Ataman: Mucizevi bir maç!

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Avustralya zaferi sonrası konuştu. Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Bu galibiyet, bizi izleyen, heyecan duyan herkese armağan olsun" diyerek sözlerine başladı."EMİR İLK DEVRE SIFIR

Ataman: Mucizevi bir maç!

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Avustralya zaferi sonrası konuştu. Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Bu galibiyet, bizi izleyen, heyecan duyan herkese armağan olsun" diyerek sözlerine başladı.

"EMİR İLK DEVRE SIFIR ÇEKTİ AMA.."

Bu sezonki takımın karakterini "mucize" olarak tanımlayan Ataman, "Mucizevi bir maç daha oynadık. Hiçbir zaman maçı bırakmıyoruz. Bitime 6-7 dakika kala 14 sayı geri düşüyoruz ama savaşmaya devam ediyoruz. Bugün hücumda kötü oynadık. Emir, takımın en skorer oyuncusu ama ilk devre sıfır çekti. Maç boyunca oyun içinde her şeyi denedik. Yaptığımız tüm arayışları, son 2 dakika Emir Preldzic ile bulduk" diye konuştu.

"ALLAH YARDIM ETTİ, KAZANDIK"

Ergin Ataman, "Bu tip maçlarda geriden geldiğin zaman Allah da yardım ediyor. Allah yardım etti, kazandık. Dünyanın 8 takımı arasına girdik ama bu bir hedefti. Şimdi de gidebileceğimiz yerler başlıyor. Litvanya, yenebileceğimiz bir takım. Madalyaya kadar uzanmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

ERDENAY: 30 SANİYEDE ADIMIZI ÇEYREK FİNALE YAZDIRDIK

A Milli Takım menajeri Harun Erdenay, "Takım resmen yenilmek istemiyor. Emir'in muazzam iki 3'lüğü maçı getirdi. Son saniyelerde Avustralyalı seyirciler aşağıya takımlarını tebrik etmeye giderken o anı göremediler. 30 saniyede adımızı çeyrek finale yazdırdık" şeklinde konuştu.

Maça müthiş bir karakter koyduklarını kaydeden milli basketbolcu Ender Arslan ise "Özellikle Emir'in karakteri mükemmeldi. Hücumda kötü oynuyoruz ama karakterimiz çok önemli. İnşallah bir adım kaldı. Madalyaya gitmek istiyoruz" dedi.

Oğuz Savaş da çok önemli bir galibiyet aldıklarını ve kazandıkları için çok şanslı olduklarını söyledi. Emir'in son iki sayısının "inanılmaz" olduğunu belirten Savaş, "Kötü oynadık. Avustralya iyi bir takım değil biz daha iyiyiz ama bugün bunu gösteremedik. Onlar da daha akıllı oynadılar. Sonuçta kazanan götürüyor, iyi oynayan değil" yorumunu yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 12 DEV ADAMI KUTLADI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Basketbol Milli Takımı'nın Avustralya'yı yenerek dünya kupasında çeyrek finale yükselmesi dolayısıyla Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i kutladı.

Alınan bilgiye göre, Demirel'i telefonla arayan Erdoğan, milli basketçileri başarılarından dolayı tebrik etti.

TUNÇERİ: CUMHURBAŞKANIMIZ HEP BİZİMLE

Telefonda bazı oyuncularla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılarının devamını diledi.

A Milli Takım oyuncularından Kerem Tunçeri, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan maçtan sonra bizimle telefonla görüştü ve tebrik etti. Biz zaten kendisinin sürekli yanımızda olduğunu biliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler