Avcı'dan çarpıcı açıklamalar

2014 Dünya Kupası elemeleri hazırlıkları kapsamında Avusturya'da kampa giren A Milli Takım'ın teknik direktörü Abdullah Avcı, milli takıma gelen oyuncuların liglerinde ve takımlarında üst düzey oyuncular olduklarını belirterek, oyuncularına güvendiğini sö

Avcı'dan çarpıcı açıklamalar

2014 Dünya Kupası elemeleri hazırlıkları kapsamında Avusturya'da kampa giren A Milli Takım'ın teknik direktörü Abdullah Avcı, milli takıma gelen oyuncuların liglerinde ve takımlarında üst düzey oyuncular olduklarını belirterek, oyuncularına güvendiğini söyledi..

 

Avcı, kaleci Rüştü Reçber ve Selçuk İnan ile düzenlediği basın toplantısında, dün başlayan kampın 5 Haziran'a kadar süreceğini ifade ederek, futbol takımlarının bir müsabakaya 6-7 haftalık süreçlerde hazırlandığını kaydetti.

 

Türk Milli Takımı'nın özellikle Avrupa ve dünya şampiyonalarının son iki turnuvasına katılamadığına işaret eden Avcı, bu durumun, süreci milli takım oyuncularıyla beraber değerlendirme anlamında çok önemli bir fırsat olduğunu bildirdi.

 

Avcı, Avusturya, Portekiz ve Almanya'da oynayacakları hazırlık maçları ve 15 günlük kamp sürecinde, takım ruhu, coşkusu ile saha içinde ve dışında beraber hareket etmeyi sağlamayı hedeflediklerini ifade ederek, ''Salzburg'ta oynayacağımız üç maç, dünya kupası elemelerinde karşılaşacağımız rakiplerle eş değerde. Daha sonra, Portekiz ve Ukrayna da Avrupa Şampiyonası öncesi bizimle son provalarını yapacaklar'' dedi.

 

-''Sahadaki oyunu tekrar konuşturmak istiyoruz''-

Türk futbolundaki son gelişmeleri de değerlendiren Avcı, özellikle Türk futbolunun bir yıldır yaşadığı sorunlar ile futbol oyununun çok fazla konuşulmadığı bir süreçte liglerin sona erdiğini, bunun ardından da herkesin milli takıma odaklandığını bildirdi.

 

Avcı, ekibinin ve oyuncuların önemli bir sorumluluğu bulunduğunu anlatarak, ''İyi oyunlar oynayıp, iyi neticeler alarak, sahadaki oyunu tekrar insanlara konuşturmak ve sevdirmek felsefesi üzerinden Dünya Şampiyonası'na hazırlanma yolunda adımlar attık'' diye konuştu.

 

Milli takımın yeniden yapılanmasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Avcı, ''(Yeniden yapılanma) derken Türk futbolunun içinde bulunan oyuncularının büyük bir bölümü şu an itibariyle burada zaten. Sakatlıktan dolayı gelemeyen oyuncular var. Son anda kadrodan çıkan arkadaşlarımız oldu. UEFA takvimine göre başka zamanımız yok. Ağustos ayında son provamızı yapacağız ve eylül ayında da müsabaka oynayacağız'' dedi.

 

Avcı, ''Milli takımlara gelen oyuncular, liglerinde ve takımlarında üst düzey oyuncular. Oyuncularıma güveniyorum'' ifadelerini kullandı.

 

Milli takım kadrosuyla ilgili bir sıkıntı olmadığına da değinerek, ''15 gün milli takım düzeyinde az bir süre değildir. Birçok şeyin burada daha net ortaya çıkacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

 

Türk ve yabancı teknik direktör tercihi konusundaki bir soru üzerine Avcı, Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in çok kaliteli bir hoca olduğunu ifade ederek, ''Ancak o, bizi çok duygusal olmakla eleştirip bu durumdan kurtulamayacağımızı bekliyordu. Türk hocalar, futbolcuların duygularını biliyor ve kendilerine öyle yaklaşıyor. Yerli hocayla çalışmak daha avantajlı'' ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler