Atletizmde "doping depremi" devam ediyor

 Resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen olimpiyat şampiyonu Aslı  Çakır Alptekin ve Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt'ın dopingli çıktıkları  iddialarıyla patlak veren doping zincirine her geçen gün yenisi ekleniyor. İngiltere'de yapılan Avrupa Takımlar

Atletizmde "doping depremi" devam ediyor

 
Resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen olimpiyat şampiyonu Aslı  Çakır Alptekin ve Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt'ın dopingli çıktıkları  iddialarıyla patlak veren doping zincirine her geçen gün yenisi ekleniyor.
 
İngiltere'de yapılan Avrupa Takımlar Şampiyonası sırasında Türkiye  Atletizm Federasyonu'na dopingli çıktıkları bildirilen 5 atletin şoku henüz  atlatılmamışken, şimdi de aralarında Eşref Apak'ın da yer aldığı 8 sporcuda  doping tespit edildiği öğrenildi. Dopingli yakalanan Kıvılcım Kaya, Emel Güngör,  Esen Kızıldağ, Hasan Birinci ve Dilek Esmer'in ardından bu kez de  Eşref Apak,  Kaan Şencan, Elif Yıldırım, İsa Can, Umut Aday, Ummuhani Karaçadırlı, Fatih  Eryıldırım ve Narin Kahraman'ın da dopingli olduğu bilgisi federasyona ulaştı.
 
Federasyona ayrıca, bu isimler arasında, Akdeniz Oyunları kadrosunda  yer alan sporcular bulunması halinde, bu sporcuların bu akşama kadar oyunlardan  ayrılmaları gerektiği söylendi.
 
Öte yandan, Türkiye'yi Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda temsil eden  sporculardan doping yaptığı belirlenenlerin ceza almaları halinde, Türkiye'nin 9.  olduğu şampiyonada topladığı 197,5 puanın geri alınmasının da gündeme  gelebileceği kaydedildi.
 
Sayı 30'u geçebilir
 
Bu gelişmelerin ardından son 1 ayda dopingli çıkan milli atlet sayısı  15'i buldu.
 
 Sezon başında yurt içindeki kamp ve müsabaka yerlerinde yapılan numune  alımları sonunda, doping tespit edilen atlet sayısının 30'u geçebileceği gelen  bilgiler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor