Aziz Yıldırım: Kendimi köprüden atarım

Şike yaptığı ulusal ve uluslararası makamlarca onaylanmış olan Fenerbahçe Başkanı Şikeci Aziz Yıldırım hala kendisini kurtarmanın peşinde.Katıldığı bir TV programında hapis yatmaktan korkmadığını, şike davası olmasaydı da hedef olacağını söyleyen şikeci  

Aziz Yıldırım: Kendimi köprüden atarım

Şike yaptığı ulusal ve uluslararası makamlarca onaylanmış olan Fenerbahçe Başkanı Şikeci Aziz Yıldırım hala kendisini kurtarmanın peşinde.

Katıldığı bir TV programında hapis yatmaktan korkmadığını, şike davası olmasaydı da hedef olacağını söyleyen şikeci  Aziz Yıldırım kendisine komplo kurulduğunu insanlara empoze etmeye devam ediyor.

Şike davasında 16. ACM, UEFA, CAS ve Yargıtay tarafından ceza alan şikeci Aziz Yıldırım şunları söyledi;

"HAPİSTEN KORKMUYORUZ"

"Yargıtay başsavcılığında bizim dilekçemiz vardı. O inceleniyor. İtiraz dilekçesi Şu anda kamuoyu gibi biz de bekliyoruz Ben de bekliyorum çok da önemli değil benim hapiste yatmam Önemli olan Türkiye'nin durumu. Biz hapisten korkmuyoruz. Biz dava adamıyız. 1 yıl yattım. 2 sene 4 ay gibi bir şey daha yatacağım. Doğal bir süreç Eğer suçsuz olduğunuzu kabul ediyorsanız insanların vicdanında yeniden yargılanırsınız Mühim olan benim insanları vicdanında temiz olmam"

"ŞİKE DAVASI OLMASAYDI DA HEDEF OLURDUM"

"Bildiklerimi açıklarsam yer yerinde oynar diye bir şey demedim Ben değişmem 62 yaşındaki bir adamı değiştirebilir misiniz'? Ben neysem oyum Fenerbahçe'yi de konuşacağız. Aziz Yıldırım'ı da konuşacağız Bu iki konu bir bütün, ayıramayız Şike davası olmasaydı da hedef olurdum. Şamil Tayyar benim Ergenekon'un kasası olduğumu yazdı ve söyledi. Beni Ergenekon'a bağlamak istiyorlardı ama başaramadılar. Askerle benim bir ilişkim vardı sandılar. Halbuki bizim ortak noktamız Fenerbahçe. İhaleler aldı Aziz Yıldırım, silah sattı dediler. Ben Nato mütehattitiyim Yol yaptım Türkiye'nin bir özelliği var her şey sansasyon "

"17 ARALIKTA YAPILANLARI KINIYORUZ"

"17 Aralık'ta yapılan bir operasyondur. Ülkenin genel durumu üzerinde kendimizi odaklıyoruz. Bugün Ergenekon, Balyoz. Oda TV. Cübbeli Ahmet davası... Yani özel mahkemelerde yargılananların hukuksuz yargılandıklarını beyan ediyoruz 17 Aralık'ta yapılan bu hadiseyi kınıyoruz. Aynı zamanda Fetullah hocanın da ses kayıtlarının yayınlanmasını da tasvip etmiyoruz. Bu da bir operasyon Kanuna göre gereken yapılacak."

"SUÇLULUĞUMUZU İNTERNETTEN ÖĞRENDİK"

"İktidar yanlış yaptı Adil yargılanmayı yaprken usulüne ve kanuna göre yapılmalı Benim resimlerimi çektiler hapishanede Bir algı oluşturuldu kanun, hakim savcı eldeki belgelere göre yargılamalı Gizlilik kalktıktan sonra herkes öğrenecek Gizlilik varken internet sayfalarından öğrendik suçlu olduğumuzu. Suç var veya yok o ayrı bir konu. Mahkeme gerekeni yapar. Rejimi sıkıntıya soktuk Bütün partiler şikayetçi. AKP. CHP, MHP BDP şikayetçi. Bunu çözmek hükümetin görevi. Yeniden adil yargılanma yaparak bu insanların suçlu olup olmadığını ortaya koyacaklar Ben yatmayı göze aldım Kamuoyu öğrensin O insanlara yazık İnsanlar kanserden ölüyor içeride."

"İTİBARSIZLAŞTIRMA HAREKETİ İLE TUTUKLADILAR"

Tolga Deniz Aytöre: "Başka bir mahkemeye gittiniz. Neyle yollayacaklar sizi. Özel yetkili savcıların belgeleriyle Yani polis fezlekeieriyle. Biz o fezlekeler sonucu UEFA'ya gittik Daha savunması alınmamış insanı örgüt lideri olarak lanse edemezsiniz.

Mahmut Uslu: "Biz neyi konuşuyoruz. Biz o yaptı ve bu yaptının ötesindeyiz Başbakan "Evet. yanlışlar olmuş" diyor. Allah'a havale etmiştik bunları ama Allah'a havale etmeden de inşallah burada çözeceğiz."

Aziz Yıldırım: "Emenike'nin parası görüntülü dediler. Bir şey çıkmadı Biz görmedik bugüne kadar. Siyah çanta var dediler. Bizde Emenikte'nin paralarının görüntüleri var dediler. Sivas'ta görüntü var dediler, yok Buca maçında şike olduğunu biliyoruz dediler, iddianameye bile girmedi Bunları ne zaman öğreneceğiz. İddianame açıklandığı zaman Herkesi itibarsızlaştırma hareketiyle içeriye aldılar ve tutukladılar.

"ZEKERİYA ÖZ GALATASARAYLIYDI"

Yıldırım: "Ya biz Kurtulacağız, adil yargılanacağız, ya da bütün haklarımızı iade edecekler. Mehmet Berk şunu söylüyor. Bu davanın kilididir bu: "Bu dava bana Zekeriya Öz "den geldi Öz Galatasaraylı'ydı. Davanın kendisinde olmasının yanlış olduğunu söyleyerek dosyaları önüme koydu Davalar sıradan bir dolandırıcılık çerçevesinde ele alınabilirdi. Bu durumda bu kişileri çağırıp, ifadelerini alıp salmaya karar verdim. TBMM'de kanun değişti ve yapabileceğimiz bi şey yoktu. Önüme gelen dosyada Fenerbahçe ile ilgili şike içeren dosyalar vardı. Bunu sadece Fenerbahçe davası ile ilgili ele almak doğru olmaz, diğer davalara bakmak lazım dedim.

"ÖZGENER İLE OLGUN PEKER'İN NE İLGİSİ VAR"

Aytöre: "Biz şikeden ve haksız çıkar örgütü olmaktan suçlandık Bunları görüleceği yer. 6222'ye dönerseniz cebir ve şiddet yoksa özel mahkemeler bunun yeri değil. Özel Yetkili Mahkemelere bunu gitmesi için cebir ve şiddet olması gerekir Silahlı suç örgütünden 2 şeyi sağlıyorsunuz. Hukuka aykırı dinlemeler için gerekli mahkemeleri yönlendiriyorsunuz. Meşhur dinleme kararları nasıl başlıyor. Azzi Yıldırım Mahmut Özgener ile telefon görüşmesi yapıyor. Mahmut Özgener ile Olgun Peker'in ne ilgisi var. Olgun Peker Mahmut Özgener'i bir transfer için arıyor. Aziz Yıldırım, Mahmut Özgener'i, Peker’de Özgener'i arıyor. Öyleyse bunlar örgüt diye bir sonuca varılıyor. Biz bunlar için yargılanıyoruz."

Aziz Yıldırım: Savcıya emniyet olarak dersiniz ki Aziz Yıldırım'ın telefonunu dinleyin. Telefonlar benim üzerime değildi. Sektreterimiz üzerindeydi. Basına verilen şişirme haber. Şu kadar telefonu var, bu kadar silahı var diyerek algıyı kirletmek. Özgener ile ilgili alınan yetki. Mahmut'u almışlar. İddia şu. Hakem ayarlaması yapıyormuşum. Mahmut bey ile yaptığım telefon görüşmeler sonucu 5 telefon görüşmesi var. Bunların çözümünü yapmadan kuvvetli şike var diye dinleme yapıyorlar. Beni dinleyebilmek için hakem ayarlaması yaptığımız gerekçesiyle mahkemeye gidiliyor, onlar da özel mahkemeden izin alıp dinlemeye başlıyorlar. Bu tapeleri yasadan önce deşifre ediyorlar. Savcılığa götürdükleri her evrakta el yazısı doldurma yapıyorlar."

KENDİMİ KÖPRÜDEN AŞAĞI ATACAĞIM
 
Aziz Yıldırım parayı verdiler diyorlar. Bunu ispat etsinler. Ederlerse Köprüden aşağıya atacağım kendimi. Hangi tarihte Kime vermişim, nasıl vermişim, hangi hesaptan vermişim. İbrahim Akın kendi menajeri Yusuf Turan'la görüşme yapıyorlar. Geliyor diyorlar ki İbrahim Akın ile Aziz Yıldırım şike yaptı. Polis fezlekede bunu yazıyor İbrahim Akın'a Aziz Yıldırım 100 bin Euro verdi diyorlar İbrahim Akın savcılıkta bunu kabul etmiyor Hayır diyor. Geliyor Mehmet Berk'e Avukatıyla beraber sorguya alıyor. Mahkeme'de 100 bin dolar aldığını kabul ettiriyorlar Tutuklama kararını görünce itiraz ediyorlar ve biz bunu kabul etmiyoruz diyorlar. Biz bunlarla yargılanıyoruz. Sevk edilince mahkemeye kabul etmediler. Mehmet Berk'i HSYK'ya şikayet ettik.

"İBRAHİM AKIN ÇOK İYİ ÇOCUKTUR"

Aziz Yıldırım: "Ben 2.5 sene yatmaya hazırım korkmasınlar. Yoksa gelmezdim yurt dışından."

Ahmet Hakan: İbrahim Akın 2012'de diyor ki Mehmet Berk benim ifademi beğenmedi ve beni çocuklarımla tehdit etti ve bir daha göremezsin dedi

Aziz Yıldırım: "İbrahim çok iyi çocuktur. Onun bir özelliğini hapishanede öğrendik hayır deme özelliği yok."

SADRİ ŞENER BENİM ARKADAŞIM

Aziz Yıldırım: "Manisa başkanı benim arkadaşım Ben Sadri Şener'e de kaç milyonluk ihaleyi verdim dedim Arkadaşım benim, dostum Başkanlık bitince arkadaşlık bitecek mi? Adnan Polat'la da arkadaşım İşim olursa o halleder, onun işi olursa ben hallederim Bunlarla ilişkim bu dedim Belgeleri göstermeden ben açıkladım."

Aziz Yıldırım: "TFF'de yargılandım. Sonuç ne oldu'? Parelel devlet orada da var. Başbakanın dediği gibi değil Orada 2 grup var 2 grup yanlış karar verdi. Önce oyladılar bir şey yok dediler, başka bir oylama daha yaptılar, sonra ceza var dediler. Bunun duyumunu aldık."

 
TRABZONSPOR İÇİN CİDDİ TAPELER VAR
 
Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu ise. "Trabzonspor için çok ciddi tapeler var. Onların 2. başkanlarının avukatının, o günkü emniyet müdürlerinin sözleşmeli avukatı ile aynı olduğunu yeni öğrendim"yorumunu yaptı.
 
PARALEL DEVLET TFF'DE DE VAR
 
Aziz Yıldırım: "TFF'de yargılandım. Sonuç ne oldu? Parelel devlet orada da var. Başbakanın dediği gibi değil. Orada 2 grup var. 2 grup yanlış karar verdi. Önce oyladılar bir şey yok dediler, başka bir oylama daha yaptılar, sonra ceza var dediler. Bunun duyumunu aldık."
 
BAŞBAKAN İSTEDİ CAS DAVASI'NI ÇEKTİK
 
Biz yeniden adil yargılanır ve beraat edersek bunların hiçbir tanesi Avrupa'da kalmaz. Türkiye kendi kendini rezil etti. Türkiye'de tepeler var. Birileri bu tepeleri düzeltmek için bu operasyonları yaptı. Fenerbahçe Türkiye'de bir spor gücüdür. Fenerbahçe halktır. Bunları yok ederken spor da gitti. Ben hapisteyken kararları ben vermedim. Ben içerdeyken kulüp ile ilgili kararları yönetime bıraktım. 'CAS davasını çekmeyin' demiştim. Başbakan istedi CAS davası çekildi. 
 
FETHULLAH GÜLEN BENİ ARADI
 
Aziz Yıldırım: Onlar bizi polis fezlekesine göre suçladılar bu ortadan kalkarsa yeniden dava  görüşülür.Fethullah Gülen beni hapisten çıktıktan sonra beni aradı tebrik etti kalbimde seninle alakalı kötü bişey yok dedi. Başbakanla hiç görüşmedim. Biz Metristeyken  Nisanda çıktıktan sonra temmuzda bizi aldılar ve ben 10 Temmuz'da Metris'e gittim.

BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ

Aziz Yıldırım: "Silivri'de ilk yargılanma yaparken, bizim avukatlar hangi iddianameyi okuyorsunuz diye. 2 iddianame varmış, Elle imzalamışlar, düzeltmişler. Skandal tabii. 17 Aralık'tan sonra Başbakan bizi daha iyi anlamıştır. Bize tepki olabilir, bunlar doğaldır. Ben spor kulübü başkanıyım O da T. C. Başbakanı. Ama ben bir bireyim ve değişmem Biz Atatürkçüyüz. Laikiz ve Cumhuriyetçiyiz."

"11 YILDIR CEMAATİN DESTEĞİ İLE YÜRÜTÜLÜYOR"
 
"Bu operasyonu yapanlar belli Gebze'de bir savcı var. Hepsini tek tek zikretmeye gerek yok Hapishane'de bir grubun Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalıştığını söyledim Bu operasyonu yapan kişilerin cemaate yakın olduğunnu kamuoyunda duyuyorduk Gelenler anlatıyordu Silivri'de açık açık bu bir şike davası değil ve siyasidir dedim Yukarıda bana böyle bir şey olmadığını fakat tabanda böyle bir operasyonların yapılabileceği söyiendi Hepimiz biliyoruz ki bir gerçek var.
 
11 yıldır ülkeyi, bu hükümet ve cemaatin desteğiyle yürütüyor 2008'den beri yaşadığımız olaylar tasvip edilebilir değil Bu şahıslar kimdir diye sordum'? Cemaatten yok bağlantımız dediler. Hükümete yakın insanlar da bizim değil diyor. O zaman bunu bir gladyo yapıyor. 2 tarafa da bağlı olmayan ve 2 tarafa da bağlı hareket etmeyen bir gladyo var."
 

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLECEK Mİ?

Ahmet Hakan: Fenerbahçe'yi ligden çekecek misiniz'?

Aziz Yıldırım: "Benim öyle bir yetkim yok Ama Fenerbahçe taraftarının böyle bir kararı var. Bunu kararı genel kurul alır. Böyle bir yetkim yok benim Biz bu işten aklanacağız"

Ahmet Hakan: Atatürkçü olduğunuz için mi bu operasyon yapıldı'?

Aziz Yıldırım: "Askere yakın olmamdan dolayı. Askere Atatürkçü olduğu için operasyon yapıldıysa bana da onun için yapıldı. Hiçbirimizin tekelinde değil Atatürkçülük Hepimiz bu ilkelere uygun olarak yaşadık Bundan dolayı bana operasyon yapıldığını söylemem doğru olmaz Askere yakınlığımdan dolayı beni Ergenekon'a çekmeye çalıştılar. Ama başaramadılar."

"TRİBÜNDE GEZİ PARKI TEZAHÜRATLARI OLMASI NORMAL"

"Ben şike yapmışsam bu Fenerbahçe için yaptım Fenerbahçe de ceza alır bundan Ama ben adil yargılanma istiyorum Hep kulübünün, başkanının hem de takımının başına bu denli şey gelip ayakta kalan bir kulüp yoktur. Biz dimdik ayaktayız."

"Gezi Parkı ile tezahürat yapılıyor. Bunlar olabilir, gayet doğan bu yönde tezahüratlar olması. Ben seçim kararı aldım istifa diye bağırıyorlar. Bunlar olabilir. İnsanları AKP ile karşı karşıya getiriyorlar. Vali alıyor amigoları toplantı yapıyor. Onlara biletler dağıtıyorlar. Bu yanlış Sizin muhatabınız yönetim Siz küfür ve hakarek ile ilgili şeylere karşı çıkabilirsiniz." Ahmet Hakan: Yargıtay kararı infazı ile birlikte başkanığınız düşecek Veliahtınız kim. Ali Koç mu?

Aziz Yıldırım: "Burası padişahlık sistemi ile yürütülen bir kulüp değil. Ali Koç olabilir, başka arkadaş da olabilir. Bir başkası gelir o olur."

"YUNUS YILDIRIMIN YETENEKSİZ OLDUĞUNU KABUL EDİYOR MUSUNUZ?"
 
Ahmet Hakan: Yıldırım'ı çok ağır eleştirdiniz Bir daha olursa affetmem dediniz. Bu ne demek'?
 
Aziz Yıldırım: "Siz Yunus Yıldırım'ın yeteneksiz olduğunu kabu ediyor musunuz'? Bu arkadaş 2010 yılında Fenerbahçe tarihinde bir değişiklik yaptı Biz 2013'de Trabzon'da evimizde maç yaptık Orada gol oldu. kural gereği oyunu durdurmadı, gol yedik ve bizi şampiyonluktan etti. Dün yine bizi şampiyonluktan etmek için bir hamle yaptı Bu kadar kişilerin emekleri bir düdükle mi heba olacak Hakemler de yetenekli olacak ve gereği yapılacak O zaman gelmesin bizim stada Onları idare edenlere de söylüyorum Verse penaltıyı ben gol atacağım, oyuncum da atılmayacak 8 puan öndeyiz zaten, rahat rahat gideceğiz."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor