Aziz Yıldırım'a savcıdan cevap!

Şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk, Aziz Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı’na gönderdiği mektuptaki sözleri nedeniyle yazılı açıklama yaptı.Futbolda şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk, Aziz Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı’na gönderdiği mektuptaki

Aziz Yıldırım'a savcıdan cevap!

Şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk, Aziz Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı’na gönderdiği mektuptaki sözleri nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Futbolda şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk, Aziz Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı’na gönderdiği mektuptaki sözleri nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

*Mektupta yazanları “hayal mahsulü" olarak nitelendiren savcı Berk, “Söz konusu asılsız ve gerçek iddiaların temel amacının, soruşturma makam ve mercilerini baskı ve etki altına almak ve kamuoyunu yönlendirmek olduğundan hiçbir kuşku bulunmamaktadır" dedi.

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a cevap verdi. Aziz Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdiği mektuptaki iddiaları üzerine Savcı Mehmet Berk yazılı açıklama yaptı. Gazetecilere dağıtılan yazılı açıklamada, Yıldırım’ın “Sayın Savcı benden daha ünlü bir kişiyi alacağını söylemiştir. Bu kişi kimdir ve neden hala çağırılmamış ya da gözaltına alınmamıştır" şeklinde sözlerine yer verildi. Yürütülen soruşturmalarda şüphelilerin veya diğer tarafların “Ünlü, sade vatandaş vs." tarzında nitelendirilmeleri veya kendilerine bu sıfatlarına göre muamele gösterilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Savcı Berk, “Kaldı ki tarafımızca da adı geçenin ifadesi alınırken kesinlikle ne belirtilen cümlelerle, ne de cümlede kast edilen düşünceyi çağrıştırabilecek şekilde bir ifade kullanılmamıştır" dedi.

Savcı Mehmet Berk açıklamasına şöyle devam etti:

“Yine soruşturmaya konu son 5 maçta şike olduğu ve maçların skorlarını maçlar oynanmadan önce bildiğimiz şeklinde hiçbir ortamda değerlendirme yapılmamış, görüş açıklanmamış olup, buna dair düşünce, yorum ve duyumlar hayal mahsulüdür. Söz konusu asılsız ve gerçek dışı iddiaların temel amacının, soruşturma makam ve mercilerini baskı ve etki altına almak ve kamuoyunu yönlendirmek olduğundan hiçbir kuşku bulunmamaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler