Atçılık ''dört nala'' ilerliyor

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdar Adalı, atçılığa ilginin her geçen gün artığını belirterek, "Ciddi ciddi artışlar var, her yıl 10-12'lik büyümeyle sektör ilerliyor'' dedi.Adalı, bir etkinlik için geldiği Şanlıurfa'da,  yaptığı açıklamada, ülke ge

Atçılık ''dört nala'' ilerliyor

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdar Adalı, atçılığa ilginin her geçen gün artığını belirterek, "Ciddi ciddi artışlar var, her yıl 10-12'lik büyümeyle sektör ilerliyor'' dedi.

Adalı, bir etkinlik için geldiği Şanlıurfa'da,  yaptığı açıklamada, ülke genelinde son yıllarda gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gerekse de TJK'nın sektöre ciddi yatırımlar yaptığını söyledi.

Türkiye'deki hipodromlarda ışıklandırma ve ahır eksikliklerinin giderilmesine yönelik çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü ifade eden Adalı, özellikle Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa'da sektörün son yıllarda ivme kazandığını vurguladı.

Bütçeler elverdiği oranda yatırımlar yapıldığını aktaran Adalı, tüm hara ve hipodromlar için at hastaneleri açmaya gayret ettiklerini anlattı.

Bakanlar Kurulu tarafından TJK'nın Türkiye sınırları içerisinde at yarışları düzenleme, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen yarışlar üzerine yurt içinden ve yurt dışından müşterek bahis kabul etme hak ve yetkisinin geçen yıldan itibaren 6 ayda bir uzatılmasına karar verildiğini anımsatan Adalı, şunları kaydetti:

''Sürenin uzatılmasına ilişkin görüşmemiz sürüyor. Şu an 6 ay yapıldı. Bu önemli değil, nihayetinde biz devletin özel kurumuyuz. TJK, 60 yıldır devletten bir lira almadan, katkı görmeden, teşvik almadan yılda 2 milyar dolarlık sektör meydana getirdi. Bu kolay olmadı. TJK ciddi emek ve mesai harcıyor. Atçılığa ilgi her geçen gün artıyor. Ciddi artışlar var, her yıl yüzde 10-12'lik büyümeyle sektör ilerliyor."

Sektörün ciddi bir istihdam da sağladığına işaret eden Adalı, "Jokey kulübündeki sayı 3 bine yaklaşıyor. Haricinde antrenörler olsun, seyisler olsun, jokey ve aprantiler (jokey yamağı) olsun Türkiye geneline baktığımız zaman 250-300 bin kişiye iş kapısı durumunda. Bu da büyüyerek gidiyor, inşallah daha iyi olacak'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor