Avrupa Türkiye'ye hayretle bakıyor

 Helsinki'de büyük başarılara imza atan sporcular yurda döndü. Sporcular, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türk atletizminin geldiği noktanın Helsinki'de görüldüğünü söyledi.          İlk kez 27 bran

Avrupa Türkiye'ye hayretle bakıyor

 

Helsinki'de büyük başarılara imza atan sporcular yurda döndü. Sporcular, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türk atletizminin geldiği noktanın Helsinki'de görüldüğünü söyledi. 

 

        İlk kez 27 branşta yarıştıklarını kaydeden Terzi, "Helsinki'de 4 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya aldık. Biz Avrupa'da demir attık ve ilk sıralarda yer alıyoruz. Bu zamana karda böyle bir başarı olmamıştı. Nereden nereye geldiğimizi görmek lazım. Türk atletizminin ivmesi devam edecek. En büyük hedefimiz olimpiyatlar. Bu zamana kadar 27 sporcumuz olimpiyat barajını aştı. Türk atletizminin bu gelişmesine Avrupalılar şaşırıyorlar. 'Nasıl geldiniz bu duruma?' diye diyorlar. Biz projelerimiz, sistemli çalışmamız, antrenörlerin ve sporcuların çalışmasıyla bu noktaya geldik." dedi.

 

        Altın madalya ile dönen Aslı Çakır Alptekin de bu zamana kadar aldıkları madalyaları Helsinki'de ikiye katladıklarını söyledi. Her branşta çok güzel başarılar elde ettiklerini ifade eden Alptekin, ülkesi, federasyon ve kendileri adına çok mutlu olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor