Aziz Yıldırım Mızrak'ı fırçaladı mı?

Geçen sezon ligin 26. Haftasında Fenerbahçe’nin evinde Gaziantepspor’u konuk ettiği maçta Görev yapan Kuddusi Müftüoğlu, Yardımcı olarak görev yapan Nihat Mızrak ve Erhan Sönmez ile 4. hakem Mürvet Sezer devra arası soyunma odası koridorlarında  Aziz Yıld

Aziz Yıldırım Mızrak'ı fırçaladı mı?

Geçen sezon ligin 26. Haftasında Fenerbahçe’nin evinde Gaziantepspor’u konuk ettiği maçta Görev yapan Kuddusi Müftüoğlu, Yardımcı olarak görev yapan Nihat Mızrak ve Erhan Sönmez ile 4. hakem Mürvet Sezer devra arası soyunma odası koridorlarında  Aziz Yıldırım’dan fırça yemişler.

20 Mart 2010 tarihinde oynanan maçı Guiza’nın 32. dakikadaki golü ile Fenerbahçe 1-0 kazanmıştı.

O günlerde Fenerbahçe-Gaziantepspor karşılaşmanın ilk yarısını protokol tribününde seyreden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, devre arasında apar topar aşağıya indiğini ve hakem Kuddusi  Müftüoğlu ile yardımcıları Nihat Mızrak ile Erhan Sönmez ve 4. Hakem Mürvet Sezer’e bağırıp çağırdığı bütün medyada yer aldı.

İŞTE OLAYLA İLGİLİ HABERLER SAYFA 2’DE

 

4. dakikada Santos’un ceza alanına girdiği sırada kolundan çekilerek düşürülmesine penaltı düdüğü çalınmaması nedeniyle çok kızgın olan Aziz Yıldırım, soyunma odası koridorlarında hakem Kuddusi Müftüoğlu’nu karşısında görünce başlıyor veryansın etmeye...

TERBİYESİZLER

- 3 haftadır penaltımız verilmiyor. Adam gibi maç yönetin. Bunun hesabını sizden soracağım. Görürsünüz siz. Terbiyesizler. Utanmıyor musunuz. Ayıp be... Her hafta puanımızı çalıyorsunuz.

Yıldırım bunları söylediği sırada Futbol Federasyonu Temsilcisi Mehmet Altındağ da koridorda onu hayretle izliyordu. Saha içini denetlemekle görevli olan Altındağ, hakemler soyunma odasına girdikten hemen sonra telefona sarılıp, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’i aradı...

ALO BAŞKANIM!

- Alo... Sayın Başkanım, Aziz Yıldırım, soyunma odası koridorunda hakem Kuddusi Müftüoğlu’na bağırıp çağırıyor.

- Böyle bir şey nasıl olur? Ne hakla hakeme bağırır!

- Evet, başkanım. Durum aynen söylediğim gibi.

- Tamam, siz kapatın, ben gereğini yapacağım.

Mahmut Özgener telefonu kapattıktan hemen sonra Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan’a telefon açtı:

- Aziz Yıldırım, soyunma odası koridorunda hakemlere bağırıyormuş, haberiniz var mı?

Sarvan şaşkındı. Çünkü haberi yoktu.

- Bu konuda hiçbir bilgim yok sayın Başkan. Araştırıp hemen size döneyim.

ÇAKIR'LA KONUŞTU

MHK Başkanı, daha sonra Müftüoğlu’nu ve diğer hakemleri (Erhan Sönmez, Nihat Mızrak, Mürvet Sezer) telefonla aradı. Ancak hiçbiri cevap vermedi. Sarvan bunun üzerine maçın gözlemcisi Serdar Çakır’a telefon açtı...

- Serdar Bey, Aziz Yıldırım soyunma odası koridorunda hakemlere bağırıyormuş....

- Haberim yok... Bunu size kim söyledi?

- Federasyon Başkanımız...

- Orada değildim. Onun için bir şey söyleyemeyeceğim.

Hakemlerden ve gözlemci Serdar Çakır’dan hiçbir bilgi alamayan Oğuz Sarvan, saha içinde görevli olan temsilci Mehmet Altındağ’ı telefonla arayıp, olayın detaylarını öğrendi.

HAKEM KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU'NUN RAPORU SAYFA 3'DE

 

Hakemin raporu:

BAŞARI DİLEDİ

Kuddusi Müftüoğlu, sarı lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım’ın, karşılaşmanın devre arasında kendisine yönelik eylemlerini raporunda detaylı bir şekilde yazdı. Futbol Federasyonu’na raporunu dün sabah gönderen Müftüoğlu, yaşananları şöyle anlattı:

3 HAFTADIR PENALTIMIZ VERİLMİYOR

“İlk yarının bitiş düdüğünü çaldıktan sonra yardımcı hakem arkadaşlarımla birlikte soyunma odasına doğru gittik. Tünele girdiğimiz sırada karşımızda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı gördük. Bizi bekliyordu. ‘3 haftadır penaltımız verilmiyor. Buna penaltı çalmayacaksınız da neye penaltı çalacaksınız’ diye bağırdı. Aziz Yıldırım ayrıca ‘Adam gibi maç yönetin. Bunun hesabını sizden soracağım. Görürsünüz siz. Terbiyesizler. Utanmıyor musunuz. Ayıp be... Her hafta puanımızı çalıyorsunuz’ diye bağırdı. Biz yürümeye devam ettik. Soyunma odamıza girdik.”

 

MİLLİYET GAZETESİNDE OLAYLA İLGİLİ ÇIKAN HABER SAYFA 4’TE

 

 

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım devre arasında soluğu yine soyunma odasında aldı... Yıldırım’ın bu sırada hakem Kuddusi Müftüoğlu ile karşılaştığı ve kendisine sert tepki verdiği öğrenildi.

Yıldırım’ın, Müftüoğlu’na, “Santos’a yapılan hareketin aynısını Kayseri’de Carlos yaptı, penaltı çalındı. Bize gelince penaltı niye verilmiyor, anlamıyoruz. Kulüpler Birliği başkanıyım diye bu olanlara ses çıkarmayacağımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu kötü yönetimleriniz nereye kadar sürecek” dediği belirlendi.

Gaziantepspor Başkan İbrahim Kızıl ise hakemlerin soyunma odasına girenlerin olduğunu belirterek, bunların açıklanmasını istedi.

Maçtan sonra stattan ayrılırken açıklama yapan İbrahim Kızıl, devre arasında hakemlerin soyunma odasına birilerinin girdiğini ileri sürerek, “Devre arasında hakem soyunma odasına girildi. Kuddusi Müftüoğlu, adam gibi adam. Çıkıp söylesinler kimin girdiğini. Yoksa bende var, ben söylerim” dedi.

İbrahim Kızıl, maçların oynanarak kazanılması gerektiğini vurgulayarak, “Hakemlere baskı yapılırsa, bu lig nereye gider? Soyunma odasına gidip baskı yapılırsa, hakemler nasıl maç yönetecek? Onlar da insan” diye konuştu.

Bu arada Başkanvekili Nihat Özdemir, “Hakemlerin Fenerbahçe maçlarında verdiği kararlardan dolayı mağdur duruma düşüyoruz. Fenerbahçe’nin hakkını hangi ortamda, nasıl arayacağımızı bir türlü bulamamaktayız. Üç hafta önce konuştum, 15 gün hak mahrumiyeti cezası aldım. Fenerbahçe’nin hakları birileri tarafından yeniliyorsa, ben bunu nerede paylaşacağım? Yine bir penaltımız verilmedi.  MHK Başkanı Oğuz Sarvan ortaya çıkıp, bu olaylara ağırlığını koymalı” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET GAZETESİNİN OLAYLA İLGİLİ HABERİ SAYFA 5’TE

 

 

FENERBAHÇE-Gaziantepspor maçının devre arasında Şükrü Saracoğlu Stadı’nın koridorlarında gerilim filmlerini aratmayacak olaylar yaşandı...

Önce soyunma odası tüneli karıştı. İki takımın futbolcuları tünelde birbirlerine girdi. Yaklaşık 30 saniye süren itiş kakış, antrenörlerin ve stat görevlilerinin araya girmesiyle yatıştırıldı.

Sarı kartı unutma

 Telefonla futbolcular arasında kavga çıktığı haberini alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hemen sportif direktör Aykut Kocaman’la birlikte aşağı indi. Ortalığın sakinleştiğini görünce takımının soyunma odasına giren Yıldırım, sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu’na, “Oynayacaksan da sakin ol. Sarı kartının olduğunu unutma” uyarısında bulundu.

Aziz Yıldırım daha sonra tribündeki yerine dönmek üzere soyunma odasını terketti. İşte asıl bomba burada patladı. Yıldırım, 4. dakikada Dos Santos’un ceza sahasında çekilmesine penaltı vermeyen hakem Kuddusi Müftüoğlu’na sert çıktı (Fenerbahçeliler ikisinin koridorda karşılaştığını iddia ediyor, Gaziantepsporlular ise Yıldırım’ın hakem odasını bastığını ileri sürüyor)...

- Kayseri maçında da aynı pozisyon vardı. Orada penaltı verdin burada vermedin (Roberto Carlos’un Cangele’yi kolundan çekmesi sonucu verilen penaltıyı kastediyor). Ne yapıyorsun sen kardeşim! Niye hakkımızı yiyorsun?

Özgener’i aradı

Hakem Müftüoğlu hiç cevap vermeden yoluna devam ederken, Aziz Yıldırım daha sonra telefonla Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl’a telefon açtı. Ancak ikisi de cevap vermedi. Yıldırım’ın, “Federasyon Başkanı’nı niye aradınız?” diye soranlara, “Bir kulüp başkanı olarak Federasyon Başkanı ile konuşmak benim hakkım” cevabını verdiği öğrenildi.

Müftüoğlu’nun Yıldırım’ın bu eylemlerini maç raporuna yazdığı ve bu nedenle Yıldırım’a ceza gelebileceği belirtildi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler