Aydınlar'ın oyununun parçası

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Bekiroğlu, Trabzonspor'un hiçbir zaman adil koşullar altında yarışmadığını söyledi.Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Bekiroğlu, Trabzonspor'un hiçbir zaman adil koşullar altında yarışmadığını belirterek, "İlk

Aydınlar'ın oyununun parçası

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Bekiroğlu, Trabzonspor'un hiçbir zaman adil koşullar altında yarışmadığını söyledi.

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Bekiroğlu, Trabzonspor'un hiçbir zaman adil koşullar altında yarışmadığını belirterek, "İlk kez de bu tarz adaletsizliklerle karşılaşmıyoruz. Bizi, bir kolumuzu arkadan bağlayarak sahaya çıkarmaya çalışıyorlar. Ama zaten hep böyle oynadık, yendik ve yine yeneceğiz" dedi.

Tuncay Bekiroğlu, Türk futbolunun büyük bir kaosun ortasında olduğunu ve bu kaosun her geçen gün büyüdüğünü belirterek, "Ne yazık ki futbolu yönetenler çözüm üretmek yerine kaosu daha da büyütme yoluna gidiyor. Futbola ilgi ve inanç her geçen gün bir miktar daha azalıyor. Bunun temel sorumlusu, tarafsızlığını koruması gerekirken ne yazık ki bir kulüple ilgili kimliğini bir kenara koyamayan Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'dır.

Kendisi ısrarla bir kulübümüz korumak adına geçen sene meydana gelmiş olaylarla ilgili bir karar almamak yönündeki kararlılığını ısrarla sürdürüyor. Bu durum Türk futbolunu her geçen gün daha büyük bir yara ile karşı karşıya bırakıyor. Bu ateş her geçen gün altına bir odun daha atılarak büyümeye devam ediyor. Delillerin gizlilik kararı ortadan kalkmış olmasına rağmen Temmuz ayında hazırlanan Etik Kurulu Raporu kamuoyu ile paylaşılmıyor.

Tam tersine Mehmet Ali Aydınlar'ın bir kulübün yöneticisi ile yaptığı olayları zamana yaymak konulu telefon konuşması basına yansıyor. Bütün bunlar sürerken sayın Federasyon Başkanı ısrarla bu görevi bu misyon çerçevesinde yürütmeye devam ediyor" dedi.

"ZOKORA CEZASI AYDINLAR'IN YÜRÜTTÜĞÜ OYUNUN BİR PARÇASI"
Tuncay Bekiroğlu, futbolun içinde bulunduğu ateşe bir odun da PFDK'nın Zokora'ya verdiği 3 maçlık ceza ile atıldığını belirterek, "Sayın PFDK Başkanı'nın Fenerbahçeli kimliği kamuoyunca zaten çok iyi biliniyor. Bu göreve soyunan bir kişinin tarafsız olması icab eder. Fakat görünen o ki; o ve diğer üyeler bu tarafsızlığı sağlayamıyor. 

Çok net emsaller ortadayken; rakibinin aşil tendonuna müdahale eden Elmander, rakibine kasti olarak kafa atan Engin Baytar ya da Alex gibi oyuncular bir veya iki maç ile cezalandırılırken, faul bile olup olmayacağı tartışılan bir pozisyonda bir hakem faciasıyla kırmızı kart gören Zokora'nın 3 maç ceza alması da bence tamamen bilinçli bir şekilde TFF Başkanı'nın yürütmekte olduğu oyunun bir parçasıdır. Bu kurumların tarafsızlıklarını yitirdikleri artık tescillenmiştir. Sorunun temelinde bunlar var. Çözüm çok kolay. Bu iki müessesenin de derhal istifa etmesi gerekir.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar taraftarı olduğu kulübün başkanı olmaya soyunmalıdır. Bugüne kadar o kulüp lehine yapmaya çalıştığı şeyler zaten o görevde başarılı olacağını gösteriyor. Türk futbolunun bu kaostan çıkması için Etik Kurulu raporunun kamuoyu ile paylaşılması gerektiği fikrindeyim. Geçen seneye ilişkin kararların artık daha fazla zamana bırakılmadan ivedilikle alınması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Geçen yılla ilgili karar verilmesi gündeme getirildiği zaman söylentiler çıkarılarak kaos yaratılmaya çalışıldığının da altını çizen Bekiroğlu, "Bu dile getirildiği zaman kaos yaratılmaya çalışılıyor. Futbol takımlarımızın maddi krize gireceği, yayıncı kuruluşun derhal yayın haklarından vazgeçeceği gibi söylentiler çıkarılıyor.

Bu tamamen bir korkutmaca. Kulüplerimizin gelirleri arttı ama artan gelirlerle birlikte transfer piyasası da arttı. Türk futbolu bir yeniden yapılanma sürecine girmelidir. Ancak bundan sonra tekrar Türk futbolunun marka değerinden konuşabiliriz. Bunlar temizlendikten sonra uluslararası arenada başarıdan söz edebiliriz" ifadesini kullandı.

"TRABZONSPOR HİÇBİR ZAMAN ADİL KOŞULLAR ALTINDA YARIŞMADI"
Taraftarlara da seslenen Tuncay Bekiroğlu, "Trabzonspor kulübü hiçbir zaman adil koşullar altında yarışmadı.

Biz zaten çok küçük imkanlarla çok büyük işler yapmaya çalışan, devlerle mücadele eden bir takımız.

Trabzonspor kulübü ilk defa bu tarz adaletsizliklerle karşılaşmıyor. Aslında bu adaletsizlikleri yapanlar da korkmakta haklıdırlar. Korkarak, Trabzonspor'un bir elini arkadan bağlayarak sahaya çıkartmakta haklıdırlar. Çünkü biz yıllarca böyle mücadele ettik. Yine böyle mücadele ederiz, yine kazanırız. Taraftarlarımızın takımlarına olan desteği değişmemeli. Herkes daha itidalli olmalı.

Bizim kolumuzu arkamıza bağlayıp sahaya çıkartma çabaları alenen ortada ama bu geçmişte de vardı. Biz hep bu şekilde oynadık ve bu şekilde kazandık. Bundan sonra da böyle kazanacağız" dedi.

"ALDIĞIMIZ TÜM PUANLAR ANAMIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL"
Geçen sezonun şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verileceği umudunu yitirmediğini de sözlerine ekleyen Bekiroğlu, "Şampiyonluk kupasının bize verileceği umudunu kesinlikle taşıyorum. 

Adil bir değerlendirme süreci yaşansaydı federasyonun çoktan böyle bir kararı alması gerektiğini düşünüyorum. İddianamede yer alan telefon görüşmelerinde hiçbir vaad yok.

Günlük hayatta yapılabilecek görüşmeler. Başkanımız ve Asbaşkanımızın mahkeme sürecinde ivedilikle aklanacağına inanıyorum. Trabzonspor'un bir teşvik girişimi olsaydı bile bunun sahaya yansıdığına dair delil yok. Trabzonspor'un aldığı puanların tamamı anasının ak sütü gibi helal, alın teriyle alınmış puanlardır. Geçen senenin şampiyonunun Trabzonspor olduğuna ve bu kupanın Trabzonspor'a verilmesi gerektiğine inanıyorum.

Öyle ya da böyle bu karar süreçlerinin çok hızlı şekilde sonuçlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu kararların ısrarla geri atılmasının bir kulübümüzü korumak adına, tarafsız olması gereken kurumların başındaki kişilerin tarafgirliğinin sonucu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler