Aziz Yıldırım'ı yakan o kayıtlar!

Soruşturma sürecinde ifadesi alınan ve serbest bırakılan Özgener’in, bir görüşme sırasında Yıldırım’a özel zarf yollamaya çalıştığı anlaşılıyor. Eski federasyon başkanı, “Çok önemli bir şey başkanım” diyor...Polisin teknik takibine takılan diyologlar dikk

Aziz Yıldırım'ı yakan o kayıtlar!

Soruşturma sürecinde ifadesi alınan ve serbest bırakılan Özgener’in, bir görüşme sırasında Yıldırım’a özel zarf yollamaya çalıştığı anlaşılıyor. Eski federasyon başkanı, “Çok önemli bir şey başkanım” diyor...

Polisin teknik takibine takılan diyologlar dikkat çekici.

YILDIRIM'A 'BAŞKANIM' DİYOR
Bir diğer telefon görüşmesinde ise Futbol Federasyonu Başkanlık Koordinatörü Mümtaz Karakaya'nın Yıldırım ile Özgener arasında  'haberci' olarak kullanıldığı iddiasının kayıtları yer aldı.

Mahmut Özgener, 27 Nisan'da Yıldırım'ı arayarak "Sana bir not yazacağım Mümtaz'a kapalı bir zarfta ver çok önemli. Çok önemli bir şey başkanım. Bir numara bulayım da sizi arayacağım. Siz kulübe gidince normal telefondan arayın beni o zaman başkanım" diyor. Yıldırım'ın ise bu durumu onayladığı belirtiliyor.

SİZİ MAHMUT MU SEÇTİRDİ?
Yıldırım, 27 Nisan'da Mehmet Levent Kızıl'ı arıyor. Bu görüşmede Yıldırım, "Lan öğlen yemeğe gelmeye korkuyorsunuz. Ama geleceksiniz destek babayı yapacağım. Hiç anlatma bana" diyerek sert çıkıyor.

Bunun üzerine Özgener, kendisinin geleceğini ancak Mahmut Özgener'in sorun çıkarttığını ima edince Yıldırım "Mahmut kim lan. Sizi onlar mı seçti getirdi he. Mahmut ..... korkusundan gelemiyor" diyor.

TÜP KAFANIN YAPTIĞI AÇIKLAMAYI GÖRÜYOR MUSUN
Yıldırım 8 Mart'ta Özgener ile bir görüşme daha gerçekleştiriyor. Burada Yıldırım, "Göksel ile beraber oturduk bütün kulüp başkanlarını aradım. Perşembe günü 2 de şey yapıyoruz onun için telefonlar ediyorduk onun için konuşmadım sana. 

Geliyorlar hepsi geliyor" diyor. Özgener de "Tüp kafanın yaptığı açıklamayı görüyor musun" diye soruyor. Ardından Yıldırım, "Kulüplere yazı gönderdik Adnan'ı aradım bulamadım. Gelsin de hepsine bir geçireyim de akılları başına gelsin" şeklinde konuşuyor.

BUNLARA HADDİNİ BİLDİRMEM LAZIM
Özgener de bunu onaylayarak "Aynen öyle" diyor. Yıldırım ise devamında "Kulüpler birliği başkanı ayağı sesim çıkmıyor bütün finalleri verdim siz hangi federasyon zamanında şampiyon oldunuz diyeceğim.

Bursa çıktı dedi. Fenerbahçe şike yapacak dedi yaptım mı son maç, sen Trabzon başkanısın senden en ufak bir isteğimiz oldu mu" ifadelerini kullanıyor.

Özgener, "Trabzon'un yaptığı da hiç olmadı başkanım bugün ya" demesi üzerine Yıldırım şunları söylüyor: " Salak tamam mı, açıklamayı yapıyor diyor ki Beşiktaş-Trabzon maçını Beşiktaş beraberliğe bağlamışız. Geri zekalı bunlar ya, ama bunlara bir haddini bildirmem lazım." Özgener ise "Bende yarın bir açıklama yapmayı düşünüyorum başkanım" demesi üzerine Yıldırım "Sen yarın değil de öbür gün yap acele etme" diye yönlendiriyor.

EMENİKE OYNASA YENERLERDİ
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 09 Mayıs 2011 tarihinde gece yarısında sonra 00.17'de ünü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'i arıyor. Yıldırım, 8 Mayıs 2001'de oynanan Kardemir Karabükspor Fenerbahçe ile ilgili Dilmen'e maçın Fenerbahçe lehine 1-0 bitmesi nedeniyle "Kurtardık yani bence de maçta" dediği görülüyor.

Dilmenin ise karşılık olarak "Muhteşem oynadık ama yalnız Emenike oynasaydı yenerlerdi bizi valla yenerlerdi" dediği tespit ediliyor.

BAŞKANIM BU PARA NEREDEN?
Bunun üzerine Sümer, "Onun üstüne aslında biz gitsek başkanım biz biraz öne çıkarsak onu" diyor. Yıldırım ise "Ya taktikli olarak biraz şey olmamız lazım sakin olmamız lazım son iki maç artık.

İyi değil vaziyet yani şey yapmamak lazım artık yani kavga dövüşü çekecek kaldıracak halimiz yok yani. Karabük 60 milyar prim vermiş, her ..... yediler yani" ifadelerini kullnıyor. Sümer'in "Başkanım nerden geliyor bu para?" sorusuna ise Yıldırım "Trabzonlu işadamları topluyorlar gönderiyorlar kardeşim" yanıtını veriyor.

KUDDİSİ'DEN SONRA İYİYİZ
Aziz Yıldırım'ın Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener ile 5 Nisan 2011 tarihinde yaptığı bir görüşmede tutanaklara yansıdı. Yıldırım, "Kuddüsi'den sonra iyiyiz. Herif geçirdi bize yani ya resmen geçirdi.

Çok kötü yaptı kötü" demesi dikkat çekiyor. Özgener' ardından "Siz Levent'e birşey söylemişsiniz ben söyledim Özkan'a yarın yollayacak" diyor.

ÖZKAN'A TALİMATI VERDİM
Yıldırım bu görüşmeden sonra FB Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ı arıyor. Yıldırım, "Federasyon başkanı aradı şimdi dedi ki Levent'le bir haber göndermişsin ben Özkan'a talimatı verdim yarın tamam dedi. Garantide yani tamam" diyor. Yelkovan da "İşlem sağlam yürüyor. Ben yarın sabahtan..." şeklinde konuşuyor.

BUNLARIN FİKSTÜRÜ KOLAY
Ertesi gün ise Özgener, TFF Yönetim Kurulu üyesi ve Milli Takımlar sorumlusu Mehmet Levent Kızıl'ı arıyor. Bu konuşmada Kızıl, "Akşam Aziz Bey 50 kere teşekkür etti haberin olsun" diyor. Özgener de "Estağfurullah ya, ya onları hiç böyle olmazdı onlar demek ki Levo ya" diyor.

Kızıl "Abi ben biliyorum ... seneden beri şampiyon değil şey değil çok ... yani  abi orda  aslında çok zengin adamlar var ama atmıyorlar demek ki yada bu adam istemiyor gururlu adam" diye konuşuyor. 

Özgener'in "Ya belki bizimki istemiyor abi. Bu hafta çok önemli hala bence bunların fikstürü daha kolay bu haftayı geçerse" demesi üzerine Kızıl, "7 haftada kimse seri yapamaz abi" diyor.

 

GOL OLMAYACAK AZİZ BEY ÖLDÜRÜRDÜ
TFF Yönetim Kurulu üyesi ve Milli Takımlar sorumlusu Mehmet Levent Kızıl, 16 Nisan'da Ankaragücü'nün eski yöneticisi Mümtaz Karakaya'yı arıyor. Kızıl, "Yandık var ya" diyor. Ardından Karakaya "Böyle bi o.... çocuğu hakem olur mu ya" diye tepki gösteriyor. Kızıl ise "Golü de vermedi. Yandık yandık ve yattık.

Telefonu da kapattım 5 kere aramış. Mahmut da kapattı abi inşallah bari yensin de" diyerek endişelerini iletiyor. Aynı gün kendisine arayan Ömer adlı bir kişiye Kızıl, "Hakem Feneri mahvetti Hüseyin Göcek. Vallahi billahi inanamazsın ödüm koptu gol olmayacak diye, Aziz bey öldürürdü bizi" diyor.

OPERASYONDAN BİR GÜN ÖNCE EMNİYETTEN BİLGİ ALMIŞLAR!
Yıldırım, 2 Temmuz'da Fenerbahçe Asbaşkanı Mehmet Şekip Mosturoğlu ile bir dizi telefon görüşmesi yapıyor. Şike operasyonundan bir gün önce yapılan görüşmeler, Mustuoğlu'nun operasyonun başladığı 3 Temmuz'dan bir gün önce Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek bilgi almaya çalıştığını gözler önüne seriyor.

Yıldırım'ın tedirginliği ise görüşmelere de yansıyor. Yıldırım, Mosturoğlu'nun emniyette bir kişiyle yaptığı görüşme sonrasında "Rahat olalım mı?" diye sorması dikkat çekiyor.

BİLİNEN İŞLERLE İLGİLİ DEĞİL
Yıldırım ilk olarak "Demin Mehmet aradı da konuştum. Birde bu Vatan'daki yazmış onunla konuşmayın konuştuğunuz an hata yaparsınız. Daha konuşmayalım abi gerekeni yapalım. Gerekirse bundan sonra Yıldırım'a saldırıya geçelim tamam mı" diyor.

Ardından Mosturoğlu, Yıldırım'a nerede olduğunu ve programını sorarak, "Şimdi ben biyere gidiyorum ondan sonra arayacağım sizi. Bilinen işlerle ilgili değil yeni birşey"diyor. Yıldırım bunun üzerine "Benle ilgilimi yine" diye soruyor. Mosturoğlu ise "Başkanım bi gideyim öğreneyim ondan sonra geleceğim sizin yanınıza.

Bi arkadaşım söyledi şimdi gideceğim yanına" Vatan Caddesine gittiğini söyleyen Mosturoğlu, "Klüple ilgili başkanım kimseyle ilgili değil klüple ilgili. Ben 1 saat içinde öğreneceğim geleceğim size" demesi üzerine Yıldırım, "Valla hiç başımız beladan çıkmıyor" şeklinde konuşuyor.

ÇOK RAHAT BİZLE İLGİLİ DEĞİL
Aynı günün akşamında 23.42'de Mosturoğlu Yıldırım'ı arayarak "Bu bizle ilgili değil benim anladığım kadarıyla" diyor. Yıldırım'ın neyle ilgili olduğunu sorması üzerine Mosturoğlu, "Bahisle ilgili iddia ile ilgili"  yanıtını veriyor. Yıldırım ise devamında "Peki niye bizi şey yapıyor eşşeoğlu eşek" diye tepki gösteriyor.

Mosturoğlu ise  "bu diyor ki biz kısım kısım biliriz diyor parti parti mesela şeyi görmüş Emenikeyi de ifadeye çağırıyorlar. Onu görmüş mesela oradan çıkarım yapıyor herhalde. Yarın daha geniş konuşuruz ama ben bizle ilgili olduğunu zannetmiyorum çok rahat çünkü. Rahat rahat anlatıyor her şeyi" ifadelerini kullanıyor.

RAHAT OLALIM MI?
Aziz Yıldırım ise şike operasyonundan tedirgin olduğunu belli ederek "Yani konuştu mu . Rahat olalım mı?" diye soruyor. Mosturoğlu da "Evet evet" diyerek Yıldırım'ı rahatlatmaya çalışıyor. Yıldırım ise "O zaman şeye de söyle Yusuf'a şeye Eyüb'e" diyor. Mosturoğlu ise 'tamam' diyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler