Aydınlar'ın her yaptığı bir skandal

Futbol Federasyonu İcra Kurulu’nun önceki gün aldığı seçimli genel kurul kararının hiçbir hukuki geçerliliğinin olmadığı ortaya çıktı. 89 yıllık tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşayan Türk futbolu dün akşam görülmemiş hatanın eşiğinden döndü.Mehmet Ali

Aydınlar'ın her yaptığı bir skandal

Futbol Federasyonu İcra Kurulu’nun önceki gün aldığı seçimli genel kurul kararının hiçbir hukuki geçerliliğinin olmadığı ortaya çıktı.

89 yıllık tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşayan Türk futbolu dün akşam görülmemiş hatanın eşiğinden döndü.

Mehmet Ali Aydınlar ve iki başkan vekili Lutfi Arıboğan ile Göksel Gümüşdağ’ın şok istifalarının ardından seçimli genel kurul yapılması yönünde İcra Kurulu tarafından alınan kararın hiçbir hukuki geçerliliği olmadığı ortaya çıktı. Aydınlar ve kurmaylarının istifa ettiği toplantıdan sonra açıklanan seçimli olağanüstü genel kurul kararı “yönetim kurulu” tarafından alınmadığı için UEFA tarafından da kabul edilen yürürlükteki “çerçeve statüye” aykırılık oluşturdu.

AFFEDİLEMEZ BİR YANLIŞ

Çerçeve statünün “olağanüstü genel kurul” başlıklı 29. ve “Yönetim kurulu kararları” başlıklı 36. maddesine göre Futbol Federasyonu genel kurulunu olağanüstü toplantıya çağırma yetkisi yönetim kurulunda bulunuyor. Aydınlar ve başkan vekilleri Göksel Gümüşdağ, Lutfi Arıboğan ile Hüsnü Güreli arasında gerçekleştirilen İcra Kurulu toplantısında seçimli olağanüstü genel kurul kararı alınmasının hukuken mümkün olmadığına dikkat çeken yetkililer, affedilmez bir yanlış yapıldığını ifade ettiler. Olağanüstü genel kurul kararı, yönetim kurulu kararı dışında genel kurul delege sayısının yüzde 40’nın noter onaylı başvurusu üzerine alınabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor