Aydınlar'dan TS taraftarına Dava

TFF eski Başkanı M. Ali Aydınlar, bir yanda şike sürecinde Fenerbahçe’yi nasıl kurtardığını anlatırken, diğer yanda Trabzonspor taraftarını kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle birer birer mahkemeye veriyor. Trabzon’un Dernekpazarı İlçesi’nde yaşayan

Aydınlar'dan TS taraftarına Dava

TFF eski Başkanı M. Ali Aydınlar, bir yanda şike sürecinde Fenerbahçe’yi nasıl kurtardığını anlatırken, diğer yanda Trabzonspor taraftarını kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle birer birer mahkemeye veriyor. Trabzon’un Dernekpazarı İlçesi’nde yaşayan Cengiz Şenocak, “Şike ahlaksızlıktır” adı altında twitter’de açtığı sayfada Aydınlar’a hakaret ettiği gerekçesiyle 4 kez mahkemeye verildi.

İNGİLİZ TEPKİYİ PAYLAŞTIM

Şenocak İngilizce olarak bir başkası tarafından paylaşılan ve M. Ali Aydınlar’a küfür içeren yazıyı kendisinin de anlamadan kopyalayıp paylaştığını ve bu nedenden ötürü hakkında dava açıldığını söyledi. Şenocak, “Bizden aldığı paraları oğlunun adına kurduğu vakfa bağışlayacağını öğrendik. Ben bağışı ancak kendi memleketimde bir yere yaparım” dedi.

ŞİKE PSİKOLOJİMİZİ BOZDU

İstanbul’a ifade için gittiğini ve çok sayıda taraftarın destek için kendisiyle birlikte mahkemeye gelmeyi teklif ettiğini kaydeden Şenocak, “Ancak ben bu davanın bireysel olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 600 taraftara dava açılmış. Biz şikenin mağdurlarıyız. Bu süreç bizim psikolojimizi bozdu. Bu dava ne beni ne herhangi bir arkadaşımı yıldıramaz” dedi.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı M.Ali Aydınlar, Trabzon’un Dernekpazarı İlçesi’nden olan Cengiz Şenocak isimli vatandaş hakkında ‘şike sürecinde kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 ayrı dava açtı.

2011 yılının Temmuz ayında patlak veren şike olayından sonra Trabzonspor’un gasp edilen şampiyonluk hakkının iade edilmesi için bir mücadele içine girdiklerini söyleyen Cengiz Şenocak, “O günü ne söylüyorsak bugün de aynı görüşteyiz” dedi.

Kendi ismi Cengiz Şenocak ve Şike Ahlaksızlıktır adı altında twitterda sayfa açan Cengiz Şenocak Mehmet Ali Aydınlar’ın kendisine açtığı davalardan 4’üne sebep olan paylaşımları kendisinin yapmadığını ifade ederek, “Trabzonspor’un temiz olduğu ve haklılığı tescillenmesine rağmen kupasının verilmemesi üzerine İngilizce olarak bir başkası tarafından paylaşılan ve Mehmet Ali Aydınlar’a küfür içeren yazıyı ben de kopyalayıp paylaştım. O süreçte Aydınlar tarafından adıma açılan ilk dava bu olmuştu. Daha sonra bazı internet sitelerinde benim ismimle Mehmet Ali Aydınlar’a yönelik küfürler içeren sözler yayınlanınca bu kez yine tarafıma dava açıldı. Sayıları dördü bulan bu paylaşımların benim tarafımdan yapılmadığını beyan ettim ve bu davalar düştü. Bugün de İngilizce olarak küfür içeren paylaşımdan dolayı açılan dava için İstanbul’a geldim” dedi.

SÜREÇ PSİKOLOJİMİZİ BOZDU

Şenocak söz konusu küfürler için; şike sürecinde psikolojisinin bozuk olduğunu ve küfür içeren paylaşımı yapmasına da bunu gerekçe göstererek, “Yaşanan süreçte psikolojimin bozuk olduğunu öne sürdüm ve davanın düşmesini talep ettim. Bunun üzerine İstanbul 32. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan hakaret davası öncesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor almak üzere muayeneye gittim. Şimdi rapor sonuçlarını bekliyoruz” dedi.

TRABZONSPOR BU DAVANIN İÇİNDE DEĞİL

Mehmet Ali Aydınlar’ın hakkında açtığı davaların İstanbul’da görüldüğünü hatırlatan Cengiz Şenocak, “Sağolsun Trabzonlu hemşehrilerimiz ve arkadaşlarımız İstanbul’da davalarımıza gelip bize destek olmak istedi. Ancak ben bu davanın bireysel olduğunu düşünüyorum ve Trabzonspor’umuzun adının bu davada geçmesini istemediğim için arkadaşlara da davaya katılmamalarını rica etim. Çünkü bu ne taraftarımızın ne de Trabzonspor’un davası. Bu tamamen benim bireysel davam” ifadelerini kullandı. Şenocak, M.Ali Aydınlar’ın bu şekilde yaklaşık 600 kişiye dava açtığını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde yapılan Fenerbahçe kongresinde aday olduğu sırada bunu öğrendik” şeklinde konuştu.  

Hakkında açılan davaların kendisini yıldırmadığını da söyleyen Şenocak, “Aksine bu davalar bizim öfkemizi artırıyor. Biz haklı davamızdan da vazgeçecek değiliz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor