Bakan Kılıç akıl verdi

"Futbolda Şike" iddiaları üzerine Temmuz 2011'de başlayan gözaltılardan sonra  gelen tutuklamaların ardından gözler UEFA'nın vereceği karara çevrilirken, bugün Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç açıklama yaptı  Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA’nın k

Bakan Kılıç akıl verdi

"Futbolda Şike" iddiaları üzerine Temmuz 2011'de başlayan gözaltılardan sonra  gelen tutuklamaların ardından gözler UEFA'nın vereceği karara çevrilirken, bugün Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç açıklama yaptı 

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA’nın kararı doğrultusunda cezalandırılan kulüplerin, hukuki başvuru yollarını sonuna kadar kullanmalarını, bir hukukçu olarak önerdi

 

Bakan Suat Kılıç, UEFA tarafından başta Beşiktaş olmak üzere Bursaspor ve Gaziantepspor'a vermiş olduğu Avrupa kupalarından bir yıl 'men' edilmesi kararını değerlendiren Bakan Kılıç, verilen kararların içerik olarak iyi irdelenmesi, gerekçelerine de sağlam ve esaslı bir şekilde bakılması gerektiği çağrısında bulundu.

Kılıç, UEFA'nın yakın bir süreçte Türkiye'de adı şike soruşturmasında geçen kulüplere yine ceza verilmesiyle ilgili olarak kulüplere yol gösteriyor.

 

Kılıç, "Cezalandırılan kulüplerimiz, hukuki başvuru yollarını sonuna kadar kullanmalarını bir hukukçu olarak kendilerine öneriyorum. Verilen bu cezalar ile ilgili olarak 'CAS' da dahil olmak üzere başvuru yolları açık" dedi.

 

"FUTBOLUN ÖZERK OLMASI HUKUK YOLUNA BAŞVURULAMAYACAĞI ANLAMINA GELMEZ"

Futbolun, 'özerk' bir sektör olduğunun altını çizen Kılıç, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Ama futbolun özerk olması, hukuk yoluna başvurulamayacağı anlamına da gelmez. Her üç kulubümüzün de karara bağlanarak uygulanan cezalar ile ilgili itiraz öncesi itiraz haklarını kullanacaklarını tahmin ediyorum.

Nihayetinde verilecek son karar ne olur, bu konuda şu anda bir tahminde bulunacak durumda değiliz. Konun teknik yönünü ilgilendiren bir açıklama varsa eğer, bunun kulüplerden ya da Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılması gerektiğini düşünüyorum."

 

"GERİDE BIRAKTIĞIMIZ SEZON BİZLERİ ÇOK YORAN BİR SÜREÇ OLDU"

Spor Toto Süper Lig'deki 23 kulübün taraftar temsilcilerinin, Trabzon'da 'REnklerin Kardeşliği Tribün Platformu' adı altında toplanıp, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i istifaya davet etmesi konusundaki gelişmeleri de değerlendiren Suat Kılıç, "O açıklamadan haberim olmadı doğrusu.

Ancak, bu gibi adımlar öncesinde iyi düşünülmesi kanaatindeyim. Zorlu bir sezonu geride bıraktık.

Bu süreç sadece kulüp ve takımları yormadı, aynı zamanda taraftarları da çok yordu ve yıprattı. Yine aynı şekilde TFF'yi de çok yordu ve yıprattı. Doğrusunu söylemek gerekirse bizleri de hayli yoran bir süreç oldu. Şimdi önümüzde 3 aylık bir dinlenme ve kamp dönemi var.

Bu süreç içinde gerek takımlar, gerek taraftarlar, gerekse yönetimler, kulüp başkanları ve teknik direktörler, gerekse de futbolcular, TFF ile çok sıkı bir diyalog içerisinde olacağız" diye konuştu.

 

"ALINACAK KARARLARIN UYGULANABİLMESİNDE TARAFTARLAR OLMAZSA OLMAZ FAKTÖR"

Bu diyalog ile birlikte Türk futbolunun, geride kalan sezonda yaşadığı sorun ve sıkıntıların, önümüzdeki sezonda tekrar yaşanmaması için önemli kararlar alıp, atılması gereken adımları da atacaklarının altını çizen Kılıç, "Bu kapsamda atılacak adımların, alınacak bütün kararların uygulanabilmesi için olmazsa olmaz faktör, taraftar gruplarıdır, taraftarlardır, taraftar liderleridir.

O nedenle taraftar gruplarının başkanı olan kardeşlerimize, kulüp başkanları kadar özel ve nitelikli bir çağrıda bulunuyorum; Türk futbolunun ve tribünlerin rahatlaması, taraftarlar arasındaki kardeşlik duygularının gelişmesi ve husumet potansiyelinin ortadan kaldırılabilmesi için, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve milli birliğimizi için taraftar gruplarına da, grupların başkanlarına da düşen gerçekten çok önemli ve hassas görevler var. Kendilerini sadece günlük taraftar aktiviteleri ile sınırlandırmasınlar.

Türkiye'de futbolun, birlik ve beraberliğin tesisine yapabilecekleri katkıları da, aldıkları her karar ve attıkları her adımda göz önünde bulundursunlar" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor