Avcı: "Az olan şansımızı zorlayacağız"

 Milli takımımızın teknik direktöre Abdullah Avcı, Macaristan ile 1-1 berabere kaldığımız maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamada bulundu ve basın mensuplarının karşısına çıktı. Avcı maç sonunda üzgün olduğunu söyleyerek istifa gibi bir durum söz konus

Avcı: "Az olan şansımızı zorlayacağız"

 

Milli takımımızın teknik direktöre Abdullah Avcı, Macaristan ile 1-1 berabere kaldığımız maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamada bulundu ve basın mensuplarının karşısına çıktı. Avcı maç sonunda üzgün olduğunu söyleyerek istifa gibi bir durum söz konusu olacaksa TFF Başkanı ile yöneticilerle oturup konuşabileceğini söyledi.
 
Maç sonunda çok üzgün olduğu gözlenen Avcı, "Özellikle bugün çalıştığımız senaryoların hepsini harfiyen yaptığımızı düşünüyorum. Son derece kontrollü, dengeli, oyun disiplinine sadık kalarak oynadık. Taç atışı ve duran toplarda etkili olabilecek bir takım olduklarını da biliyorduk. Yüksek bir takımdı rakibimiz. Oyuncularım bugün çok istedi, her türlü pozisyonu denediler. Çok istediklerini alamadı oyuncularımız. İsteklerine hiçbir şey söyleyemem. Diğer sonuçlara bakıp ne şekilde seyredeceğimiz göreceğiz."
Avcı Dünya Kupası'na gitme şansımızın az da olsa var olduğunu hatırlatarak, "Şansımız ufak da olsa var tabii ki. Kalan 4 maç, 6 tanesi bitti. Bu kadar güzel bir oyundan sonra, izleyenlere de keyifli bir oyun sergiledik. Mart ayında iki takımımızın da Avrupa kupalarında çeyrek final oynadığı günlerde biz de iyi sonuçlar almak istiyorduk ancak olmadı." dedi ve açıklamalarını noktaladı.
 
BASIN TOPLANTISI
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Macaristan ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında ise gruptan çıkma şanslarının azaldığını, fakat son ana kadar kovalayacaklarını söyledi.
Takım içinde konuştukları senaryoları saha içinde uyguladıklarını belirten Avcı, "Pozisyon üretme, bunları değerlendirememe, öne geçip, rakibin etkili olduğu duran toptan ve dalgınlıktan beraberlik golünü yedik. Bazen her şeyi yaparsın golü atamazsın, golü yersin. Bugün maçı kazanıp yukarıya yapışmak istiyorduk. Çok ufak da olsa şansımız vardı. Ancak şansımız çok azaldı. Bu şansımızı sonuna kadar zorlayacağız ve mücadele edeceğiz" dedi.
 
"Gruptan çıkma şansımız tamamen bitti mi" sorusu üzerine Avcı, "Aslında saha içinde bugün yanlış yaptığımız bir şey yoktu. Girilen pozisyonlarımız var, bunları değerlendiremedik. İlk yarıda bir gol atsak veya galibiyet golünün ardından hemen beraberlik golünü yemesek oyun daha farklı şekilde seyredecekti. Şu anda gruptan çok az da olsa çıkma şansımız var. Şu anda kalan 4 maçı kazanmaktan başka şansımız yok. Bugün 9 puana ulaşsak, belki işimiz biraz daha rahat olabilirdi" diye konuştu.
Maçın sonunda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in soyunma odasına geldiğini açıklayan Avcı, "Bize, 'İyi mücadele ettiniz. Tebrik ederiz. Canınızı sıkmayın' deyip odadan ayrıldı" dedi.
 
"İstifanız gündeme gelebilir mi" sorusuna ise teknik direktör Abdullah Avcı, "Ben oynamış olduğum Macaristan maçının yorumunu yaptım. Bugün oynanan oyunun güzelliklerine, çocukların verdiği emeğe saygısızlık olur. Ben istifa gibi bir durum olacaksa, bunu başkan ve yönetimle oturur konuşurum" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler