Avrupa'dan bir altın bir gümüş geldi

33. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 1500 metrede Türkiye'yi temsil eden İlham Tanui Özbilen, 3:37.74'lük derecesiyle gümüş madalyanın sahibi oldu.Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen organizasyonun son gününün akşam seansında koş

Avrupa'dan bir altın bir gümüş geldi

33. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 1500 metrede Türkiye'yi temsil eden İlham Tanui Özbilen, 3:37.74'lük derecesiyle gümüş madalyanın sahibi oldu.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen organizasyonun son gününün akşam seansında koşulan erkekler 1500 metre finalinde ay-yıldızlı formayı giyen 25 yaşındaki Özbilen, baştan sona önde götürdüğü yarışın son 200 metresinde rakipleriyle arayı açtı. Fakat seyircisi önünde koşan Jakub Holusa, bitime 50 metre kala yaptığı atakla Özbilen'i finişten hemen önce geçerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Holusa 3:37.68'lik derecesiyle ülke rekoruna da imza attı.

3:37.74 ile sezonun en iyi derecesini yapmasına rağmen Holusa'nın arkasında kalan Özbilen böylece 2012 Dünya Salon ve 2013 Avrupa Salon Şampiyonası'ndan sonra bir kez daha ikinciliği elde etti.

Büyük Britanyalı Chris O'Hare ise 3:38.96'luk süresiyle bronz madalyaya uzandı.

TÜRKİYE'DEN BİR ALTIN BİR GÜMÜŞ

Erkeklerde 6, kadınlarda ise 4 atletle temsil edilen Türkiye, bu sonuçla şampiyonayı bir altın ve bir gümüş madalyayla tamamladı.

Ali Kaya, şampiyonanın ikinci günündeki erkekler 3000 metrede yarışında 7:38.42'lik derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalyayı boynuna takmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler