Bakan: Favorim Trabzonspor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Portekiz'in Benfica kulübüyle karşılaşacak olan Trabzonspor'un bu maçı alacağından emin olduğunu belirtti.Kılıç, "Trabzonspor, Benfica ile oynayacak ancak bu maçı kazanacağına eminim

Bakan: Favorim Trabzonspor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Portekiz'in Benfica kulübüyle karşılaşacak olan Trabzonspor'un bu maçı alacağından emin olduğunu belirtti.

Kılıç, "Trabzonspor, Benfica ile oynayacak ancak bu maçı kazanacağına eminim. Türk Milletinin en iyi şekilde temsil edileceğine eminim. Çok zor bir maç olacak ama Trabzonspor tarihiyle oldukça şanlı bir kulüp bu her platformda anılıyor. Tarihine bakmak yeterli Trabzonspor'un. Bu yüzden size şunu diyeyim bordo-mavili ekip bu maçı kazanacaktır buna adım gibi eminim ve favorim de Trabzonspor'dur" dedi.

Türk Futbolundaki şike operasyonuyla ilgili açıklama yapan Kılıç, "Yargımız en iyi şekilde ve en adil şekilde kararlarını veriyor. Bu konuyla ilgili fazla açıklama yapmak istemiyorum tek diyeceğim süreci hassas şekilde takip edelim" açıklamasında bulundu.

EYOF 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın açılışını değerlendiren Bakan Kılıç, "Dün akşamki açılış en görkemli ve en fazla ses getiren organizasyon olmaya hak kazandı. Bu organizasyonlar süresince emeği geçen Sayın Erdoğan olmak üzere bakanlığımısz birimlerine ve tüm aktörlere yerel aktörlere, Trabzon Belediyesi'ne, STÖ'lere bunun dinamik bir şekilde idrak edilmesine olanak sağlayan yazılı ve görsel basına teşekkür ediyorum" dedi.

"49 ülkeden Trabzon'a intikal eden 4 bine aşkın sporcu ve teknik adamı 30 Temmuz tarihinden itibaren Trabzon'un Karadeniz ve Türkiye'nin sevgi ve hoşgörü harmanlarıyla ülkelerine uğurlamış olacağız" diyen Bakan Kılıç sözlerine şöyle devam etti: "Çok büyük kazanımların da Trabzon'da kaldığına tanıklık edeceğiz. Trabzon'a yönelik reklam tanıtım ataklarının Trabzon tarihinin ve Trabzon kültürüne çok büyük katkıları oldu. Trabzon ekonomisi Turizm'i ile EYOF'un Trabzon'a kazandırdıkları faydalarını da sürekli artan şekilde görecek"

ÇİMLERE BASMAYIN ANLAYIŞI
Bakan Kılıç, 'Çimlere basmayın' anlayışını işaret ederek, "Bu ülkede anlam veremediğim bir tabela vardır lütfen çimlere basmayınız. Yapılan tesisler yararlanmak içindir. Tesisler kullana kullana eskitmek içindir. Trabzon'a havuz yaptğımız halde Trabzon'dan şampiyon çıkmayacaksa yapılan bu tesisler amacına ulaşmadı yada ulaşmayacak demektir. Aksine amacımız tersidir, bu tesisler kullanılacaktır. Çimlere basmayınız değil çimlere basınız, tesisleri kullanınız. Bu şehirden Türkiye'ye önemli hizmetler bekliyoruz" diye konuştu.

AVNİ AKER STADININ DURUMU DEVAMI 2'DE


Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yeni sezona yetiştirilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kılıç, "Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yeni sezona yetiştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Olimpiyatların açılışından önce 2 milyon TL daha gönderildi Trabzonspor'a. Trabzonspor'a toplam olarak 6 milyon TL aktarılacaktır. Sezon öncesi kaynak limiti toplamda 6 milyon Türk lirasına ulaşmış olacak" diye konuştu.

AKYAZI PROJESİ
"Akyazı projesinin Trabzon'a kazandırılması için elimizden geleni yapıyoruz" diyen Kılıç, "Malesef Trabzon'da bir sivil toplum örgütünün projenin durdurulması yönünde bi talebi oldu. İdari mahkemesinden bir yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

İtirazların ortadan kaldırılmasına insiyatif olarak sivil toplum örgütlerin samimi adımlarımıza destek sağlamak adına daha etkili aktiviteler içine girmesini biz bekliyoruz. Akyazı'nın arkasındayız hatta önündeyiz öncüsüyüz. Akyazı projesi kapsamında destek verir bir proje adına sivil toplum örgütlerini bizim yanımızda bekliyoruz"

KARAR BİZİ ÜZDÜ
"Trabzon'a düşen bir takım görevler var. Trabzon'dan yürütmeyi durdurma kararının gelmesi bizi şaşırttı ve üzdü" diyen Kılıç, "Çünkü tüm olanakları durmaksızın harcamak için uğraşıyorduk. Böyle bir kararın çıkması bizi üzdü. Ama bu stadyum yapılacak. Trabzon'un yerel dinamiklerinden kaynaklanan yasal hukuksal engellerle karşılaşmaksızın hedeflediğimiz işleri bir anönce yapmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor