Azmi Yetim Demirören'i bombaladı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde düzenlenen Futbolun Değerleri Çalıştayı'nda konuşan Gazi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Azmi Yetim, Türk futbolunun yanlış insanlar tarafından yönetildiğini belirterek, "Beşiktaş'ı batıran bir adamı Türk

Azmi Yetim Demirören'i bombaladı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde düzenlenen Futbolun Değerleri Çalıştayı'nda konuşan Gazi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Azmi Yetim, Türk futbolunun yanlış insanlar tarafından yönetildiğini belirterek, "Beşiktaş'ı batıran bir adamı Türkiye Futbol Federasyonu'nun başına getirdiler" dedi.

Fethiye'de 2 gün sürecek 'Futbolda Hoşgörü' konulu Futbolun Değerleri Çalıştayı başladı. Çalıştayın ilk gününde 'Futbolda Etik Davranışlar için Akademik Yaklaşımlar' konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Azmi Yetim ile Futbolda Aktif Taraftar Birliği (FATAB) Başkanı Necati Cerrahoğlu katıldı.

Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Fethiyespor yönetimi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile taraftar gruplarının izlediği panelde katılımcılar, futbolla toplumsal kültür ilişkisi, futbol sosyolojisi ve taraftar psikolojisi hakkında bilgiler verdi.

Doktor İlhan Adiloğlulları'nın yönettiği panelde ilk söz alan Prof.Dr. Azmi Yetim, siyasetin yıllardır futbolu bir rant aracı olarak kullanmaya çalıştığını söyledi. Prof.Dr. Yetim, bu şartlar altında futbolda hoşgörü ve 'fair-play'den bahsetmenin imkansız olacağını savundu. Türk futbolunun öz eleştiri yapmaya ihtiyacı olduğunu belirten Prof.Dr. Yetim, futbolu değiştirmek için futbolu yönetenlerin zihniyetini değiştirmesi gerektiğini savundu. 

 

"BEŞİKTAŞ'I BATIRAN ADAM FEDERASYONU BAŞKANI OLDU"

"Türkiye'de spor kulüplerinin başındaki yöneticilerin kaçı spor eğitimi almış?" diyen Prof.Dr. Yetim, Beşiktaş'ı 400-500 milyon dolar borçlandıran yöneticinin şu an Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) başında olduğunu belirtti. İsim vermeden TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e ağır eleştirilerde bulunan Prof.Dr. Yetim, şöyle dedi: 

"Beşiktaş'ı batıran bir adamı TFF'nin başına getirdiler. Babasının, 'Bu adam ticaretten anlamıyor, o yüzden ben buna para vereyim gitsin Beşiktaş'ta oyalansın' dediği adam, o güzide kulübün başına geçiyor. Sonra da Türk futbolunun kurtarıcısı olarak federasyon başkanı oluyor. Tüm bunların siyasi iradenin elinde olduğunu düşünüyorum."

 

Yıldırım Demirören'in kulübüne 103 milyon lira bağışladığına inanmadığını da belirten Prof.Dr. Azmi Yetim, "Bu yöneticiler kulüplerine hiçbir şey bırakmadığı gibi bu kulüpler sayesinde mevki elde etmişlerdir" dedi.

 

"YILMAZ VURAL'DAN BAŞKA HOCA YOK MU?" Devamı Sayfa 2'de

 

Prof.Dr. Yetim konuşmasında teknik direktörlere ayrı bir parantez açı. Bir sezonda 2 takım birden düşüren Yılmaz Vural'ı örnek gösteren Prof.Dr. Yetim, "Yılmaz Vural, dünya rekoru kırmış olmalı. Bir sezonda 2 takım birden düşürmüştür. Önce Kasımpaşa'yı düşürüyor, ardından gidip Konya'yı düşürüyor. Ben de sormak istiyorum Türkiye'de Yılmaz Vural'dan başka hoca yok mu?" diye konuştu.

 

"TAKIM ÜRÜNLERİNİ ALAN TARAFTAR DEĞERLİ"

Prof.Dr. Yetim'in ardından söz alan FATAB Başkanı Necati Cerrahoğlu ise Türk Futbolu için bu kadar karamsar bir tablo çizmenin yanlış olacağını belirtti. 90'lı yıllardan itibaren futbolun ticarileştiğini ileri süren Cerrahoğlu, "Paranın girdiği her yer kirlenmeye mahkumdu. Futbol için de böyle oldu. Yoksa futbol kendi başına şiddet üretmez. Artık kulüpler için en değerli taraftar, takımına gönülden bağlı olan değil, takımının ürünlerini alıp para kazandırandır" dedi.

 

"8 TAKIM DÜŞÜREN TEKNİK DİREKTÖR TÜRKİYE'DE HALA İŞ YAPIYOR"

Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda düzenlenen 'Türkiye'de Futbol Antrenörlüğü ve Genç Futbolcuların Ahlaki Eğitimleri' konulu panelde konuşan teknik direktör Coşkun Demirbakan ise Türkiye'de antrenörlük mesleğinin itibar kaybı içinde olduğunu söyledi. Teknik direktörlerin kanal kanal dolaştığını kaydeden Demirbakan, şunları söyledi: 

"Maalesef 'medya maymunu' hocalar var. Bazı hocalar var ki, onları televizyonlarda çok görürsünüz. Hatırlı kişilerin mektup ve telefonlarıyla istedikleri kulüpte çalışabiliyorlar. 8 takımı alt lige düşüren hoca Türkiye'de hala iş yapıyor. Bu takımlar kötü konumlarda değilken, düşürme mucizesinde bulunan insanlar bunlar. Bir sezon sonra ise başka takımlarda rahatlıkla görev yapabiliyorlar"

 

AZMİ YETİM KİMDİR ?

1958'de Akçaabat'ta doğdu. 1980'de G.Ü. İletişim Fakültesini bitirdi. 1982'de Yüksek Lisansı, 1988'de Doktorasını aynı Üniversite de tamamladı. 1983'de göreve başladığı Gazi Üniversitesinde 1988'de Yardımcı Doçent, 1995'te de Doçentliğe atandı. İngilizce bilen Azmi YETİM evli ve bir Çocuk babasıdır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor