Aydınus'tan ilginç tespit!

 FIFA kokartlı hakemin, MHK Başkanı Alp’e hitaben kulüp yönetimleriyle ilgili yaptığı bu yorum çarpıcı gerçeği gözler önüne serdi: Futbolun en tartışılan unsurları olan hakemler umutlarını da yitirmiş. Türkiye’de ligler devre arası tatiline girerken futbo

Aydınus'tan ilginç tespit!

 

FIFA kokartlı hakemin, MHK Başkanı Alp’e hitaben kulüp yönetimleriyle ilgili yaptığı bu yorum çarpıcı gerçeği gözler önüne serdi: Futbolun en tartışılan unsurları olan hakemler umutlarını da yitirmiş.
 
Türkiye’de ligler devre arası tatiline girerken futbolun kalbi de Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Antalya’da düzenlediği 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri’nde attı.
 
Belek’teki Gloria Hotels Resort’ta Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın’ın ev sahipliğinde düzelenen seminerde spor dünyasının önde gelen birçok ismi görüş ve beklentilerini katılımcılarla paylaştı.
 
Gloria Olimpik Arena Projesi’nin tanıtımının da yapıldığı zirvenin en dikkat çeken konukları arasında Türk hakemliğinin önde gelen 5 ismi de yer aldı.
 
“Düdüğümüz Avrupa’da da ötüyor” başlığıyla düzenlenen oturumda Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp ile FIFA kokartlı hakemler Cüneyt Çakır, Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus ve Mete Kalkavan konuşmacı olarak yer aldı.
 
Gölet kenarında ilgiç sohbet
 
Başlıktan da anlaşılacağı üzere oturumun ana temasını Türk hakemliğinin son dönemde uluslararası arenada kaydettiği aşama ve bu çıkışın sürmesi için yapılması gerekenler oluşturdu. Ancak 5 ismin panele verilen kahve molasında suni göletin kenarında yaptıkları sohbet basın mensuplarının çok daha fazla ilgisini çekti.
 
Keyifli bir ortamda geçen ve kahkahaların eksik olmadığı sohbette hakemler MHK Başkanı Alp’e ilginç anılarını anlatırken söz dönüp dolaşıp kulüp yönetimlerinin hakemler üzerindeki baskılarına geldi.
 
Bu konuda son dönemin en tartışılan isimlerinden olan Fırat Aydınus ligin ikinci yarısıyla ilgili espriyle karışık çok çarpıcı bir öngörüde bulundu.
 
Eskişehirspor - Fenerbahçemaçında Caner Erkin’e gösterdiği kırmızı kartla uzun süre tartışılan Aydınus, Zekeriya Alp’e hitaben “Hocam ikinci yarının ilk 3 haftası hızlı başlar. Sakin devam eder. 3 hafta sustuktan sonra herkes yine patlamaya başlar. Size kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Hem hakem arkadaşlarının hem de Alp’in gülümsemesineneden olan Aydınus’un bu yorumu, aslında hakemlerin
verdikleri ya da vermedikleri kararlar nedeniyle maruz kaldıkları büyük baskıyı göz önüne serer nitelikteydi.
 
Kamp tesisleri hayran bıraktı
 
Seminerin ev sahibi Nuri Özaltın, otel bünyesinde inşa edilen 5 yıldızlı kamp tesislerini konuklarına tek tek gezdirdi. FIFA kokartlı hakemler komplekse hayran kalırken MHK Başkanı Zekeriya Alp “Bizim zamanımızda bu imkanlar yoktu” yorumunda bulundu
 
Anne acısıyla görevine koştu
 
Futbolda başarının ilk şartı profesyonellik. Bu unsur, arkalarında taraftar kitleleri bulunmayan hakemler için taşınması çok daha zor bir yük. Antalya’daki seminerde hakem Bülent Yıldırım’ın anlattığı çarpıcı bir hikayeyi kendi ağzından aynen aktarıyorum:
 
“İntertoto Kupası’nda Hırvatistan’da oynanacak H. Split-Leiria maçında görevlendirilmiştim. Yola çıkmamıza kısa bir süre kalmıştı ki annem vefat etti. Maçta yeni görevlendirilme yapılmasını sağlayacak süre de kalmamıştı. Annemin cenazesinin ardından Hırvatistan’a giderek bu karşılaşmayı yönettim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler