Aurelio Trabzon'a gelişini anlattı

Tam Saha dergisine röportaj veren Aurelio Türkiye macerasını anlattı

Aurelio Trabzon'a gelişini anlattı

Trabzonspor'a Özkan Sümer'in başkanlığı döneminde transfer edilen ve kısa sürede kendini ispatladıktan sonra hem Fenerbahçe hem Beşiktaş hem de Türkiye Milli Takım formalarını giyen Mehmet Aurelio, Türkiye macerasını anlattı.

Trabzonspor formasıyla ayak bastığı Türkiye'de Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta top koşturan, lig ve kupa şampiyonlukları yaşayan Brezilyalı oyuncu, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Millî Takımımızla EURO 2008'de yarı final oynadı. Futbolu, "vefa borcunu ödemek" için başladığı kulüp olan Olaria'da bırakan ve bugünlerde teknik direktör olabilmek için TFF'nin kursundan geçen futbol adamı, bundan sonraki hikâyesinin de Türkiye'de geçeceğini söylerken, uzun kariyerinin öykülerini de paylaştı

Profesyonel futbol kariyeriniz nasıl başladı?

Dediğim gibi Olaria'da başladım. Daha sonra iki sezon Flamengo'da oynadım. Oraya kiralık gitmiştim. Geri dönüşümde Rio'da Bangua takımında forma giydim. Devamında Olaria kulübüne geri döndüm.

2001 yılında Trabzonspor'a transfer oldunuz ve Türkiye maceranız başladı. Transfer hikâyeniz nasıl gelişti?

O zamanki başkan Özkan Sümer, Brezilya'ya gelmişti. Birçok maçımı izlemiş. Bana telefon açtılar ve istediler. Ben de kabul ettim. Ve güzel oldu benim için.

Trabzonspor'a imza attığınız anda bugünleri görebileceğinizi; Türkiye'nin bir parçası olacağınızı hayal etmiş miydiniz?

Gerçekten bu günleri yaşayacağımı hayal etmemiştim. 2001'de geldim. Türkiye'deki futbolu duyuyordum. Çünkü Taffarel gibi büyük bir kaleci, Türkiye'de forma giyiyordu. Jardel, Türkiye'de forma giyiyordu. Onları düşününce, "Neden olmasın?" dedim. Ama tabiî ki bu kadar uzun süre burada forma giyeceğimi bilmiyordum; düşünmemiştim. Ama şu an bile düşününce çok mutlu oluyorum. Burada A Millî Takım'ın formasını giydim ve kaç tane büyük takımda oynadım. Gerçekten çok mutluyum bunlar için.

İki sezon Trabzonspor'da çok başarılı işler yaptınız ve tüm Türkiye adınızı ezberledi. O günleri nasıl anlatırsınız?

Trabzonspor'a ilk geldiğim dönemde işler güzel gitmiyordu. Ben kaç tane gol attım ama takım olarak iyi performans gösteremiyorduk. Bir kaç maçı kazandık ama sonra düşüşe geçtik. Çok sıkıntılı bir dönemdi. Ama ikinci sezon çok iyi performans gösterdik. Samet Aybaba Hocam geldi. Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadık. O zaman çok iyi oldu. İki senelik kontratım vardı ve o sezon da kontratım bitiyordu. Daha sonra Fenerbahçe'den teklif geldi ve ben de kabul ettim.

2003 yılında Fenerbahçe'ye geldiniz. 219 maçlık uzun bir kariyer durağı oldu Fenerbahçe sizin için. Fenerbahçe'de birçok başarı yaşadınız. En unutamadığınız anları bize anlatır mısınız?

İlk geldiğim zaman biraz olaylı oldu. Çünkü Trabzonspor ile anlaşamamıştım. Fenerbahçe'nin teklifinden sonra gazeteler de bu konuyla çok ilgilendi ve birçok haber yaptı. Ama o dönem Fenerbahçe bana gerçekten çok büyük destek verdi. Taraftar çok sahip çıktı. Geldiğim zaman takım çok iyi bir durumda değildi. 2003-2004 sezonunun ikinci yarısında daha iyi bir performans gösterdim. Takım da güzel oynadı. İlk sezon şampiyon olduk. Sonra yavaş yavaş performansım yukarı çıktı.

Kariyerinizdeki ilk şampiyonluğu yaşadınız. Türkiye'de şampiyonluk yaşamak nasıl bir duygu?

Çok güzel bir duygu. Trabzonspor'la Türkiye Kupası'nı kazanmıştım. O da çok güzel bir duyguydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler