Aziz'in talimat verdiği gazeteciler

Türk futbolunda şike operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın bazı gazetecilere haber yapma talimatı verdiği telefon kayıtlarına yansıdı. Fenerbahçe Başkanı A

Aziz'in talimat verdiği gazeteciler

Türk futbolunda şike operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın bazı gazetecilere haber yapma talimatı verdiği telefon kayıtlarına yansıdı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın

spor medyasındaki bazı gazetecileri kendi menfaatleri doğrultusunda kullandıkları, yönlendirdikleri iddia edildi.

Özellikle Hürriyet gazetesi eski spor yazarı Sinan Engin, Akşam gazetesi spor yazarı Alaattin Metin, Sporx Genel Yayın Yönetmeni Tahir Kum, Fenerbahçeli yorumcu Ercan Saatçi'nin de aralarında bulunduğu bazı gazeteci ve yorumcuları kendi amaçları doğrultusunda yönlendirmeye ve haber yaptırmaya çalıştığı ileri sürüldü.

'SENİN KARDEŞİN YAPTIRIR İŞTE'
Sinan Engin'in, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yönlendirmesiyle 22 Mayıs 2011 tarihinde Sivasspor-Fenerbahçe maçında Trabzonspor taraftarlarının Fener formalarıyla sahaya gireceği ve Fenerbahçe'nin hükmen yenilmesini sağlayacağına ilişkin bir haber yaptırması, polisin teknik takibine takıldı. 20 Mayıs 2011 saat 12.40'ta Sinan Engin'in Aziz Yıldırım'ı '05.. ...1903' numaralı cep telefonundan aradığı tespit edildi.

-Sinan Engin: Verdim gördün değil mi... Felaket manşet yaptırdım. Bi de bütün Trabzonlular falan Mehmet Aslan diyor ki 'baba' diyor 'mail yağmuruna tuttular. Telefon... Felaket' dedi. 'Küfür ediyorlar' dedi.

-Aziz Yıldırım: Bakarım, okurum. Sağol. Eline sağlık teşekkürler.

- Sinan Engin: Senin kardeşin yaptırır işte.

MOSTUROĞLU'NDAN ISMARLAMA EMENiKE HABERi
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun, 25 Mayıs 2011 günü saat 14.00 sıralarında, 'Sporx Genel Yayın Yönetmeni' Tahir Kum'u arayarak, "G.SARAY EMENİKE İLE HER KONUDA ANLAŞTI. Karabük ile her konuda anlaştı" diye asparagas haber yapmasını istediği polisin teknik takibiyle işte böyle tespit edildi:

Şekip Mosturoğlu: Bana bir iyilik yapman lazım.

'GALATASARAY EMENİKE İLE HER KONUDA ANLAŞTI' DİYE HABER YAPABİLİR MİSİN? DEVAMI SAYFA 2'DE

 


Emenike ile ilgili Karabük ile her konuda anlaştı diye...

-Tahir Kum: He. Fenerbahçe'ye gün sayıyor. Zamanlama kötü oldu.

-Şekip Mosturoğlu: Çalım desen. Adnan Öztürk ve Ali Gürsoy şeyle Emenike ile ilgili Karabük ile her konuda anlaştı.

-Tahir Kum: Ali ve Adnan. Var mı öyle bir görüşme ? Şey yapma...

- Şekip Mosturoğlu: YOK, ÖYLE BİR ŞEY YOK. Büroya geçeyim anlatacaklarım var sana anlatırım.

- Tahir Kum: Bak Sezer'i NTV Spor alt yazı geçiyor.

- Şekip Mosturoğlu: Hiçbir şey yok Sezer ile ilgili.

AZiZ YILDIRIM, ALAATTiN METiN'E 'COLiN KAZIM' HABERi YAPTIRIYOR DEVAMI SAYFA 3'TE

 


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Galatasaray-Trabzon maçından 3 gün önce Galatasaray aleyhine haber yaptırmak için Akşam gazetesi yazarı Alaattin Metin'i cep telefonundan arayarak, Galatasaraylı Colin Kazım'ın, takım arkadaşlarına Trabzon'a karşı iyi oynamamalarını söylediği şeklinde haber yaptırmak istediği tespit edildi.

Aziz Yıldırım'ın, 7 Nisan 2011 günü 12.00 sıralarında Alaattin Metin'i cep telefonundan aradığı polisin teknik takibine takıldı:

-Aziz Yıldırım: Şu şeyi yazsana ya bu Kazım'ın şey yaptığını, sağda solda oyuncularla konuştuğunu ettiğini yaz. Trabzon'a karşı iyi oynamayacaklarını söylediğini yaz şunları tamam mı?

- Alaattin Metin: Yazayım.

- Aziz Yıldırım: Bu i...e o kaleciye şeye Ufuk'la Aydın'a söylüyormuş. Bunlara diyormuş oynamayalım falan diye.

YAZIN BAKALIM BİR PATLASIN BAKALIM NE YAPACAKLAR! SAYFA 4'TE

 

 

- Alaattin Metin: Şimdi yazarım ben yazarım

- Aziz Yıldırım: Oyuncuların bir kısmının kafasına bunu sokmaya çalıştıklarını falan yazın.

LUBE'YE TWİTTER FIRÇASI
Sivasspor başkanı: Lube Ayar'ın yazdıklarını başkanın (Aziz Yıldırım) önüne koyun. Bir okusun
Aziz Yıldırım: Geldi o kadar anlattık, nasihat ettik. Arkanda birileri var seni kullanıyor dedik.

Gazeteci Lube Ayar'ın Spor Toto Süper Lig'in son haftasında 22 Mayıs 2011 günü oynanacak olan Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşması öncesinde, 'twitter'da 2004 yılında Sedat Peker grubuna yönelik gerçekleştirilen 'Kelebek Operasyonu' soruşturmasındaki bazı telefon dinleme kayıtlarını yayınladığı, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın bundan rahatsız olduğu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırımı'ı arayıp Lube Ayar'ı uyarmasını, yazılarına son vermesini istediği tespit edildi.

YILDIRIM'IN SEKRETERİNİ ARAMIŞ
19 Mayıs 2011 günü saat 12.15 sıralarında, Aziz Yıldırım'ın sekreterini aradığı teknik takiple tespit edildi.

- Mecnun Odyakmaz: Ee twitter'da Lube AYAR bir yazılar yazmış. Onu onu bir çıkartın lütfen başkanın önüne koyun, oldu mu? Bir okusun.

- Mecnun Odyakmaz: Bir zahmet onu artık kulüpte birisi vardır başkan nerdeyse ya o... başkan bir okusun onu lütfen.

Aynı gün saat 12.29'da Aziz Yıldırım'ı sekreterinin aradığı ve Mecnun Odyakmaz'ın notunu ilettiği tespit edildi.

SEKRETER, YILDIRIM'A ANLATIYOR SAYFA 5'TE

 
- Nurgün O.:
Mecnun bey aradı...

Mecnun ODYAKMAZ... Dedi ki 'bu Lube AYAR var ya efendim gazeteci... Onun dedi twitter'da yazdığı bir takım şeyler var, onlara dedi bak başkana göster onları filan dedi, ben de şimdi girdim buradan bilmiyorum telefonda söylemek doğru olur mu tabii bir takım tweetleri var Sedat PEKER'le ilgili, Tahir KIRAN'la ilgili.

- Aziz Yıldırım: Bi ara de ki.. Lube'ye tamam mı de ki bak böyle yazma böyle yazıyorsun bizi de zor durumda bırakıyorsun SANA SÖYLEMİŞ BAŞKAN DE... Oturun bir konuşun çözün yani BUNLARA GİRME DE... Hem geliyor ağlıyor sızlıyor.

- Nurgün O.: Destek görüyor sizden evet.

- Aziz Yıldırım: Yapma etme diyoruz yapıyor yani ayıp yani ona o tarafa diyoruz ki ya beraber oturun konuşun çözün diyoruz... twitter'dan gerekirse çeksin şeyini tamam mı saçmalayıp durmasın diyor de... Bu gün saat dörtte filan geliyorsa gelsin kulübe tamam mı?

Aziz Yıldırım'ı arayan sekreteri Nurgün O'nun, "Konuştum ben Lube ile. Dörtte gelecek bugün" dediği, Yıldırım'ın da "Mecnun başkana söyle... Başkan çağırdı konuşacak de" dediği tespit edildi.

- Nurgün O.: Söyledim efendim.

- Aziz Yıldırım: Hiçbir gücü yok kendi kendine dangalakça yazılar yazıyor ya...
Geldi o kadar anlattık nasihat ettik yani...

Arkanda birileri var seni kullanıyor dedik... Zaten biz öbür tarafı yumuşatmaya çalışıyoruz mahkeme de var mahkemelerinizi çekin diyorum oturun konuşun anlaşın.

ODYAKMAZ'A BİLGİ VERDİ
Aynı gün saat 16.40 sıralarında Aziz Yıldırım'ın sekreterinin Mecnun Odyakmaz'ı arayarak, "Bilmenizi istedi BAŞKAN ÇAĞIRDI İLGİLİ KİŞİYİ ADAM AKILLI HAKARET ETTİ. GEREĞİNİ DE SÖYLEDİ, YAPTI. Hani sizin de bilginizin olmasını istiyor.

Oraya gelince zaten sizinle konuşacak başkan bunu özellikle söylememi istedi" diye konuştuğu tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor