Aziz Yıldırım'a askerlik şoku!

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, askerlik yapmadığına dair bir şahıs tarafından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulunulmasının ardından yapılan tahkikat sonuçlandı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili olarak yaptığı in

Aziz Yıldırım'a askerlik şoku!

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, askerlik yapmadığına dair bir şahıs tarafından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulunulmasının ardından yapılan tahkikat sonuçlandı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili olarak yaptığı incelemede "yetkisizlik" kararı verirken, ilgili evrakı da Diyarbakır'ın Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Üsküdar'da yaşayan M.U. adlı şahıs bir süre önce Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği ihbar dilekçesinde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın askerlik görevini ifa etmediğini, neden olarak da Yıldırım'ın "sağ kalça çıkıklığına dayalı bacak kısalığı" bulunduğu ve bu doğrultuda heyet raporu aldığını iddia etti. M.U., ihbar dilekçesinde Yıldırım'ın bu rapordaki rahatsızlığının aksine yürürken herhangi bir aksama yaşamadığı ve protez de kullanmadığını dilekçesinde yer verdi. 

Milli Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili olarak tahkikatını sürdüren Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na Aziz Yıldırım'ın 1983 yılında sağlık muayenesi için İzmir Askeri Hastanesi Baştabibliği'ne sevk edildiğini ve burada verilen raporda ayağındaki kısalık tanısı gerekçesiyle "askerliğe elverişli değildir" yönündeki yazıyı gönderdi.

Yazının incelemesini tamamlayan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın nüfusa kayıtlı olduğu yer olan Diyarbakır ili  Ergani ilçesinin suç yeri olması dolayısıyla soruşturma dosyasını Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Aziz Yıldırım hakkındaki askeri ceza kanununa aykırılık suçundan soruşturmanın halen Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütüldüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler