Avrupa'ya Gidecekler Değişti

UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye 2 1, Beşiktaş'a ise 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermesi, Türkiye'nin Avrupa kupalarına yeni sezonda katılacak takımlarının değişmesine neden olabilecek. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın verilen kararlarla ilgili ya

Avrupa'ya Gidecekler Değişti
UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye 2 1, Beşiktaş'a ise 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermesi, Türkiye'nin Avrupa kupalarına yeni sezonda katılacak takımlarının değişmesine neden olabilecek. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın verilen kararlarla ilgili yapacağı itirazlarından sonuç alamaması durumunda, bu iki takımın yerine 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne farklı takımlar katılacak.
 
Geride kalan sezonda Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılma şansı yakalayan Fenerbahçe'nin yerine, lig dördüncüsü Bursaspor bu kulvarda yer alabilecek.
 
UEFA Avrupa Ligi'nde ise Kayserispor ile Kasımpaşa da Türkiye'yi temsil etme şansı elde edebilecek. Beşiktaş'ın Avrupa kupalarından men edilmesi, Bursaspor'un ise Fenerbahçe'nin yerine UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitme olasılığı durumunda, Kayserispor play-off turundan Beşiktaş'ın yerine, Kasımpaşa ise 3. ön eleme turundan Bursaspor'un yerine UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilecek.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler