Bahri Tanrıkulu yarı finalde

 Bahri Tanrıkulu, kırık parmakla çıktığı müsabakada Güney Koreli olimpiyat şampiyonu Dongmin Cha'yı ilk iki raundu 0 - 0 geçilen maçta 4-1 yenerek yarı finale yükseldi. İlk turda Yunan rakibi Aleksandros Nikolaidis'i 7-3 mağlup eden Bahri Tanrıkulu'nun so

Bahri Tanrıkulu yarı finalde

 

Bahri Tanrıkulu, kırık parmakla çıktığı müsabakada Güney Koreli olimpiyat şampiyonu Dongmin Cha'yı ilk iki raundu 0 - 0 geçilen maçta 4-1 yenerek yarı finale yükseldi.

 

İlk turda Yunan rakibi Aleksandros Nikolaidis'i 7-3 mağlup eden Bahri Tanrıkulu'nun sol el serçe parmak kemiğinin kırıldığı ortaya çıktı. Milli tekvandocu, ısrarla mücadelesine devam etmek istediğini belirtti ve yapılan tedavi sonrasında tekvancu, +80 kiloda Güney Koreli Dongmin Cha karşısında çeyrek final karşılaşmasına çıktı.

 

Bahri Tanrıkulu ile Dongmin Cha arasında oynanan çeyrek finalin ilk devresinde, tekvandocular temkinli oyunu tercih etti. İki tekvandocu da savunma ağırlıklı oyunu tercih edince ilk raund 0-0 sona erdi. İkinci rauntta Bahri Tanrıkulu, daha atak olan taraf olsa da yine 2 tekvandocu puan alamadı ve son raunda 0-0 girildi.

 

Üçüncü devrede büyük heyecan yaşanırken Bahri Tanrıkulu, son 15 saniye kala aldığı 1 puanla 1-0 öne geçmeyi başardı. Devrenin son 5 saniyesinde atak yapan Güney Koreli rakibinen kafasına bir de teknik uygulayan Bahri Tanrıkulu, 3 puan daha aldı ve durumu 4-0 yaptı. Bahri Tanrıkulu, 1 ceza puanı almasına rağmen karşılaşmadan 4-1 galip ayrılarak yarı finale yükselmeyi başardı.

 

Bahri Tanrıkulu, 19.15'te başlayacak yarı final mücadelesinde Gabonlu Anthony Obame ile karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor