Bakan Bayraktar Akyazı'da

Trabzon'da, geçen günlerde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Akyazı Projesi'nin gerçekleştirileceği dolgu alanının zarar görmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar dolgu sahasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi ald

Bakan Bayraktar Akyazı'da

Trabzon'da, geçen günlerde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Akyazı Projesi'nin gerçekleştirileceği dolgu alanının zarar görmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar dolgu sahasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Yapımına bir süre önce başlanan ve sondaj çalışmalarının ardından dolgu işlemine geçilen ancak geçen aylarda Mimarlar Odası'nın şikayetiyle durdurulan dolgu işlemleri için Danıştay durdurma kararını reddetmiş ve dolgu çalışmaları tekrar başlamıştı. Ancak, dolgu işlemleri fırtına nedeniyle özellikle doğu bölümünün büyük bir kısmı sular altında kalmıştı.

Sabah saatlerinde uçakla Trabzon'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vali Recep Kızılcık ile dolgu alanına giderek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Erdoğan, dolgu işlemlerinin sürdüğünü ve inşaat işleminin bitmesiyle hiç bir sıkıntının yaşanmayacağını söyledi.

Akyazı spor kompleksi inşaatının devam ettiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şöyle konuştu: "İnşaat halinde burası, inşaat halinde bulunduğu için son halini almış değil. Güçlendirmeler yapılmış değil. Yapılan taşların dökümleri kendi kesitleri içerisinde kalmıştır. Alttaki taban büyüdü. Dolgu olduğu zaman daha da sağlamlaşacak. Dolguyu biraz daha yükselteceğiz. Dolgu olan yerlerde bir sıkıntı yok. Sular altında kalan kısımda inşaat bitmediği için dalga taşların bir kısmını
düşürdü ama yine devam edecek. Projenin esasına yönelik olarak herhangi bir problem yok inşaat devam ediyor."

AKYAZI'YI ÖNEMSİYORUZ
Yapılacak çalışmalarla dalga yanaşmadan ileride kırılacağını ifade eden Bayraktar, şunları söyledi: "Burası çok güzel bir konum kazanacak. Akyazı Trabzon için çok önemli bir proje, çok önemsiyoruz. Sadece Trabzonspor'un gelişmesi için her yıl şampiyon olması, şampiyonluğa aday olması için değil, ekonomisi içinde Trabzon'a büyükşehir fotoğrafı vermek içinde çok önemli. Bildiğiniz gibi burası ulaşım bakımından olsun, şehrin bütünleşmesi bakımından olsun Akçaabat ile bütünleşecek, bakıldığı zaman Akçaabat ve Trabzon beraber fotoğraf verecek artık."
Bunun için Akyazı'yı her bakımdan önemsediklerini anlatan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece spor kompleksi ve tesisleri olmayacak, burada fuar alanı, oteller, büyük orman alanı, yeşil alanlar olacak. Bizim için, Trabzon için hayati önemi olan bir projedir. Her bakımdan bunu biz adım adım takip ediyoruz. Şu an da bir mahkeme problemi yok, Danıştay lehimize karar verdi. Diğer taraftan buraya yeni bir imar planı yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak zemin etütlerini yaparak gerekli görüşleri
almak suretiyle yeni planları onayladık, dağıtımını yaptık. Valiliğe gönderdik. Sayın valimizde burada el birliğiyle bu işe gözümüz gibi bakıyoruz."

BURAYI GECİKTİRENLERE TEŞEKKÜR ETMİYORUZ
İnşaatın bitmesiyle birlikte dolgu ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklarını belirten Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: "Burası inşaat halinde bitmiş değil, bittiğinde hiç bir sıkıntımız olmaz. Sahil yolları da aynı şekilde yapıldı. Geciktirenlere biz teşekkür etmiyoruz, biz burada çalışanlara gayret edenlere teşekkür ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor