Aziz Yıldırım yeniden aday olacak

Aziz Yıldırım, yeniden Fenerbahçe Başkan adayı olacağını açıkladı.

Aziz Yıldırım yeniden aday olacak

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 19-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan adayı olacağını açıkladı.

"Futbolda şike" davasında tutuklu yargılanan Aziz Yıldırım'ın, avukatları aracılığıyla yaptığı, kulübün internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, "Aziz Yıldırım 19 Mayıs 2012 tarihli büyük Fenerbahçe kongresinde Fenerbahçe Spor Kulübü başkan adayıdır" denilerek, "Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının mücadelesi Fenerbahçe'nin mücadelesidir.

Bu mücadelemiz her yöneticimiz, her taraftarımız ve her zerremiz aklanana kadar ve bizlere bu zulmü yaşatanlar kanunlar önünde hesap verene kadar sürecektir. Unutulmamalıdır ki, hiçbir güç bu ulu çınardan tek bir yaprak dahi kopartamayacaktır" şeklinde ifadeler yer aldı.

Yaşanılan süreçte taraftarların verdiği destek ötürü minnettar olduğunu belirten Yıldırım, bu uğurda çektiklerinin, göze aldıklarının yanında yok hükmünde olduğunu vurgularken, şunları söyledi:

"Kulübümüzün gerek geldiği nokta ve gerekse hedeflerine yönelik projeleri kimileri için hayal dahi edilemez niteliktedir. Yasadığımız sürecin ve Fenerbahçemize karşı yürütülen bu hayasızca kampanyanın gerçek sebebi de budur.

Ancak bu süreç, Fenerbahçe camiasının sadece şanlı geçmişine değil, geleceğine de ne denli sahip çıktığını dost düşman herkese açıkça göstermiştir, göstermeye de devam edecektir.

Fenerbahçemizin bu büyük yürüyüşünü engellemeye çalışanlar, geçmişte olduğu gibi bugün de muvaffak olamayacaklardır. Asılsız suçlamalarla ve türlü oyunlarla bizleri, Türk sporunu, bulundukları yere, diğer bir deyişle bataklığın içine çekmeye çalışanlar, bugün de işbaşındadırlar.

Türlü senaryolarla Fenerbahçemizi, beni ve yöneticilerini lekelemeye kalkanlar, şimdilerde Fenerbahçemizi ele geçirme senaryolarının son perdesini oynama hazırlığı içindedir. Ancak unuttukları, Fenerbahçemizin başkanı, yöneticileri, taraftarı ve tüm değerleriyle ayrılmaz ve bölünmez bir bütün olduğu gerçeğidir. Bu ayrılık bir gün biter. Bu sevda uğruna hayatlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Fenerbahçemizin başkan ve yöneticilerinin şahsi ikballeri uğruna, bu sevdalarını pazarlık masalarında bırakıp kaçacaklarını söylemek kimsenin haddi değildir."

TFF'nin kararlarına tepki

"Sahaya yansımayan eylemlerin, nerede ve nasıl yapıldığını ortaya koyamayanların, bu hukuk dışı safsatalara dayanarak karar alamayacaklarını" savunan Yıldırım, "Hele hele günü kurtaran yasa değişiklikleri ile Fenerbahçe'yi kurtarma adı altında lekelemeye çalışanlar, Türk futboluna ihanet etmektedirler" şeklinde görüş belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun son aldığı kararlara tepki gösterdi.

Yıldırım, ceza yargılamasında mahkemeye ulaşan ve Fenerbahçe'nin tüm hesaplarının tertemiz olduğunu, yöneticilerinin tüm tasarruflarının belgelere dayandığını içeren resmi bilirkişi raporlarının, onca açıklamanın içinde bile yer almadığını aktarırken, "Etik Kurulu Raporu gündeme geldiğinde, TFF'ye yapılan ziyaretleri söyleyemeyen ve nedenlerini yazamayan korkusuz(!) ve özgür(!) medya, konu bizler ve Fenerbahçemiz olunca neden ve hangi maksatla kana susamış bir canavara dönüşmektedir?" ifadelerini kullandı.

CAS davasından vazgeçilmesi konusu

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe üzerinden oynanmaya çalışılan son oyunun CAS davasıyla ilgili olduğunu ileri sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri, CAS davasının namusumuz olduğunu ancak namusumuzdan kayıtsızca vazgeçtiğimizi, hatta şahsi pazarlıklar uğruna Fenerbahçe menfaatlerini bir çırpıda feda ettiğimizi fısıldayarak, taraftarlar ile Fenerbahçe yönetimini karşı karşıya getirmeye çalışmaktadırlar. Öncelikle herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, Aziz Yıldırım ve arkadaşları için iki şey asla ama asla pazarlık konusu yapılamaz, teklif dahi edilemez. Bunlar, büyük Türkiye Cumhuriyeti ve bu cumhuriyetin kalesi Fenerbahçemizin menfaatleridir. Aziz Yıldırım'ın imzası ve onayı olmasa dahi, böyle bir kararın Fenerbahçe Yönetim Kurulu tarafından ancak ve ancak ülke menfaatleri söz konusu olduğu zaman ve bir an bile düşünülmeden, hiçbir karşılık gözetmeden derhal alınabileceğini bilmemek ya da bildiğini söylememek alçaklıktan öte ihanettir. Sürekli sınanan ve denenen sabrımızın da bir sınırı olduğu unutulmamalıdır. Unutulmamalıdır ki, şimdi bu ulu çınarın dallarını budamaya, kırmaya çalışanlar, gün gelecek güneşi görmek için yine bu çınarın tepesine çıkmak zorunda kalacaklardır. Gün, 'Biz Fenerbahçeliyiz' deme günü değil, 'Fenerbahçeyiz' deme günüdür."

Yıldırım, açıklamasının sonunda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor