Aziz’in Hesabı Tutmadı

. Aziz Yıldırım başına gelecekleri bildiği için Fenerbahçe’yi ligde tutabilmek için çareler üretmeye çalışmış. Fenerbahçe’nin bu son çırpınışı da fayda sağlamadı.Bir bölümünde Trabzonspor’un isminin de karıştığı süper ligin son dört haftasında İstanbul Bü

Aziz’in Hesabı Tutmadı

. Aziz Yıldırım başına gelecekleri bildiği için Fenerbahçe’yi ligde tutabilmek için çareler üretmeye çalışmış. Fenerbahçe’nin bu son çırpınışı da fayda sağlamadı.

Bir bölümünde Trabzonspor’un isminin de karıştığı süper ligin son dört haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u kümede bırakma gayretlerinin üzerinde ki sis perdesi aralanmaya başladı. Lig devam ederken haber61.net’in  gündeme taşıdığı ve dönemin Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas’ın da yer aldığı yemekte formül üretilmişti. Büyükşehir Belediye eski başkanı ve TFF yönetim kurulu üyesi Göksel Gümüşdağ’ın Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarını kazanmaları halinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un kümede kalabileceğini söylemesi ile düğmeye basıldı.

BÜYÜK UĞRAŞ VERİLDİ

İstanbul B. Belediye’nin kümede kalması için bu uğraş neydi? Avrupa kupası maçını bahane ederek yedeklerden kurulu bir takımla Büyükşehir maçına çıkan Fenerbahçe rakibine 2-0 mağlup olmuş, Karabükspor ile kafa kafaya gelmişti. Süreç Karabükspor’un küme düşmesi üzerine kurgulanmış planlandığı gibi işliyordu. Trabzonspor, Büyükşehir Belediye maçı öncesi haber61net’in konuyu gündeme taşıması ve kamuoyu oluşturması ile Tolunay Kafkas, böylesine önemli bir rizikoya girememiş, Trabzonspor zorlansa da evindeki maçı 4-3 kazanmıştı. Trabzonspor’un kazanması Büyükşehir üzerinden Fenerbahçe’nin hesabını bozdu.

FENER ÇOK UĞRAŞTI

Sıra son haftaya gelmiş, Fenerbahçe Karabük deplasmanında İ.Büyükşehir Belediye ise evinde Kasımpaşa ile oynuyordu. Fenerbahçe öne geçip Karabükspor için çanlar çalmaya başladığında hesabı bozan bir başka takımda Şota’nın takımı Kasımpaşa oldu ve Kasımpaşa’da Büyükşehir önünde öne geçti. Hesapta olmayan bu skor Fenerbahçe’nin çözülmesine ve kupa maçı oynayacak olmasına rağmen ideal kadrosu ile sahaya çıkan Sarı Lacivertli takımın mağlup olmasına neden oldu. İstanbul’dan gelen haber Fenerbahçe’nin hedefini ortadan kaldırmıştı. Fenerbahçe’nin hedefi, küme düşmesi halinde yeniden süper ligde kalma formülü.

GÜMÜŞDAĞ’IN ÇABASI

Bu formül için Göksel Gümüşdağ’ı görevlendiren ve İ. B. B.’yi kümede bırakarak kendisine alternatif üretmeye çalışan Fenerbahçe’nin hesabı, küme düşürülmesi halinde aynı ilin takımı olan B.Belediye’yi alarak Fenerbahçe’yi Süper Ligde tutmak. İşin en can alıcı yanı ise bugün UEFA disiplin kuruluna verilen Fenerbahçe’nin durumun ve muhtemel alınacak cezaların biliniyor olması Aziz Yıldırım’a bu hamleyi yaptırdı. Yıldırım bu bilgileri aldığı UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik’in dediklerini yapmaya çalıştı fakat bu son hamlesi de başarılı olamadı. TFF’nin duyarsız davranmasının arkasında da hazırlanmaya çalışılan bu zemin için vakit kazanmak yatıyordu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler