Aziz Yıldırım için 3 yıl hapis istemi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 7 kişinin ''gizli kalması gereken bilgileri temin ettikleri'' iddiasıyla yargılanmalarına Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildiDuruşmaya, sanıklardan Kemal Atilla Şensoy ile bazı sa

Aziz Yıldırım için 3 yıl hapis istemi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 7 kişinin ''gizli kalması gereken bilgileri temin ettikleri'' iddiasıyla yargılanmalarına Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi

Duruşmaya, sanıklardan Kemal Atilla Şensoy ile bazı sanık avukatları katıldı.

Duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Gürcan Acar, ''açıklanması yasaklanan gizli bilgiler içerdiği iddia edilen belgelerle'' ilgili bilirkişi heyeti raporunun mahkemeye gönderildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, soruşturmanın genişletilmesi talebi olmaması durumunda esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın gönderilmesini talep etti.

Sanık avukatları, bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunmak için süre istedi.

Duruşma, soruşturmanın genişletilmesi talebi olmaması durumunda esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine gönderilmesine, sanıklar ve avukatlarına bilirkişi heyeti raporuna karşı beyanda bulunmaları için süre tanınmasına karar verilerek, ertelendi.

Davanın geçmişi

İddianamede, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 7 sanığa TCK'nın 334. maddesinde düzenlenen ''açıklanması yasaklanan ve nitelik bakımından gizli kalması gereken bilgileri temin ettikleri'' suçlaması yöneltilerek, 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'in hazırladığı iddianamede, birçoğu emekli asker olan sanıklar hakkındaki soruşturmanın, Askeri Savcılık tarafından başlatılıp, daha sonra görevsizlik kararıyla özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği belirtiliyor.

İddianamede, askeri ihalelere giren şirketlere danışmanlık yapan bir şirket kuran sanık Celalettin Erkal'ın, mahkeme kararıyla telefonlarının dinlemeye alındığı, Erkal'ın görüştüğü diğer şüphelilerin, tesadüfen elde edilen delil kapsamında soruşturmaya dahil edildikleri kaydediliyor.

İddianamede, Erkal'ın ev ve iş yerinde yapılan aramalarda ele geçtiği bildirilen dava konusu belge ve dokümanlar arasında, ''4x4 Tatkik Tekerlekli Zırhlı Muhabere Aracı Teknik Şartnamesi ve İhtiyaç Dokümanı'', ''Alçak ve Orta Füze Sistemi Dokümanı'', ''Orta Menzilli Modern Tanksavar İhtiyacı (OMMTAS)'' belgesi, ''Hv.K.K.lığı Temel Eğitim Uçağı Tedariki'' belgesi de yer alıyor.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor