukkanlı, sağduyulu ve gerilimden uzak mesajlar verdiğinde tirübünlerde olay çıkma ihtimali sıfıra iner" dedi. Bakan Kı

Bakan Kılıç deplasman yasağını kaldıracak

 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hep dile getirdiklerini hatırlatarak, "Kulüp başkanları, hocalar, takım kaptanları ve futbolcular soğukkanlı, sağduyulu ve gerilimden uzak mesajlar verdiğinde tirübünlerde olay çıkma ihtimali sıfıra iner" dedi.

 Bakan Kılıç, 1200 kişilik öğrenci yurdu ve yüzme havuzu temel atma törenine katılmak üzere geldiği Yozgat'ta, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Valilik ziyaretinde, basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Kılıç, futbol maçlarında yaşanan olaylar konusunda sağduyulu davranınca olay olmayacağını belirterek, "Ferbahçe-Galatasaray dersibi öncesinde kulup başkanları, hocalar, takım kaptanları, oyucular, gerçekten çok ılımlı, gerilim nedeni olmayacak sağduylu ve soğukkanlı yaklaşımlar içinde oldular.

Türk futbolu, sporu adına hepsine teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu atmosferi bu şekilde sürdürürsek, Türkiye'de futbol maçlarında olay çıkmayacağı kanaatindeyim. Nihayetinde tribünler, başkanlar rahat ve huzurlu olunca, sahada görev yapan hakemin de karar alma ve uygulamada rahat ve huzurlu hareket edebildiğini bu maç vesilesiyle Türkiye'de bir kere daha görebildik. Nihayetinde ortada Türk futbolunda olması gereken bir tablo var. Aruz edilen, olması gereken buydu. Bu havanın devam etmesi lazım" diye konuştu.

"DEPLASMAN YASAKLARI SON BULACAK"

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde taraftarın sağduyulu yaklaşımına teşekkür eden Bakan Kılıç, "Derbinin rengi sarı sloganıyla yola çıkmıştık. Sarı-lacivert, sarı-kırmızıdan hareketle, bu hava devam ederse inanıyorum ki Türkiye'de deplasman yasakları da son bulacaktır. Tribünlerde küfür, şiddet, sahaya yabancı cisim atma olayları son bulursa, konuk takımın oyuncu veya yöneticilerine yönelik fiili ve sözlü tacizler son bulursa. Son maçta bunlar yaşanmadı. Deplasman yasakları da son bulacaktır. Taraflara ve tribünlere de teşekkür ediyorum. Türkiye'nin barışa, kardeşliğe dostluğa ve güzelliğe ihtiyacı var. Türkiye'nin ihtiyacı olanı ortaya koydular sağ olsunlar" dedi.

Bakan Kılıç, açıklamanın ardından Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'dan bilgi aldıktan sonra Yozgat Belediyesini ziyaret etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor