Atletico Madrid Avrupa Şampiyonu

UEFA Avrupa Ligi finalinde Bükreş'te oynanan maçta Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid, bir başka İspanyol takımı Atletic Bilbao'yu 3-0 yenerek kupayı müzesine götürdü. UEFA Avrupa Ligi Finalinde iki İspanyol ekibi Atletico Madrid ile Athletic

Atletico Madrid Avrupa Şampiyonu

UEFA Avrupa Ligi finalinde Bükreş'te oynanan maçta Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid, bir başka İspanyol takımı Atletic Bilbao'yu 3-0 yenerek kupayı müzesine götürdü.

 

UEFA Avrupa Ligi Finalinde iki İspanyol ekibi Atletico Madrid ile Athletic Bilbao karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 3-0 kazanan milli oyuncumuz Arda Turan'ın forma giydiği Atletico Madrid kupanın sahibi oldu.

 

Maça iyi başlayan iki sene öncede bu kupayı kazanan ve finallerde daha tecrübeli olan Madrid ekibi oldu. Henüz 7. dakikada durdurulamayan forveti Radamel Falcao'nun golüyle 1-0 öne geçti. 34. dakikada Falcao bir kez daha sahneye çıktı ve durumu 2-0'a getirdi.

 

İkinci yarıda etkili bir oyun oynayan Bilbao rakip kalede baskı kursada A.Madrid savunması gole izin vermedi.

 

85. dakikada ise  Madrid ekibinin kontra atak ile buluduğu bir pozisyonda Diego'nun golü durumu 3-0'a getirdi ve karşılaşmanın sonucu tayin edildi.

 

Radamel Falco geçen sezon Porto ile kazandığı Avrupa Ligi'ni bu sezonda A.Madrid ile alarak bu kupayı üst üste farklı takımlarla kazanan ilk oyuncu oldu.

 

Milli oyuncumuz Arda Turan karşılaşmada 90+3. dakikada yerini Dominguez'e bıraktı.Atletico Madrid bu galibiyet ile Avrupa kupalarında üst üste 12. galibiyetini alarak bir rekora imza attı.

 

Athletic Bilbao ikinci finalinide kaybetti. İspanyol ekibi bundan daha önce 1976-1977 sezonunda UEFA Kupası'nın finalinde İtalya'nın Juventus takımına 1-0 mağlup olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor