Avrupa'da Akçay fırtınası!

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Arnavutluk'un Kukesi takımını 2-0 yenerek gruplara kalma yolunda önemli avantaj sağlayan Trabzonspor, yeni teknik direktörü Mustafa Akçay ile Avrupa arenasında başarılı sonuçlar alıyor.İbrahim Hacıosm

Avrupa'da Akçay fırtınası!

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Arnavutluk'un Kukesi takımını 2-0 yenerek gruplara kalma yolunda önemli avantaj sağlayan Trabzonspor, yeni teknik direktörü Mustafa Akçay ile Avrupa arenasında başarılı sonuçlar alıyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kulüp başkanlığına seçilmesiyle Trabzonspor'a  pilot takım 1461 Trabzon'dan getirilen Mustafa Akçay, ilk kez Süper Lig kulübü çalıştırması ve Avrupa deneyimi yaşamasına rağmen Avrupa kupalarında yenilgi yüzü görmedi.

Bordo-mavililer, teknik direktör Akçay yönetiminde Kukesi galibiyeti ile Avrupa kupalarında bu sezon 5'inci maçında 4'üncü galibiyetini elde etti.  Bir maçtan da beraberlikle ayrılan Trabzonspor'un Akçay ile Avrupa'da boynu bükülmedi.

Söz konusu maçlarda 10 gol atan Trabzonspor, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi ön elem ve play-off turlarında olmak üzere 3 deplasman maçından da galibiyetle ayrıldı.

Akçay yönetiminde ilk olarak bordo-mavili takım, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını dış sahada 1-0, sahasında da 0-0 beraberlikle eleyen Karadeniz ekibi, bu akşam da Arnavutluk'un Kukesi takımı 2-0 yenerek Avrupa'da iyi sonuçlarını sürdürdü.

Trabzonspor'un Mustafa Akçay yönetiminde oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:
Trabzonspor: Derry City.................: 4-2
Derry City- Trabzonspor................: 0-3
Dinamo Minsk-Trabzonspor...........: 0-1
Trabzonspor-Dinamo Minsk..........:  0-0
Kukesi-Trabzonspor.....................:  0-2

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor