"Aziz Yıldırım penaltı yok dedi"

Gençlerbirliği Kulübü'nün Trabzon doğumlu Basın Sözcüsü Muammer Akyüz, dün oyananan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçının hakemlerini eleştirerek, ''Hakemlerin bu kadar taraf olacağını Fenerbahçeliler bile tahmin edememişti'' dedi.Muammer Akyüz, yaptığı açıkl

"Aziz Yıldırım penaltı yok dedi"

Gençlerbirliği Kulübü'nün Trabzon doğumlu Basın Sözcüsü Muammer Akyüz, dün oyananan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçının hakemlerini eleştirerek, ''Hakemlerin bu kadar taraf olacağını Fenerbahçeliler bile tahmin edememişti'' dedi.

Muammer Akyüz, yaptığı açıklamada, sahalarında oynadıkları Fenerbahçe maçı öncesi, ''Şampiyon olacak takım bizi hiç ilgilendirmiyor, biz çıkıp kendi futbolumuzu oynayıp galip gelmek istiyoruz'' dediklerini hatırlatarak, ''Futbolcularımız da sahaya bu düşünce ve amaçla çıktılar. Maça 2 takım da dengeli başladı. Maçta iyi bir mücadele olacağı belliydi, fakat hakemlerin bu kadar taraf olacağını Fenerbahçeliler bile tahmin edememişti. Maçın 14. dakikasında ceza alanımız içerisindeki mücadelede Ulus'taki binaların camlarından seyredenlerin bile ofsayt olduğunu gördüğü bir pozisyonu orta hakem ve yardımcısının görememesi, ancak ciddi bir sağlık sorunu ile izah edilebilir'' diye konuştu.

"AZİZ YILDIRIM 'PENALTI DEĞİL' DEDİ"
Karşılaşma sırasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın hakemin penaltı kararını ''yanlış'' olarak değerlendirdiğini iddia eden Akyüz, şöyle devam etti:

''Değerli hakemlerimiz 1-0'ı yeterli görmemiş ki 22. dakikada öyle bir penaltı çaldılar ki maçı yan yana izlediğimiz Fenerbahçe başkanı Sayın Aziz Yıldırım bile 'penaltı değil' dedi. Bu pozisyonda kalecimiz Serdar, kalecilik adına bir hata yaptı rakibi takip eden iki oyuncumuz varken kalesini terk ederek ceza alanının ucuna kadar gelip topa hamle yaptı. Ancak yaptığı sadece buydu. Niang'ın kalecimizin üzerinden denize atlar gibi atlaması kesinlikle penaltı değildi. Buna rağmen hakem penaltıyı verip maçı 2-0 yaparak, kalan zamanı gönül rahatlığı ile idare etti.''

Karşılaşmada yaşanan olumsuzluklara rağmen kırmızı siyahlı futbolcuların oyundan düşmediğini 25. ve 45. dakikalarda iki gol bularak devreyi 2-2 bitirmeyi bildiklerini söyleyen Akyüz, ''İkinci yarıda maçı kazanacağımıza inanmışken, ağırlaşan saha koşullarınında etkisi ile 6 dakikada yediğimiz iki golden sonra maçı çeviremedik. Attığımız iki golün dışında direkten dönen üç şutumuzu da hesaba katarsak, kaybettiğimiz 3 puana yanmamak mümkün değil. Biz bu üzüntü ile geceyi uykusuz geçirdik. Maçın hakemlerinin nasıl geçirdiğini merak ediyoruz. Görevlerini yapmış insanların huzuruyla mı vicdan azabıyla mı? Gerçi benimki de soru değil, çünkü vicdanı olan bunu yapmazdı'' diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler