Avrasya Maratonu'nda start verildi

İstanbul'un geleneksel spor organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 34'üncüsü gerçekleştirilen Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nun startını saat 09.00'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi.Bu arada, 15 ve 8 Kilometre Koşuları da m

Avrasya Maratonu'nda start verildi

İstanbul'un geleneksel spor organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 34'üncüsü gerçekleştirilen Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nun startını saat 09.00'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi.

Bu arada, 15 ve 8 Kilometre Koşuları da maratonla birlikte start aldı.
 
Toplam 88 ülkeden yaklaşık 13 bin atletin katıldığı maraton, Boğaziçi Köprüsü'nün gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlarken, atletler köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inip, sahil yolundan Karaköy'e koşacak. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'nin ardından dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya gelecek.
 
Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'e çıkacak. Maratonun varış çizgisi, Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan At Meydanı'nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaş'ın arası olacak.
 
Yarışta 15 Kilometre Koşu'da ise köprüyü geçecek atletler, Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek. Unkapanı Köprüsü'nü geçecek sporcular, Kadir Has Üniversitesi'nin önünden dönüş yapıp, sahilden Gülhane Parkı'na yönelecek. Parkın içinden Sultanahmet'e çıkacak atletler, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikiltaşı'nın arasında yarışı bitirecek.
 
8 Kilometre Koşu'da ise sporcular köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek. Atletler, BJK İnönü Stadı ve Fındıklı istikametini izleyerek, Tophane İETT durağında yarışı tamamlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler